Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 August 2010
Tip„reste articolul - Varianta pentru imprimant„ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Contabili cu trese si lefurile lor

Contabili cu trese si lefurile lor

• contabilii care activeaz√£ √ģn structurile Ministerului Administratiei si Internelor √ģncaseaz√£ lefuri substantiale √ģn comparatie cu colegii lor care muncesc la privat • contabilii Politiei, Jandarmeriei si ISU au grade profesionale si beneficiaz√£ de alte drepturi • unii spun c√£ aceste lefuri nu se prea justific√£ •

Problemele salariale cu care se confrunt√£ bugetarii din Rom√Ęnia, mai ales dup√£ ce Guvernul a decis t√£ierea cu 25% a lefurilor, a readus √ģn discutie problema asa zisului personal operativ din structurile Ministerului Administratiei si Internelor. Este vorba de cei care, desi nu execut√£ misiuni ca si personalul operativ, beneficiaz√£ de aceleasi drepturi. Multi s√ģnt de p√£rere c√£ Guvernul ar fi trebuit s√£ analizeze cu mai mare atentie modul √ģn care a f√£cut reducerile si arat√£ cu degetul spre salariatii pl√£titi bine, dar care nu au nici o treab√£ cu munca de politie, de exemplu. Asadar, s√ģnt vizate √ģn special persoanele care activeaz√£ la serviciile contabilitate sau logistic√£, servicii unde exist√£ angajati care au grade profesionale sau, dup√£ caz, militare, √ģns√£ activitatea lor este ca oric√£rui alt civil cu aceeasi preg√£tire. Aceste nemultumiri exist√£ de ani si ani, iar sindicatele au cerut √ģn nenum√£rate r√ģnduri s√£ se ia m√£suri de reducere a schemei de personal √ģn zona neoperativ√£. Recent, reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie au declarat c√£ au motive s√£ afirme c√£ „reforma va avea, de data aceasta, efecte asupra celor care au fost √ģnv√£tati cu bani multi, dar f√£r√£ s√£ munceasc√£ si care au locuri c√£ldute √ģn birouri“. Cu sigurant√£ c√£ cei vizati s√ģnt anagajatii MAI care √ģngroas√£ r√ģndurile serviciilor neoperative. Unii cred c√£ o m√£sur√£ bun√£ ar fi aceea ca anumite servicii din cadrul structurilor MAI s√£ fie externalizate, iar √ģn vizor se afl√£ serviciile de contabilitate. „Nu este normal ca un contabil s√£ c√ģstige o leaf√£ aproape c√ģt cea a inspectorului sef. Munca unui contabil de politie, jandarmerie sau pompieri nu difer√£ mai cu nimic fat√£ de un contabil care lucreaz√£ √ģn domeniul privat. Diferenta dintre ei este c√£ unul are trese pe um√£r, ceea ce-i confer√£ o serie de drepturi, iar cel√£lalt nu, dar munca este aceeasi. Si nu este vorba numai de contabili, ci si de alti angajati de la structurile neoperative care √ģncaseaz√£ lefuri frumusele. Iau norm√£ de hran√£, bani de haine si alte drepturi √ģn conditiile √ģn care ei nu stiu ce √ģnseamn√£ o actiune. Vin ca orice functionar la serviciu, iar la ora 16 pleac√£ acas√£. Nu-i deranjeaz√£ nimeni si nimic s√£ ia drepturi numai datorit√£ faptului c√£ au grade. Legea este destul de proast√£, iar ministrului Blaga i-au fost aduse la cunostint√£ aceste nemultumiri ale personalului operativ. Cei care nu fac munc√£ de politie nu ar trebui s√£ beneficieze de toate drepturile conferite de gradul profesional pe care √ģl au“, ne-a declarat, sub protectia anonimatului, un politist-sindicalist din cadrul IJP Neamt.

Peste 50 de milioane pentru contabilul sef de la Politie

Politia Neamt are √ģn functia de contabil sef, din anul 1996, un comisar care a fost angajat din surs√£ extern√£ cu grad militar. √én anul 2009, el a √ģncasat 56.338 de lei leaf√£, la care s-a ad√£ugat alti 8.350 de lei, bani ce reprezint√£ norma de hran√£ si echipament. √én total, contabilul sef a dus acas√£ peste 60.000 de lei, ceea ce √ģnseamn√£ un venit de peste 50 de milioane de lei vechi/lun√£. Contabilul sef de la Inspectoratul de Jandarmi Neamt a √ģncasat, √ģn luna aprilie 2010, un salariu de 4.930 de lei, aproape c√ģt leafa comandantului. „Contabilul sef are o vechime √ģn structurile MAI de 16 ani si 8 luni, √ģncadrat din surs√£ extern√£, perioad√£ √ģn care a parcurs functii √ģncep√ģnd de la cea de contabil si p√ģn√£ la cea de ofiter contabil sef numai pe baz√£ de concurs organizat √ģn temeiul legislativ. Pe perioada studiilor universitare absolvite √ģn anul 1984 a executat serviciu militar, dob√ģndind gradul de sublocotenent cu livret militar. √én consecint√£ activarea √ģn structura MAI este posibil√£ numai √ģn corpul ofiterilor“, a declarat c√£pitanul C√£t√£lin Resmerit√£, purt√£torul de cuv√ģnt al Jandarmeriei Neamt.
Situatia este similar√£ si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgent√£ “Petrodava”. √én luna iunie, contabilul sef a √ģncasat o leaf√£ de 3.583 de lei. „Pe functia de contabil sef este √ģncadrat√£, √ģncep√ģnd cu data de 1 septembrie 2003, o domnisoar√£ c√£pitan. Preg√£tirea profesional√£ a ofiterului este urm√£toarea: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Sectia Finante B√£nci, promotia 1999; Academia de Studii Economice Bucuresti -masterul “Managementul Institutiilor Publice”, promotia 2009. Ofiterul nu a absolvit institutii militare de √ģnv√£t√£m√ģnt. Conform atributiilor prev√£zute √ģn fisa postului, pe l√ģng√£ sarcinile de specialitate, ca orice militar √ģncadrat √ģn structurile Inspectoratului pentru Situatii de Urgent√£, ofiterul particip√£ la gestionarea situatiilor de urgent√£ produse √ģn judet“, a declarat colonelul Ioan Nitic√£, inspectorul sef al ISU Neamt.

Articol afisat de 2190 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaug„ comentariul t„u la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existÔŅĹ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective