Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 6 Septembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Lucescu & comp - penibili

Nationala penibilã

• tricolorii nu s-au ridicat la nivelul asteptãrilor a 16.000 de suflete
care au venit sã-i încurajeze în meciul cu Albania • „Am muncit foarte mult, însã unii dintre suporteri nu înteleg asta“, a afirmat Marica, unul dintre cei mai slabi jucãtori români • evolutia nationalei a lãsat de dorit la constructie si, mai ales, la finalizare • urmeazã meciul cu Belarus, mîine searã, contra echipei care a învins Franta •

Ceea ce trebuia sã fie o sãrbãtoare s-a nãruit în ultimele clipe ale
partidei de vineri searã, 3 septembrie. Românii se îndreptau spre o victorie meritatã, desi smulsã cu chiu si vai în fata unui adversar mediocru, însã pasul înapoi al disperãrii a costat nationala. La aceasta s-a adãugat greseala colectivã a fundasilor centrali Rãdoi si Tamas, coroboratã cu indecizia lui Bogdan Lobont. Toate s-au întîmplat în minutul 87, la scorul de 1-0, cînd Muzaka a lovit perfect balonul venit în careul românilor dupã o loviturã liberã. „Nu trebuia sã luãm gol la o asemenea fazã, mai ales cã lovitura liberã a fost aproape de la jumãtatea terenului“, a afirmat selectionerul Rãzvan Lucescu la finalul partidei. Pînã atunci, desi jocul nu multumise pe cei aproximativ 16.000 de suporteri, atmosfera fusese superbã pe stadionul Ceahlãul. Primii oameni se îndreptaserã spre arenã cu cîteva ore înainte de marea confruntare, purtînd tot felul de haine si accesorii cu însemnele echipei nationale. Toti priveau cu încredere spre un succes normal. Atmosfera pe stadion s-a animat prima datã pe la ora 20:10, cînd au iesit portarii tricolori la încãlzire. Dupã alte cinci minute au iesit jucãtorii de cîmp si nu apãruse nici o surprizã fatã de cele ce se anticipau din partea lui Lucescu. Odatã cu trecerea timpului, tribunele prindeau tot mai mult suflet, iar la ora 20:35 s-au anuntat numele titularilor. Fiecare prenume a fost însotit de numele strigat cu încredere de suporteri, dupã care în difuzoare au rãsunat ritmurile melodiei „Stand up for the champions“, care au animat si mai mult arena. Uralele au însotit anuntul cã tricolorii mici au învins Rusia cu 3-0 în preliminariile lui Euro 2011 a echipelor de tineret, dupã care fair-play-ul a dominat momentul intonãrii imnurilor. Al Albaniei s-a cîntat în tãcere, iar al României din 16.000 de piepturi. Coregrafia tribunei a fost la înãltime, avînd în vedere cã tricolorul s-a fluturat de aproape fiecare suporter aflat în tribune.

Cele mai importante faze

ÃŽn secunda 15 Marica putea deschide scorul, în urma unei centrãri a lui Rat, la care a intervenit gresit portarul Beqaj. Atacantul lui Stuttgart a nimerit doar bara. Rãdoi a sutat de la peste 30 de metri, pentru priza în doi timpi a portarului albanez, iar Beqaj a intervenit salutar în minutul 24. Ciprian Deac a tras din 14 metri, dar Beqaj s-a întins spre vinclu si a deviat în corner. Cea mai discutatã fazã s-a petrecut în careul oaspetilor (‘40), cînd un fundas albanez a fost lovit de minge în mînã. Nu s-a acordat penalty, iar la poarta cealaltã, Lobont a prins sigur primul sut pe spatiul portii sale, cel expediat de Curri. Dupã pauzã, Marica (‘52) a înscris din pasa lui Rat, dar fusese în ofsaid. Cocis (‘65) a sutat slab din zonã centralã, de la 12 metri, iar Skela a scos de pe linia portii. A fost o fazã la care Bogdan Stancu putea fi lãsat sã suteze de Cocis, fiind într-o pozitie mult mai bunã. Dupã alte opt minute Salihi a trimis pe lîngã poartã la o centrare de pe stînga, dar prima datã s-au bucurat românii. ÃŽn minutul 80, ai nostri au cîstigat un duel aeriean la un corner, iar Bogdan Stancu a aruncat tribunele în aer: 1-0. Surprinzãtor, România a fãcut pasul înapoi. A vrut sã apere un avantaj fragil, numai cã lipsa de curaj a fost taxatã de albanezi, care la al doilea sut pe poartã au marcat pentru 1-1. Tot oaspetii putea sã mai înscrie, dar Salihi nu l-a bãtut pe Lobont (‘90+1).

Mai vine Lucescu jr. la Piatra Neamt?

Prima reactie împotriva echipei a venit din partea publicului, care la cîteva secunde dupã primirea golului egalizator a scandat: „Demisia!, Demisia!“. Scandãrile s-au întetit dupã ultimul fluier al brigãzii. Si nu numai la adresa lui Rãzvan Lucescu, ci si a altor sefi
din FRF. Rãmîne de vãzut dacã nationala, dupã scandãrile de la finele jocului, va mai veni vreodatã la Piatra Neamt în mandatul Lucescu Jr. Asta pentru cã se zvonea cã ar fi posibil ca arena pietreanã sã mai gãzduiascã o partidã internationalã din calificãrile pentru Euro 2012. Oamenii de fotbal au avut si ei de transmis cîte ceva. Presedintele Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat cã echipa noastrã poate reusi un rezultat bun în Belarus dacã va munci foarte mult. „Acesta e fotbalul. Nu este usor, e o grupã dificilã. Sper ca fiecare meci sã fie o experientã bunã. E greu sã ne calificãm, am spus dinainte. Dacã jucãtorii pun în practicã ce le spune antrenorul si pun ambitie, putem întoarce acest rezultat. Trebuie sã muncim de trei ori mai mult ca sã ne calificãm“, a spus „Nasul“. Finantatorul stelist Gigi Becali a declarat cã ar trebui ca dupã meciul cu Belarus sã se ia o decizie în privinta selectionerului Rãzvan Lucescu, subliniind cã, pentru nationala României, cea mai bunã variantã ar fi Gheorghe Hagi. „Pînã acum am tinut cu Rãzvan, acum spun altceva, asteptam primul meci oficial. Noi am dominat, dar n-am avut ocazii clare. Dacã pe Albania n-o bati fãrã drept de apel si dacã ai 1-0 si apoi dai mingi bufa-bufa, pãi cînd joci cu Franta ce mai faci? ÃŽn functie de cum va sta echipa în clasament sã se ia niste hotãrîri. Normal, cea mai bunã variantã la ora asta, e Hagi. Si ca nume si ca imagine. Si el ar putea sã schimbe starea de spirit a jucãtorilor. Dacã batem Belarusul (echipã care a învins, tot vineri searã, nationala Frantei, chiar la Paris - n.r.) sã stea, dacã nu, du-te tatã si lasã-ne! Asta e pãrerea mea, dar nu conteazã, desi ar trebui sã conteze pãrerea noastrã, a patronilor de club“, a declarat Becali, conform Mediafax. De asemenea, Victor Becali l-a criticat dur pe George Florescu, spunînd cã mai bine nu se merge la Euro decît cu un decar ca jucãtorul Alaniei Vladikavkaz. Adrian Porumboiu nu s-a ferit sã afirme cã trebuie luate în considerare si naturalizãrile.

Tricolorii, pe posturi

Dorintã de victorie a fost. Muncã a fost. Cam în van adesea, în fata unui adversar care s-a apãrat supraaglomerat. Întrebarea care apare este însã urmãtoarea: Ce s-ar fi întîmplat dacã Albania avea posesie si dacã ataca?

Rãzvan Lucescu - neinspirat

L-a titularizat bine pe Deac si Torje, dar nu a fost inspirat la Contra, Cocis, Florescu si Marica. A încercat sã schimbe din mers, aproape cã i-a iesit prin introducerea lui Stancu, Muresan si chiar Herea. Partea mai proastã este cã nu are solutii viabile la mijlocul terenului, acolo unde România nu gãseste un pasator bun pentru vîrfurile de atac si care sã gãseascã cele mai bune solutii pentru a schimba dintr-o pasã o întreagã fazã de atac.

Bogdan Lobont - indecis la gol

: Singura fazã realmente periculoasã în careul sãu a dus la primirea acelui blestemat de gol. A fost indecis. Mai întîi a vrut sã iasã pe centrare, dupã care a fãcut pasul înapoi si nu a mai avut putere sã „zboare“ spre mingea lovitã destul de bine de Muzaka. ÃŽn rest, n-a mai avut probleme dar este de ajuns golul primit.

Cosmin Contra - Umbra trecutului

Veteranul si-a fãcut datoria în defensivã, dar în jumãtatea adversã a lãsat de dorit. A terminat benzina repede. Are dreptate cînd spune: „Am vrut sã ajut echipa si nu am reusit. O revenire tristã (n.r. - la nationalã) pentru mine. Si nici n-am jucat prea bine. Putem cîstiga în Belarus si în Franta. Viitorul echipei nationale sunã bine, dar fãrã mine. Nu trebuia sã luãm gol, dar din nou ne-au trãdat fazele fixe. Rãzvan ne-a felicitat pentru efort si ne-a spus sã fim mai atenti pe viitor. Aici în România nu cred cã oamenii sînt realisti în aprecierea fotbalului nostru“.

Gabriel Tamas - apatic

Nu a reusit sã intervinã la golul primit, sãrind pe lîngã Muzaka. Restul prestatiei nu conteazã pentru cã Albania nu a contat în atac. Nu s-a evidentiat cu nimic, nici mãcar cu vreo pãtrundere în jumãtatea adversã care sã se încheie cu un sut puternic si periculos.

Mirel Rãdoi - binisor pînãm la faza golului

A fãcut parte dintre trioul care a gafat la golul încasat de tricolori.
Pînã atunci evoluase apreciabil, cu destule intervenetii sigure. Nu
reuseste sã se impunã ca si cãpitan si sã fie „antrenorul din teren“.

Rãzvan Rat - peste media echipei

Nu i se poate imputa nimic. A jucat exact, a urcat în atac si a
centrat bine la faza din secunda 15, cînd Marica a nimerit doar bara. Marica a marcat din pasa lui Rat, în minutul 52, dar atacantul fusese în ofsaid.

Gabriel Torje - debut muncit

Tinãrul lui Dinamo a debutat bine la nationalã ca mijlocas dreapta. A adus cîteva mingi în careul advers, dar colaborarea cu Contra a lasat de dorit. Retras ca fundas dreapta, Torje a muncit pentru a oferi solutii în jumãtatea adversã.

Rãzvan Cocis - total neinspirat

Mijlocasul a fost primul huiduit vineri seara. A fost anost, nu a avut
inspiratie în atac si nu s-a pliat la nici o fazã de atac, în afara celei
din minutul 65 cînd a tinut sã suteze la poartã, desi Stancu avea o
pozitie mult mai bunã.

George Florescu - n-are stofã de nationalã

A purtat degeaba numãrul 10. A fost sters si nu a gãsit solutiile ofensive mult asteptate. E mult sub nivelul lui Adrian Cristea sau a lui Cristi Tãnase, care par a fi mai compatibili cu rolul de mijlocas central ofensiv. Pare a fi în gratiile lui Lucescu, desi nu meritã.

Ciprian Deac - trebuie sã confirme

S-a implicat în jocul ofensiv si, pereche cu Rat, a fãcut legea pe
banda stîngã. Fostul ceferist are ani înainte de jucat si de
confirmat pe postul de mijlocas stînga. Îi mai trebuie experientã si ceva agesivitate în joc.

Daniel Niculae - n-a avut cu ce

A avut o fazã specificã în prima reprizã. A avut culoar de pãtrundere din linia a doua, iesind sã îsi ia o minge cu care sã plece spre
poarta adversã. Cum faza de constructie la mijlocul terenului a fost ca si inexistentã nu a beneficiat de pase utile.

Ciprian Marica - fãrã sclipire

Putea fi apreciat dacã marca în minutul 1 sau dacã nu era în ofsaid la golul înscris în minutul 52. Asa însã, Marica s-a înscris în jocul echipei, adicã fãrã sclipire.

Gabriel Muresan - puternic

A intrat si a adus mai multã fortã la mijlocul terenului. S-a acomodat
repede cu ceea ce avea de fãcut, numai cã, nu a intrat în teren ca un lider, ca un om care sã conteze atunci cînd spune ceva. Asta este de fapt caracteristica „mijlocului“ României.

Bogdan Stancu - are timp sã arate cã poate

Golgheterul Stelei a lovit pentru prima datã si la nationalã. În afara
golului a fost ceva mai activ decît Daniel Niculae si poate fi tutlar
mîine cu Belarus.

Ovidiu Herea - n-a avut timp

A debutat, dar nu a adus foarte multã luciditate grupului. Nici nu avea cum pentru cã el nu este un fotbalist care sã de-a pasa decisivã, ci sã o primeascã. Poate trebuia introdus ceva mai devreme.

Articol afisat de 1517 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective