Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zvonuri despre noi tãieri salariale

• politistii, magistratii, pompierii si alti bugetari trãiesc noi clipe de cosmar, zvonurile arãtînd cã guvernantii vor sã le mai taie din leafã • ar fi vorba de 7 zile de concediu fãrã platã/lunar •

Nici nu s-au obisnuit bine cu tãierile salariale de 25%, politistii, jandarmii si magistratii se confruntã în aceste zile cu o serie zvonuri alarmiste care aratã cã guvernantii vor sã facã noi economii la buget pe seama lor. La sfîrsitul sãptãmînii trecute, în cadrul întîlnirii Biroului Executiv Teritorial al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, care a avut loc la Piatra Neamt, vicepresedintele Constantin Lovin, le-a spus celor prezenti cã detine informatii privind intentia guvernantilor de a-i obliga sã stea acasã 7 zile fãrã platã în fiecare lunã. Lovin a precizat cã nu a vãzut documente oficiale, însã ar fi fost informat cã ele existã si se referã la jandarmi si procurori. „Se vorbeste tot mai mult de aceastã intentie. Desi nu am vãzut un act oficial, se spune cã mãsura ar fi bãtutã în cuie în cazul jandarmilor si a procurorilor. Noi nu am primit nimic deocamdatã în acest sens. ÃŽnsã, dacã ne vor obliga sã stãm 7 zile acasã fãrã sã fim plãtiti, eu zic cã ar fi bine sã luãm aceste libere toti o datã. Bineînteles, dacã veti fi si dumneavoastrã de acord“, a declarat Lovin. Cei prezenti în salã au fost de acord cu propunerea si chiar s-au gîndit cã punerea ei în practicã ar fi o formã de protest fatã de politica Ministerului Administratiei si Internelor.
Zvonurile au ajuns si la urechile reprezentantilor Sindicatului National al Agentilor de Politie care, într-un comunicat postat pe site-ul oficial încearcã sã-i linisteascã pe membrii sãi spunînd cã nu vor fi de acord sub nici o formã cu aceastã mãsurã. „Sindicatul National al Agentilor de Politie nu detine nici o informatie oficialã cu privire la zvonurile conform cãrora politistilor urmeazã ca în perioada imediat urmãtoare sã le fie diminuat salariul prin impunerea de zile libere fãrã platã si nu va accepta aceastã mãsurã în nici un caz“, se aratã în comunicatul cu pricina. Oficialii, din cadrul Jandarmeriei Neamt si Parchetului Judetean, pe care i-am contactat ieri, ne-au comunicat cã nu au fost înstiintati oficial de aceastã mãsurã, însã au recunoscut cã zvonul circulã printre salariati.
ÃŽntr-un comunicat de presã remis de cãtre IGPR se aratã cã politistii nu vor sta acasã în concediu fãrã platã. Cel putin în luna Octombrie. „Conducerea Inspectoratului General al Politiei Române nu a transmis nici o înstiintare cãtre structurile subordonate privitoare la faptul cã începînd cu luna octombrie politistii vor efectua cinci zile de concediu fãrã platã. De altfel, discutiile referitoare la aceastã mãsurã sînt simple speculatii, fãrã un suport real“, se aratã în comunicat.

Articol afisat de 2328 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective