Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Politistii chiar se revoltã

Politistii chiar se revoltã

• începînd cu 20 septembrie, politistii vor protesta prin limitarea activitãtii de furnizare a serviciilor de sigurantã si ordine publicã • actiunea va înceta doar în momentul în care MAI va satisface revendicãrile • politistii nu vor lucra cu publicul, iar sesizãrile le vor primi numai prin Postã sau prin mail • lucrãtorii de la rutier vor fi prezenti în teren, dar nu vor patrula si nu vor acorda amenzi • toti politistii îsi vor retrage aparatura si dotãrile personale pe care le folosesc la serviciu •

Membrii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual(SNPPC), cea mai importantã organizatie sindicalã a politistilor, vor declansa în ziua de 20 septembrie un protest fãrã precedent în istoria acestei institutii, urmînd sã limiteze activitatea de furnizare a serviciilor de sigurantã publicã. În cadrul Politiei Neamt, din cei 1.020 de angajati, 870 sînt membri ai SNPPC. Liderii de sindicat spun cã limitarea activitãtii nu este îndreptatã împotriva Statului si nici a cetãtenilor, fiind o luare de atitudine fatã de subfinantarea politiei, reducerile drepturilor salariale, disponibilizãrile anuntate de conducerea MAI, precum si fatã de alterarea relatiilor de muncã din interiorul institutiei, produse prin abuzuri manageriale. Politistii au trimis pe adresa MAI o listã cu revendicãri cu mentiunea cã pînã la rezolvarea acestora, membrii SNPPC vor limita activitatea. Astfel, începînd cu data de 20 septembrie, politistii nu vor lucra cu publicul. Nu se vor primi sesizãri ori alte documente ale cetãtenilor, cu exceptia celor pentru care solutionarea sau procesarea nu suferã amînare. Politistii rutieri vor fi prezenti în teren, dar nu vor patrula, nu vor dirija traficul rutier si nu vor aplica sanctiuni contraventionale, cu exceptia avertismentelor. Nu vor fi utilizate sub nici o formã aparatele radar si etilotestele care nu sînt omologate metrologic. La politiile orãsenesti si municipale, patrulele de ordine publicã nu vor patrula, ci vor stationa, pe toatã durata programului de lucru, în puncte fixe, din care vor interveni doar la apelurile de urgentã. La posturile rurale de politie, unde nu se lucreazã în ture de serviciu, programul de lucru va fi de luni pînã vineri, între orele 8-16, iar sîmbãta si duminica vor fi închise. Toate solicitãrile, prin intermediul dispeceratului 112, primite la posturile rurale vor fi directionate spre echipele operative de la nivelul judetului sau al oraselor, la care localitãtile respective sînt arondate. O altã mãsurã ce va fi luatã este aceea de a nu pune în aplicare mandatele de audiere emise de cãtre instantele de judecatã. Lucrãtorii de la Politia Transporturi vor rãmîne în posturi, fãrã a mai patrula în trenuri si vor interveni doar la apelurile venite pe 112. Criminalistii vor amîna întocmirea planselor foto si a expertizelor, pentru cazurile care nu prezintã gravitate deosebitã, avînd în vedere lipsa materialelor necesare. Vor fi amînate audierile în orice tip de sesizãri, reclamatii sau dosare. Toate persoanele, deja citate, vor fi reprogramate la o datã ulterioarã. În perioada protestelor, oamenii legii vor refuza participarea la actiuni comune cu alte structuri, iar în timpul lor liber vor refuza sã participe la actiuni organizate de cãtre institutie.
Toti politistii îsi vor retrage aparatura si dotãrile personale pe care le folosesc la serviciu. De asemenea, oamenii legii vor refuza sã conducã autovehicule din dotarea unitãtilor, dacã ele nu corespund normelor tehnice.

„Atentie, autovehicul de serviciu neasigurat, prin grija Guvernului si a MAI”

Masinile de serviciu, necorespunzãtoare din punct de vedere tehnic sau cu lipsã carburant, vor fi inscriptionate, la vedere, cu atentionãri de genul: „Nefunctional, prin grija Guvernului României si a MAI” sau „Atentie, autovehicul de serviciu neasigurat, prin grija Guvernului României si a MAI”. ÃŽn perioada protestului, politistii nu vor mai pleca în misiuni fãrã sã le fie achitate în avans sumele cu transportul, cazarea, diurna si nu vor mai rãspunde la apelurile de serviciu primite pe telefoanele personale. Sefii SNPPC spun cã, cel putin deocamdatã, este vorba de o primã etapã a protestului, si cã acesta va continua pînã la rezolvarea tuturor doleantelor. La primul punct pe lista cu revendicãri se aflã solicitarea ca MAI sã elimine subfinantarea care afecteazã sistemul logistic al institutiei. Urmeazã: „Anularea planului MAI privind disponibilizãrile de personal, cu scopul de a aduce economii la buget, în detrimentul asigurãrii ordinii publice; Plata integralã a muncii prestate de politisti, corespunzãtor timpului efectiv lucrat si nu redusã cu 25% (altfel, la 75% salariu, 75% muncã). Neacceptarea muncii care nu este remuneratã sau compensatã, prin timp liber corespunzãtor; Achitarea integralã a drepturilor bãnesti de naturã salarialã (norma de hranã, drepturi de echipament, diurnã, indemnizatii pentru chirie, sume compensatorii pentru medicamente) care sînt restante ori care, în mod abuziv, nu mai sînt în platã;(...); Mentinerea vîrstei si a criteriilor de pensionare actuale în proiectul Legii unitare de pensionare“. „ÃŽn Neamt, avem 870 de membri de sindicat si sperãm ca si ceilalti politisti care nu sînt membri sã se solidarizeze cu protestul nostru. Trebuie fãcute cîteva precizãri pentru ca actiunea sã nu fie interpretatã gresit. ÃŽn primul rînd, politistii nu vor declara grevã si nici nu vor participa la aceastã formã de protest. Protestul nostru este similar celui fãcut de magistrati în luna septembrie 2009 si va trebui tratat similar de institutiile statului. Munca politistilor se va limita doar la activitãtile pentru care institutia a asigurat si asigurã, în mod continuu, logistica necesarã desfãsurãrii activitãtilor. Adicã, 75% salariu, egal 75% muncã. Protestul nostru se încadreazã în prevederile Constitutiei, în sensul corespondentei din salarizarea afectatã si munca depusã. Si, as mai vrea sã-i anunt pe colegii mei cã membrilor de sindicat le va fi asiguratã asistentã juridicã în toate situatiile create în legãturã cu protestul“, a declarat Neculai Isache, presedintele Biroului Executiv Teritorial Neamt al SNPPC.

Articol afisat de 1964 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective