Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Afaceristul Macovei, verificat la permis

• politistii rutieri vor face verificãri pentru a vedea dacã bolile de care suferã Mihai Macovei sînt sau nu compatibile cu sofatul • urmeazã sã fie chestionat medicul de familie al bicãjeanului si nu este exclus sã fie dispusã o expertizã medicalã • politistii s-au autosesizat în urma unui articol apãrut în „Monitorul“, în care relatam cum a scãpat bicãjeanul de un dosar penal •

Articolul apãrut în urmã cu cîteva zile în cotidianul „Monitorul“, în care relatam cum a scãpat afaceristul bicãjean Mihai Macovei basma curatã dintr-un dosar penal în care a fost cercetat pentru comiterea unui accident rutier, a atras atentia reprezentantilor Politiei Rutiere Neamt. Oamenii legii s-au autosesizat si vor face verificãri pentru a stabili dacã bolile de care suferã sînt sau nu compatibile cu sofatul. ÃŽn aceste sens, politistii vor lua legãtura cu medicul de familie al bicãjeanului si, dacã va fi cazul, vor cere o expertizã medico legalã în urma cãreia specialistii vor da un verdict, adicã este sau nu apt sã conducã autovehicule pe drumurile publice. „Noi nu ne putem pronunta în legãturã cu aceastã chestiune, însã vom face verificãrile care se impun. Medicii sînt cei care se pot pronunta dacã o persoanã bolnavã poate sau nu sã conducã autovehicule. Asa cã o sã cerem pãrerea specialistilor în acest caz“, ne-a declarat un ofiter de politie. Ceea ce le-a atras atentia politistilor a fost chiar declaratia datã de Mihai Macovei reporterilor de la „Monitorul“ în care lasã sã se înteleagã cã accidentul s-ar fi datorat si bolii de inimã de care suferã. „Nu stiu ce s-a întîmplat! Boala mea de inimã, diabetul de care sufãr mi-au provocat o cãdere. A fost un moment de slãbiciune. ÃŽn momentul cînd sã fac curba de pe baraj, cred cã am ametit la volan si m-am trezit în cabina paznicului. Din cauza panicii, care se produce pe fondul bolii de inimã, am plecat cît mai repede de la locul accidentului, dupã care am luat legãtura cu organele de politie“.

Bolnav de inimã

Aceasta este declaratia care i-a fãcut pe politisti sã acorde atentie calitãtii de sofer a lui Mihai Macovei. Declaratia a fost fãcutã la putin timp dupã ce bicãjeanul a intrat cu autoturismul în ghereta paznicului de pe baraj. Accidentul a avut loc în luna februarie a acestui an, iar cercetãrile initiale ale politistilor au scos la ivealã cã Macovei a plecat de la locul faptei si cã era bãut (n.r. - alcoolemie de 1,20 în sînge). Dosarul a ajuns, ulterior, pe masa procurorului Vlad Budîi. Acesta a dispus scoaterea de sub urmãrire penalã în cazul alcoolemiei, dupã ce o expertizã efectuatã la IML Iasi a stabilit concentratia de alcool de la 1,20 la 0,60. S-a mai dat neîncepere a urmãririi penale pentru fugã de la locul faptei, pe motiv cã fapta nu existã si un NUP pentru vãtãmare corporalã (n.r. - pãrtile s-au împãcat).
Bicãjeanul a afirmat nu o datã cã este grav bolnav. ÃŽn acest sens, el ne-a prezentat o scrisoare medicalã, datatã 23 februarie 2010 si eliberatã de medicii de la Institutul de Urgentã pentru Boli cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu“. Conform diagnosticului, Mihai Macovei suferã de insuficientã cardiacã clasa II Niya cu disfunctie severã; Bloc de ramurã stînga cu desincronizare intra interventricularã corectatã prin resincronizare; regurgitare mitralã gr. I-II predominent protodiastolicã remisa; anginã pectoralã de efort cu prag variabil; angioplastie cu stent Lad 1 (martie 2003); stenozã 40-50% Lad ostial proximal de stent (30 oct 2009); bloc atrioventricular 2:1 tranzitor; diabet zaharat tip 2 cu adol dislipidemie în tratament cu statinã“. Medicii specialisti vor analiza, la solicitarea politistilor, dacã diagnosticele prezentate mai sus îi dã dreptul lui Macovei sã conducã autovehicule.

Articol afisat de 2081 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective