Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanta, la tine acasã

• de la 1 octombrie, nemtenii vor putea fi consultati la domiciliu de un medic de la ambulantã •

Nemtenii care aveau diverse probleme medicale la sfîrsit de sãptãmînã si fie strîngeau din dinti pînã luni, fie luau calea spitalelor, au scãpat de acum de aceste chinuri pentru cã vor fi consultati la domiciliu. Culmea este cã si gratis. Acest „lux“ la care multi nici nu visau este posibil ca urmare a unei initiative a Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt care a hotãrît ca de la 1 octombrie sã acorde consultatii medicale la domiciliu în week-end deoarece medicii de familie nu lucreazã în acestã perioadã. „Pentru a veni în sprijinul populatiei municipiului Piatra Neamt si a zonei limitrofe, în sprijinul personalului medical al Unitãtii de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean Neamt, în zilele de vineri, sîmbãtã si duminicã, cînd cabinetele medicilor de familie sînt închise, precum si pentru a utiliza ambulantele de consultatii de urgentã din dotarea noastrã, am decis sã acordãm consultatii la domiciliu. Deocamdatã, se vor acorda aceste servicii medicale începînd cu ziua de vineri, ora 19 pînã luni la ora 7, deficitul de medici nepermitînd în acest moment permanentizarea acestui tip de prestatie medicalã. Trebuie sã fie foarte clar cã aceste consultatii vor fi gratuite dar medicii nu pot prescrie retete gratuite sau compensate si nici nu pot semna certificate de deces. Dacã starea bolnavului este mai gravã sau medicul crede cã se impune acest lucru, pacientul va fi transportat la spital“, a declarat medicul Letitia Damoc (foto), managerul Serviciului de Ambulantã Neamt.
La Roman se vor acorda astfel de consultatii la domiciliu doar de luni pînã vineri, între orele 8 si 15 deoarece existã doar doi medici urgentisti, iar acestia abia asigurã gãrzile pentru ambulantã si nu mai au cum sã meargã si pe la casele bolnavilor.
Solicitarea pentru aceste servicii se va face de cãtre pacienti prin utilizarea apelului unic de urgentã 112 si vor beneficia de ele pacientii care suferã de afectiuni relativ usoare. Astfel, medicii vor consulta acasã bolnavul care a fãcut o crizã de hipocalcemie, a lesinat, crizele de hipertensiune care nu pun probleme etc. De asemenea, sindroamele febrile ale bebelusilor sau copiilor mai mari vor putea fi tratate la domiciliu. Diabetul zaharat decompensat, colicile abdominale acute sau retentia de urinã sînt alte cîteva afectiuni care vã permit sã fiti consultat acasã de cãtre un medic urgentist.

Articol afisat de 1014 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective