Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spitalul Neamt, pe buza prãpastiei

Spitalul Neamt, pe buza prãpastiei

• bugetul unitãtii sanitare s-a cam epuizat • existã riscul ca salariile sã nu poatã fi date lunile viitoare •

Personalul Spitalului Neamt riscã sã nu-si mai primeascã lunile urmãtoare salariile deoarece bugetul pe care îl mai are unitatea nu acoperã în nici un caz contravaloarea lefurilor pentru noiembrie si decembrie. Potrivit bugetului publicat pe site-ul spitalului, unitatea sanitarã a avut anul acesta un buget total de 67,092 milioane de lei noi dintre care peste 53 de milioane de lei au fost veniturile din contractul cu Casa de Asigurãri , alte 10 milioane de lei au fost subventii fie de la bugetul de stat fie de la alte administratii etc. Din bugetul total de venituri, cheltuielile de personal, adicã cele cu salariile angajatilor, prevãzute a fi efectuate anul acesta sînt în valoare totalã de 40,04 milioane de lei. Din acesti bani, 29,3 milioane de lei reprezintã efectiv cheltuielile salariale, iar diferenta de circa 11 milioane sînt dãrile cãtre stat aferente lefurilor dar si bonurile de masã ale angajatilor. Dacã în primele trei trimestre ale acestui an cheltuielile salariale au fost de ordinul a 13, 15 si, respectiv 10 milioane de lei, pentru trimestrul 4 din 2010 în bugetul spitalului au fost prevãzuti doar 768.000 de lei, o sumã insignifiantã care nu acoperã nici mãcar salariul pentru luna octombrie. „Bugetul pe care îl avem pe trimestrul 4 este foarte mic si mã bucur cã am avut bani pentru a achita salariile acum, pe 15 octombrie. Ce se va întîmpla lunile urmãtoare nu stim, dar am convingerea cã vor veni fonduri suplimentare din rectificãri sau din regularizãri“, a declarat medicul Sorin Ciobanu, directorul medical al Spitalului Neamt. Nici la alte capitole bugetare nu stã mai bine cea mai mare unitare sanitarã a judetului dar cele mai arzãtoare sînt necesitãtile de materiale sanitare si medicamente precum si hrana bolnavilor. Astfel, din veniturile proprii, spitalul a prevãzut cã va aloca anul acesta pentru medicamente si materiale sanitare 16,4 milioane de lei, media sumelor date pe fiecare trimestru fiind cam de 5 milioane de lei noi. Pentru ultimele 3 luni din an a mai rãmas doar putin peste 1 milion de lei, sumã care nu acoperã nici mãcar necesarul unei luni. Nici la hranã lucrurile nu stau mai bine, pentru ultima parte a anului rãmînînd doar 45.000 de lei, ceea ce reprezintã cam a 5-a parte din cheltuielile fãcute în primele 3 luni ale anului 2010.

Articol afisat de 2245 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Anonymus la data 18.10.2010 07:45
Stimulentele se dau celor de la CJAS
Cum sa ajunga banii asiguratilor acolo unde le este destinatia daca ei se arunca pe "stimulente" pentru functionarii CAS ? In loc sa platim serviciile prestate, platim niste paraziti. Speram sa nu mai dureze mult aceasta aberatie.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective