Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FILAJE CU POLITISTI

FILAJE CU POLITISTI

• lupta pentru scaunul de sef al Politiei Municipiului Piatra Neamt a îmbrãcat haine securistice • de teama „mînãrelilor“, candidatii au început sã se fileze între ei • de fapt, unul dintre candidati este supravegheat de oamenii altor doi concurenti • sursele noastre afirmã cã unul dintre ofiterii doritori de functie s-a întîlnit cu doi politisti pentru a-si rezolva problema legatã de o „derogare“ • într-o fotografie s-ar vedea cum unul dintre politisti primeste ceva „material“ • seful Politiei Neamt care a dispus amînarea examenului din cauza unor nereguli privind procedurile de organizare, spune cã nu stie nimic despre aceastã poveste •

Concursul pentru sefia Politiei Municipiului Piatra Neamt este unul cu o mizã uriasã. Probabil cã pe lîngã leafa care nu-i de neglijat, mai existã si alte avantaje, altfel nu se explicã actiunile de filaj la care unii dintre candidati au recurs. ÃŽn loc sã punã mîna pe carte (ar cam fi cazul dacã avem în vedere notele obtinute la ultimele testãri pentru aceastã dregãtorie), cîtiva ofiteri au ales o altã variantã ce aminteste de practicile securisto-comuniste. Se fileazã reciproc si fiecare asteaptã ca adversarul sã lase garda jos. Asa stînd lucrurile este clar cã numai de un concurs pe bune nu poate fi vorba. Spun sursele noastre cã existã trei grupuri, firecare cu favoritul lui. Cum unul dintre candidati este suspectat cã ar juca murdar, în sensul cã ar trage sfori pentru a pune mîna pe jiltul de la institutia de pe malul Cuiejdiului, doi dintre ofiterii înscrisi si ei în cursã au decis sã-i urmãreascã orice miscare. Asa se face cã oamenii celor doi îl fileazã pe candidatul „problemã“ aproape zi si noapte, pentru a vedea cu cine se întîlneste si ce sfori mai trage. Lãsînd la o parte faptul cã ceea ce fac detectivii de ocazie pare a fi dacã nu ilegal, cel putin imoral, „probele“ nu au întîrziat sã aparã, ele ajungînd rapid pe masa noului sef al Politiei Neamt. Sursele noastre spun cã este vorba de o serie de fotografii în care se poate observa cum unul dintre candidati se întîlneste, undeva în Piatra Neamt, cu doi politisti.

Întîlnire filmatã

Cîrcotasii afirmã cã scopul acestei întîlniri, imortalizatã si pe suport video, ar fi avut drept scop obtinerea unor avantaje de cãtre tînãrul candidat. „Am vãzut acele fotografii, însã nu pot sã vã dau nume. ÃŽn poze apare unul dintre candidati care se aflã într-un autoturism condus de cãtre un politist. Acestia se deplaseazã pînã într-un anumit loc, unde apare un alt politist. Acesta urcã în masina în care se aflã cei doi si stau de vorbã aproape o orã. La un moment dat în zonã îsi face aparitia un tînãr care coboarã dintr-o masinã si se întîlneste cu politistul de la volan. Primul îi înmîneazã omului legii „ceva“, ce pare a fi un somoioc de bani. Imediat dupã aceastã întîlnire, cei trei se despart. Am înteles cã fotografiile realizate de sustinãtorii altui candidat au ajuns pe masa comisarului sef Manole care a decis imediat amînarea concursului. Se pare cã mai existã si alte fotografii compromitãtoare realizate de sustinãtorii altui candidat. Cert este cã a început rãzboiul între candidati, iar acest lucru nu face deloc bine imaginii Politiei Neamt“, ne-a declarat o sursã demnã de încredere care a dorit sã-si pãstreze anonimatul. Fotografiile respective au fost realizate sîmbãtã, 19 noiembrie. Concursul trebuia sã aibã loc pe data de 25 noiembrie, însã seful Politiei Neamt a dispus amînarea lui pentru data de 5 decembrie, pe motiv cã au fost descoperite nereguli în organizare.

Sase ofiteri îsi doresc sefia Municipiului

Functia de sef de la Politia Municipiului Piatra Neamt a rãmas vacantã dupã ce comisarul sef Costel Simion a iesit la pensie. Cum era normal, postul a fost scos la concurs. Prima încercare a fost programatã în luna iulie, cînd nici unul dintre candidati nu a obtinut nota 7, care le permitea sã ocupe functia. A urmat o altã încercare pe data de 4 noiembrie. S-au înscris sase ofiteri, respectiv comisarul sef Radu Berejan, seful Serviciului cazier, comisarul Milutã Vrînceanu, comisarul sef Mircea Bejenaru, actualul sef interimar de la Municipiu, comisarul Viorel Grãdinaru, de la Politia Transporturi, subcomisarul Sorin Bãrbieru, aflat în misiune în Kosovo si subcomisarul Victor Vlad, de la Biroul Permise. Ultimii trei participaserã si la concursul din iulie, însã de aceastã datã nu au mai intrat în competitie, pentru cã nu au primit derogãrile necesare de la Bucuresti. Cum Milutã Vrînceanu si Mircea Bejenaru s-au retras din cursã, în fata comisiei de examinare a rãmas doar comisarul sef Radu Berejan. Ofiterul a avut ghinion cu carul, nota obtinutã - 6,95 - fiind cu 5 sutimi mai micã decît cea necesarã pentru a ocupa functia. La concursul din 25 noiembrie s-au înscris subcomisarul Victor Vlad, comisarul sef Cezar Filip, din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor, subcomisarul Vasile Doroftei, seful Politiei Tîrgu Neamt, comisarul sef Ioan Sãvescu, seful Serviciului de Ordine Publicã, comisarul sef Radu Berejan si comisarul sef Milutã Vrînceanu. Prin intermediul Biroului de presã, comisarul sef Dorel Manole, seful Politiei Neamt, a negat cã ar fi intrat în posesia unor astfel de probe, declarînd cã ar fi interesat de fotografiile respective. Mai mult, seful Politiei a precizat cã nu stie nimic despre aceastã poveste, amintind cã amînarea concursului a avut la bazã neregulile privind procedurile de organizare si nimic mai mult.

Articol afisat de 1739 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective