Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
FILAJE CU POLITISTI

FILAJE CU POLITISTI

• lupta pentru scaunul de sef al Politiei Municipiului Piatra Neamt a îmbrăcat haine securistice • de teama „mînărelilor“, candidatii au început să se fileze între ei • de fapt, unul dintre candidati este supravegheat de oamenii altor doi concurenti • sursele noastre afirmă că unul dintre ofiterii doritori de functie s-a întîlnit cu doi politisti pentru a-si rezolva problema legată de o „derogare“ • într-o fotografie s-ar vedea cum unul dintre politisti primeste ceva „material“ • seful Politiei Neamt care a dispus amînarea examenului din cauza unor nereguli privind procedurile de organizare, spune că nu stie nimic despre această poveste •

Concursul pentru sefia Politiei Municipiului Piatra Neamt este unul cu o miză uriasă. Probabil că pe lîngă leafa care nu-i de neglijat, mai există si alte avantaje, altfel nu se explică actiunile de filaj la care unii dintre candidati au recurs. În loc să pună mîna pe carte (ar cam fi cazul dacă avem în vedere notele obtinute la ultimele testări pentru această dregătorie), cîtiva ofiteri au ales o altă variantă ce aminteste de practicile securisto-comuniste. Se filează reciproc si fiecare asteaptă ca adversarul să lase garda jos. Asa stînd lucrurile este clar că numai de un concurs pe bune nu poate fi vorba. Spun sursele noastre că există trei grupuri, firecare cu favoritul lui. Cum unul dintre candidati este suspectat că ar juca murdar, în sensul că ar trage sfori pentru a pune mîna pe jiltul de la institutia de pe malul Cuiejdiului, doi dintre ofiterii înscrisi si ei în cursă au decis să-i urmărească orice miscare. Asa se face că oamenii celor doi îl filează pe candidatul „problemă“ aproape zi si noapte, pentru a vedea cu cine se întîlneste si ce sfori mai trage. Lăsînd la o parte faptul că ceea ce fac detectivii de ocazie pare a fi dacă nu ilegal, cel putin imoral, „probele“ nu au întîrziat să apară, ele ajungînd rapid pe masa noului sef al Politiei Neamt. Sursele noastre spun că este vorba de o serie de fotografii în care se poate observa cum unul dintre candidati se întîlneste, undeva în Piatra Neamt, cu doi politisti.

Întîlnire filmată

Cîrcotasii afirmă că scopul acestei întîlniri, imortalizată si pe suport video, ar fi avut drept scop obtinerea unor avantaje de către tînărul candidat. „Am văzut acele fotografii, însă nu pot să vă dau nume. În poze apare unul dintre candidati care se află într-un autoturism condus de către un politist. Acestia se deplasează pînă într-un anumit loc, unde apare un alt politist. Acesta urcă în masina în care se află cei doi si stau de vorbă aproape o oră. La un moment dat în zonă îsi face aparitia un tînăr care coboară dintr-o masină si se întîlneste cu politistul de la volan. Primul îi înmînează omului legii „ceva“, ce pare a fi un somoioc de bani. Imediat după această întîlnire, cei trei se despart. Am înteles că fotografiile realizate de sustinătorii altui candidat au ajuns pe masa comisarului sef Manole care a decis imediat amînarea concursului. Se pare că mai există si alte fotografii compromitătoare realizate de sustinătorii altui candidat. Cert este că a început războiul între candidati, iar acest lucru nu face deloc bine imaginii Politiei Neamt“, ne-a declarat o sursă demnă de încredere care a dorit să-si păstreze anonimatul. Fotografiile respective au fost realizate sîmbătă, 19 noiembrie. Concursul trebuia să aibă loc pe data de 25 noiembrie, însă seful Politiei Neamt a dispus amînarea lui pentru data de 5 decembrie, pe motiv că au fost descoperite nereguli în organizare.

Sase ofiteri îsi doresc sefia Municipiului

Functia de sef de la Politia Municipiului Piatra Neamt a rămas vacantă după ce comisarul sef Costel Simion a iesit la pensie. Cum era normal, postul a fost scos la concurs. Prima încercare a fost programată în luna iulie, cînd nici unul dintre candidati nu a obtinut nota 7, care le permitea să ocupe functia. A urmat o altă încercare pe data de 4 noiembrie. S-au înscris sase ofiteri, respectiv comisarul sef Radu Berejan, seful Serviciului cazier, comisarul Milută Vrînceanu, comisarul sef Mircea Bejenaru, actualul sef interimar de la Municipiu, comisarul Viorel Grădinaru, de la Politia Transporturi, subcomisarul Sorin Bărbieru, aflat în misiune în Kosovo si subcomisarul Victor Vlad, de la Biroul Permise. Ultimii trei participaseră si la concursul din iulie, însă de această dată nu au mai intrat în competitie, pentru că nu au primit derogările necesare de la Bucuresti. Cum Milută Vrînceanu si Mircea Bejenaru s-au retras din cursă, în fata comisiei de examinare a rămas doar comisarul sef Radu Berejan. Ofiterul a avut ghinion cu carul, nota obtinută - 6,95 - fiind cu 5 sutimi mai mică decît cea necesară pentru a ocupa functia. La concursul din 25 noiembrie s-au înscris subcomisarul Victor Vlad, comisarul sef Cezar Filip, din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor, subcomisarul Vasile Doroftei, seful Politiei Tîrgu Neamt, comisarul sef Ioan Săvescu, seful Serviciului de Ordine Publică, comisarul sef Radu Berejan si comisarul sef Milută Vrînceanu. Prin intermediul Biroului de presă, comisarul sef Dorel Manole, seful Politiei Neamt, a negat că ar fi intrat în posesia unor astfel de probe, declarînd că ar fi interesat de fotografiile respective. Mai mult, seful Politiei a precizat că nu stie nimic despre această poveste, amintind că amînarea concursului a avut la bază neregulile privind procedurile de organizare si nimic mai mult.

Articol afisat de 1602 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective