Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SORIC, IARÃSI ÎN ANCHETÃ

SORIC, IARÃSI ÎN ANCHETÃ

• fostul sef al Politiei Neamt face obiectul unei noi cercetãri prealabile, de aceastã datã fiind vorba de probleme profesionale • comisarul sef Soric va fi audiat astãzi la sediul MAI, unde trebuie sã fie prezent începînd cu ora 14 • pînã la sfîrsitul sãptãmînii, IGPR va decide la ce serviciu va fi repartizat fostul sef al IJP Neamt •

Dupã episodul asasinatului de la Caffe Latino, faptã care a captat atentia întregii tãri, problemele se tin lant de comisarul sef Aurelian Vasea Soric, fostul sef al Politiei Neamt. Pe lîngã faptul cã si-a pierdut functia si i-a mîniat pe sefii sãi de la Bucuresti în urma declaratiilor pe care le-a fãcut în presã, ofiterul s-a trezit cã face obiectul a nu mai putin de trei cercetãri prealabile. Dacã primele douã, cunoscute deja, sînt în legãturã cu afirmatiile fãcute, dar si cu cele întîmplate în sala de sedinte a IJP, dupã conferinta de presã din data de 16 noiembrie, cea de-a treia cercetare prealabilã este strîns legatã de activitatea sa profesionalã. În acest sens, comisarul sef Soric este asteptat astãzi, începînd cu ora 14, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, pentru a fi audiat în cel de-al treilea dosar de cercetare prealabilã. Informatia a fost confirmatã si de actualul sef al Politiei Neamt, comisarul sef Dorel Manole. Cît priveste statutul actual al lui Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt a precizat cã situatia sa va fi clarificatã în urmãtoarele zile. Dupã toate cele întîmplate, comisarul sef Soric a fost pus la dispozitia IGPR, însã pînã acum nu s-a stabilit în cadrul cãrui serviciu va activa. Ofiterul s-a prezentat în aceste zile la serviciu pentru a fi audiat de cei doi politisti veniti de la Bucuresti. Cert este cã în acest moment, fostul sef al Politiei Neamt nu stie ce activitate va presta în cadrul IJP Neamt, însã situatia va fi clarificatã pînã la sfîrsitul sãptãmînii.

Prestigiul Politiei, grav afectat de declaratiile lui Soric

Corpul de Control al MAI, care a efectuat o anchetã la IJP Neamt la putin timp dupã tragedia de la Caffe Latino a constatat, printre altele, cã fostul sef al Politiei Neamt a produs grave prejudicii de imagine în urma iesirilor pe care le-a avut în presã. Acest lucru i-a adus ofiterului si prima cercetare prealabilã. „ÃŽn ceea ce priveste cercetarea prealabilã a comisarului sef Aurelian Vasea Soric, cu privire la declaratiile acordate mass-media, concluziile au fost urmãtoarele: ÃŽn conferinta de presã din 16 noiembrie si în cadrul mai multor interviuri acordate unor posturi de televiziune centrale si locale, seful inspectoratului a avut o comportare necorespunzãtoare, rezultînd din declaratiile fãcute si atitudinea adoptatã fatã de reprezentantii presei si procurori din România, prin care a adus grave atingeri prestigiului institutiei MAI, Politiei Române si IPJ Neamt. ÃŽn felul acesta a afectat bunul mers al activitãtilor MAI, IGPR si IPJ Neamt, si a pus în pericol bunele relatii de cooperare dintre MAI si Ministerul Public. (...) De asemenea, prin afirmatiile si conduita adoptatã, mesajul transmis subliminal populatiei, a fost de acceptare a activitãtilor de cãmãtãrie, pe care a prezentat-o mai mult ca o activitate socialã beneficã pentru cei împrumutati, acreditînd astfel ideea cã politia tolereazã astfel de fapte. Acesta a creat premisele scãderii semnificative a gradului de încredere în serviciul politienesc pe de o parte si în credibilitatea institutiei Politiei Române, pe de altã parte. (...) ÃŽn baza probelor administrate, s-a retinut în sarcina comisarului sef Aurelian Vasea Soric, sãvîrsirea abaterii disciplinare prevãzutã de art. 57 lit. „a” din Legea nr. 360/2002 si art. 12 lit. „a” din O.M.A.I. nr. 400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din MAI, respectiv „comportarea necorespunzãtoare în serviciu, familie sau societate prin care a adus atingere onoarei, probitãtii profesionale a politistului si prestigiului institutiei“, se aratã în raportul anchetatorilor bucuresteni.

Incitarea sefilor de post, a doua bubã

De asemenea, fostului sef al Politiei Neamt i s-a reprosat faptul cã i-ar fi incitat pe sefii de post, aspect care a adus o nouã cercetare prealabilã. „Totodatã, comisarul sef Soric, în cadrul aceleiasi comportãri necorespunzãtoare în serviciu, a încercat sã diminueze autoritatea sefilor ierarhici din MAI, prin incitarea sefilor de post, determinîndu-i sã declare reprezentantilor presei cã-si vor da demisia dacã acesta va fi eliberat din functie“, se aratã în raportul Corpului de Control al MAI. Doi ofiteri din Corpul de Control al MAI au venit la începutul acestei sãptãmîni pentru a-i audia pe politistii care ar fi fost incitati de comisarul sef Aurelian Vasea Soric. ÃŽmpotriva celor cinci politisti, trei subofiteri si doi ofiteri s-a dispus cercetarea prealabilã ca si în cazul fostului lor sef. Celor vizati li se imputã declaratiile de solidaritate fãcute dupã conferinta de presã din 16 noiembrie.

Articol afisat de 3272 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective