Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Luptã în trei pentru un hîrb de Dacie

• Constantin Alupului Rus vrea o Dacie care apartine Consiliului Judetean, pentru cã în urmã cu ceva vreme a fost trecutã în proprietatea asociatiei pe care o reprezintã • CJ si Centrul „Carmen Saeculare“ nici nu vor sã audã de asa ceva • „S-o tinã si sã facã bors cu ea“, a afirmat fostul director Alupului •

O Dacie scoasã din uz cu acte în regulã dar rîvnitã de mai multi precipitã din nou apele dintre Consiliul Judetean, Centrul pentru Culturã si Arte „Carmen Saeculare“ si fundatia culturalã condusã de Constantin Alupului Rus. Masina a fost cîndva folositã de Centrul „Saeculare“, dar de cîtiva ani a fost scoasã din uz, a fost casatã si urma sã fie returnatã Consiliului Judetean, fiind proprietatea sa. Doar cã acest lucru s-a tãrãgãnat si dupã ce a stat vreo trei ani în curtea sediului în care a functionat Centrul „Saeculare“, pe strada Stefan cel Mare, a fost adusã în curtea sediului principal, situat vizavi de Primãria Piatra Neamt. Recent, un reprezentant al fundatiei culturale ce se ocupã cu prestarea de dansuri populare, înfiintatã de Constantin Alupului Rus pe vremea cînd era director la „Carmen Saeculare“, a venit la actuala conducere a centrului pentru a solicita restul de acte ce apartin masinii, pentru a duce autoturismul la fundatie. „Domnul Coroi a venit din partea fundatiei condusã de domnul Alupului Rus, pentru a prelua o Dacie care este în stare de functionare, desi masina este a Consiliului Judetean. Noi am anuntat consiliul despre aceastã situatie, avînd în vedere cã masina este casatã si nu au nici un drept asupra ei cei de la fundatie. Se pare cã existã un proces verbal de trecere a acestei masini de la centru cãtre fundatie, dar nu poate fi recunoscut. Asteptãm de la CJ un rãspuns sã vedem ce trebuie fãcut. Noi detinem masina si certificatul de înmatriculare, dar nu avem cheile“, a declarat Dana Macsim, director al Centrului „Saeculare“.

Alupului Rus se lasã pãgubas

Presedintele CJ, Vasile Pruteanu, exclude posibilitatea de a accepta sã se dea masina cãtre fundatia condusã de ex-directorul Alupului Rus: „Normal cã nu îi vom putea da masina. Este în inventarul CJ. Vom analiza modul în care s-a fãcut acest transfer, avînd în vedere cã ceva nu este în regulã cu el. O masinã ce apartine CJ nu poate fi înstrãinatã asa usor“. Ex-directorul Alupului sustine cã dacã nu va gãsi întelegere la autoritãti pentru a primi autoturismul respectiv, va renunta la demers. „Acea masinã a fost de douã ori casatã. Ar avea nevoie de ea Sebastian Coroi, care este seful formatiei de dansatori de la fundatie, pentru cã masina e a fundatiei. El vrea s-o repare si s-o foloseascã în interesul judetului. Se întîmplã acum la fel cum s-a întîmplat cu centrala termicã, bun ce apartine tot fundatiei. Dacã nu vor sã ne-o dea, sã facã bors cu ea! Coroi are trei-patru formatii în grijã si e mereu pe drumuri, prin autobuze. Se fãcea o faptã bunã, dar dacã e mereu numai încrîncenare si rea-vointã... Dacã autoritãtile nu vor sã ajute acest om, am sã-i dau masina mea de acasã. De ce nu s-or lãuda cu o faptã bunã? De ce nu au organizat «Vacante muzicale»? Au fãcut o caricaturã de trei zile, cînd eu fãceam eveniment de 12! La «Stagiunea muzicalã» s-a renuntat definitiv! Iatã cum se face treaba, cum se asigurã actele de culturã în judet! As da pensia mea pe o lunã sã vãd cã se organizeazã ceva bun pentru culturã! Sînt supãrat cã nu se învatã ceva bun de la noi, cei mai în vîrstã, care am fãcut lucruri bune. E asa o încrîncenare la mijloc... Eu sper sã ajung ziua în care oamenii vor face activitãti culturale, renuntînd sã mai scuipe mereu“, a declarat Alupului Rus.
Acum cîteva luni s-a mai petrecut un astfel de incident, învingãtor iesind ex-directorul Alupului, care a luat o centralã termicã ce încãlzea fostul sediul al Centrului „Saeculare“, de pe strada Stefan cel Mare, sub pretext cã fusese cumpãratã cu acte pe fundatia culturalã.

Articol afisat de 1893 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective