Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Februarie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UN DIRECTOR SI O DEMISIE SURPRIZÃ

UN DIRECTOR SI O DEMISIE SURPRIZÃ

• medicul Cristian Petrovici a ales partidul în locul functiei de director al Spitalului Judetean • acesta a preferat sã demisioneze pentru a-si pãstra locul de consilier judetean • doctorul se afla în incompatibilitate • noul director este medicul Sorin Ciobanu • la Roman, Leonard Achiriloaie a demisionat din CA al spitalului, tot pe motiv de incompatibilitate •

Spitalul Judetean are, începînd de astãzi, 1 februarie, un nou director, în persoana medicului Sorin Ciobanu, care a fost numit manager interimar pe o perioadã de 6 luni. Numirea s-a fãcut luni, în sedinta de Consiliu Judetean, iar schimbarea a surprins pe multã lume, inclusiv pe sefii Sãnãtãtii nemtene, care habar n-aveau cît de tulburi sînt apele în sistem. Ape agitate de politicã. Noua situatie, mai mult decît neasteptatã, mai ales cã a survenit dupã doar o lunã si jumãtate de la numirea medicului Petrovici (foto) în fruntea unitãtii sanitare, a fost cauzatã de incompatibilitãtile politice ale acestuia. Doctorul Petrovici a fost în ultimii ani consilier judetean din partea PDL dar si director al Spitalului Roznov. ÃŽn momentul în care a avansat ierarhic si pe 20 decembrie a fost uns manager al Spitalului Neamt, reprezentantii opozitiei au considerat cã functia lui nu cadreazã cu cea de consilier judetean si au tipat ca din gurã de sarpe: „sã disparã incompatibilul“. Pentru cã tãrãboiul era mare, incompatibilul nu avea decît douã alternative: demisiona din functia de director si rãmînea consilier sau invers. Doar cã dacã alegea spitalul, acolo unde era în cunostintã de cauzã si îsi folosea propria experientã, stabilitatea partidului în CJ risca sã fie puternic zdruncinatã, întrucît PDL are o majoritate fragilã (18 din 35).

Sfat de tainã

ÃŽn consecintã, dupã un weekend cu discutii de tainã la nivel înalt, Petrovici a ales binele partidului. Asa se face cã în sedinta de ieri a CJ a fost prezentatã demisia acestuia, depusã zice-se pe data de 18 ianuarie, iar consilierii pedelisti au luat act, au acceptat-o si a fost numit un nou director la spital. Astfel, doctorul Sorin Ciobanu, cel care pînã ieri a fost directorul medical al unitãtii, a devenit de azi manager, iar doctorul Petrovici i-a preluat functia de director medical, pentru cã asta nu mai dã incompatibilitãti si dureri de cap. Astfel, încã o datã partidul a triumfat, membrii sãi dovedind cã interesele partidului sînt pe primul plan. Se pare cã la finalul celor sase luni pentru care lui Sorin Ciobanu i-a fost aprobat mandatul interimar, CJ va organiza un concurs pentru ca numirea sã fie fãcutã conform legii. Desi n-a fost votat de cãtre pesedinti si penelisti nici pentru schimbarea din functia înaltã, nici pentru a o prelua pe cea de adjunct, Cristian Petrovici a ascultat alãturi de colegii de partid regretele opozitiei judetene cã a renuntat la mandatul de manager. „Ne-am bucurat cînd doctorul Petrovici a cîstigat concursul pentru sefia Spitalului Judetean si ne-a asigurat cã totul va fi bine. Iatã cã jocurile politice de culise au schimbat firescul lucrurilor si acel concurs se anuleazã! Noi îl simteam mai bine pe doctorul Petrovici ca director decît consilier! Tot vorbiti de «binele judetului», dar nu stiu dacã va putea fi asigurat binele cu astfel de atitudini“, a spus pesedistul Neculai Puscasu. Sorin Ciobanu nu este nici el un novice într-ale sefiilor, fiind ani buni directorul medical al unitãtii sanitare nemtene. El a anuntat cã planurile sale sînt de a continua ce a început în echipã cu doctorul Petrovici: „Vom continua sã facem ce am început, iar prioritãtile noastre sînt cresterea calitãtii actului medical, sporirea confortului pacientilor si gãsirea de noi resurse financiare care sã permitã modernizarea si rentabilizarea spitalului“.

Demisie si în CA al Spitalului Roman

Consilierul local PDL, Leonard Achiriloaie, director financiar contabil al Spitalului Roman si-a dat demisia din Consiliul de Administratie (CA) al unitãtii, din motive de incompatibilitate. Economistul a declarat cã era de asteptat sã demisioneze. „Am fost nevoit sã-mi dau demisia din CA, din cauza incompatibilitãtii cu functia de director financiar contabil. Este incompatibilitate dar si conflict de interese, asa cã am renuntat la calitatea de membru în Consiliul de Administratie al Spitalului Roman. Pînã la noi prevederi, voi rãmîne consilier local PDL“, a declarat Leonard Achiriloaie. O eventualã incompatibilitate în cazul functiei de la spital cu cea de consilier este explicatã de primarul Laurentiu Leoreanu ca fiind inexistentã, deoarece Achiriloaie nu are contract de management încheiat de Primãria Roman. „Leonard Achiriloaie si-a dat demisia din CA al Spitalului Roman, ceea ce este un lucru corect. ÃŽn privinta celeilalte stãri de incompatibilitate, aceasta nu poate functiona, deoarece acesta nu are încheiat contract direct cu Primãria Roman. Dacã directorul Mircea Coadã ar fi si consilier local, atunci acesta ar fi incompatibil cu functia, din cauzã cã este ordonator de credite si are si încheiat contract de management cu administratia publicã localã“, a declarat primarul muncipiului Roman, Laurentiu Leoreanu. Acesta a mentionat cã si în cazul directorilor de licee, Nicolae Iftimie si respectiv Daniela Suman, nu este vorba despre incompatibilitate, atîta timp cît acestia doi nu au fost numiti de primar. Din toamnã, acest lucru s-ar putea schimba prin promulgarea noii Legi a educatiei, care prevede numirea directorului de scoalã de cãtre primãrie, în subordinea cãreia sînt unitãtile de învãtãmînt.

Articol afisat de 2539 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective