Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Martie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Telegondola a mers iarna asta de 3,4 miliarde de lei vechi

• sezonul turistic de iarnã este la final în Piatra Neamt • autoritãtile cred cã a fost un sezon bun, încasîndu-se peste 6,4 miliarde de lei vechi de pe urma telegondolei si telescaunului •

Nemtenii dar si turistii veniti din alte judete ale tãrii au fost interesati în aceastã iarnã sã admire de la înãltime panorama orasului Piatra Neamt iar pentru asta au plãtit aproape 3,4 miliarde de lei vechi.
Perla Invest, societatea care administreazã atractiile turistice pietrene a fãcut bilantul acestui sezon de iarnã finalizat odatã cu încãlzirea vremii si a ajuns la concluzia cã a fost un an bun, cu un numãr în crestere de turisti ce au ales sã se distreze la poalele Pietricicãi.
Potrivit acestui bilant, începînd din decembrie 2010 si pînã pe 20 martie anul acesta 28.300 de persoane s-au plimbat cu telegondola si au admirat privelistea orasului de la înãltime. Dar cum orice lucru se plãteste, acestia au dat pe plimbãrile pe cablu 3,39 de miliarde de lei vechi. Fãcînd o medie, reiese cã peste 7.000 de persoane s-au plimbat lunar cu telegondola, unii doar pentru a se bucura de o imagine de ansamblu a zonei, altii pentru a ajunge în vîrful muntelui unde au fost organizate frecvent în acest sezon rece concerte, concursuri ori diverse alte manifestãri. Si amatorii de schi se pare cã au fost atrasi în numãr mai mare iarna aceasta la Piatra Neamt, dovadã pentru acest lucru stînd numãrul de urcãri fãcute de telescaun dar si încasãrile obtinute de la cei care îsi doreau sã ajungã în vîrful pîrtiei. Potrivit datelor furnizate de Primãria Piatra Neamt, în perioada decembrie 2010-20 martie 2011, Perla Invest a încasat de pe urma telescaunului 3,04 miliarde de lei vechi, sumã aferentã pentru peste 60.000 de urcãri. De acestea au beneficiat 6.100 de persoane, ceea ce dovedeste cã fiecare a urcat în medie cam de 10 ori. În total, iarna aceasta, s-au încasat peste 6,4 miliarde de lei numai din folosirea telescaunului si a telegondolei, fapt care-i multumeste pe administratorii acestor instalatii. Instalatia de telescaun a fost opritã si va reporni abia iarna viitoare, odatã cu primele zãpezi serioase. În schimb, telegondola va functiona pe tot parcursul anului astfel încît cei care nu au apucat încã sã facã o plimbare la înãltime, au toate conditiile s-o facã de acum încolo.

Articol afisat de 1830 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective