Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FÃRÃDELEGI ÎNGROPATE

FÃRÃDELEGI ÎNGROPATE

• Dorel Manole, seful Politiei Neamt, a constatat cã mai multi subordonati au lãsat de izbeliste dosarele cu autori necunoscuti • acestea au zãcut în fisete fãrã ca sã se mai facã activitãtile periodice obligatorii • „Nu am descoperit dosare în care sã nu se fi fãcut cercetãri cã ar fi dat ordin vreun superior“, a declarat seful Politiei Neamt • mai multi politisti au fost sanctionati pentru cã refuzau sã înregistreze plîngerile cetãtenilor •

Numãrul mare de dosare cu autori necunoscuti (AN), aflate în evidentele Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, are o explicatie. Cel putin asta a dat de înteles comisarul sef Dorel Manole, seful Politiei Neamt, atunci cînd a fost întrebat de situatia dosarelor cu AN. Ofiterul spune cã mai multi politisti care aveau în lucru astfel de dosare nu si-au fãcut treaba. Respectiv nu au urmãrit cauzele cu AN si nu au efectuat activitãtile impuse în astfel de situatii. Comportamentul celor prinsi în offside s-ar putea traduce lejer prin lene sau delãsare. Totusi, îmbucurãtor este faptul cã nu au fost descoprite dosare tinute la sertar din ordinul superiorilor. „Nu, nu am descoperit dosare în care sã nu se fi fãcut cercetãri cã ar fi dat ordin vreun superior, dar trebuie sã recunosc cã am gãsit dosare în care nu s-a lucrat. ÃŽn aceste conditii, m-am întîlnit cu sefii de servicii si le-am cerut sã-i adune pe lucrãtorii din subordine si sã le cearã sã facã analize pe dosarele cu AN. Au fost identificati mai multi care nu si-au fãcut treaba, la mijloc fiind vorba de acte de neglijentã sau delãsare. Acum, fluxul a revenit la normal, în sensul cã avem dosare noi cu AN, dar si dosare vechi în care identificãm autorii“, a declarat comisarul sef Manole (foto). De altfel, seful Politiei Neamt este de pãrere cã lucrurile se îndreaptã în institutia pe care o conduce si cã lucrãtorii de politie au înteles cã trebuie sã-si facã datoria. De aici si rezultatele obtinute în primul trimestru al acestui an.

Muncã dupã placul fiecãruia

O altã constatare îngrijorãtoare, care nu face deloc onoare muncii de politist, se referã la neînregistrarea fenomenului infractional.
Statistica faptelor penale sesizate în primul trimestru al acestui an, aratã o crestere a infractiunilor contra persoanei cu 22,9%, cele mai multe fiind fapte de lovire sau alte violente. Comisarul sef Dorel Manole spune cã aceastã situatie se datoreazã în principal faptului cã pînã acum multi politisti refuzau sã înregistreze plîngerile cetãtenilor, pentru a nu se încãrca cu dosare. „Numãrul mai mare de infractiuni sesizate are si o explicatie care se regãseste în înregistrarea realã a fenomenului infractional. ÃŽnainte se duceau oamenii la posturile de politie, iar reclamatiile lor nu erau luate în evidente. ÃŽn aceste conditii era normal ca numãrul sesizãrilor sã fie mai mic. De altfel, vreau sã spun cã toti cei care au fost prinsi cã au avut un astfel de comportament au fost sanctionati. 90-95% dintre sanctiunile acordate au fost pentru probleme profesionale, adicã pentru acei politisti care nu au înregistrat petitiile cetãtenilor, pentru modul de adresare sau pentru comportament neadecvat. Au fost si cadre care au fost sanctionate pentru alte abateri, gen conducere sub influenta bãuturilor alcoolice, însã numãrul acestora a fost mult mai mic“, a declarat seful Politiei Neamt.

Politisti cu probleme la Serviciul de Investigatii Criminale

ÃŽntrebat care sînt compartimentele cu probleme din Politia Neamt, comisarul sef Manole a precizat cã lucrurile nu merg asa cum ar trebui la Serviciul de Investigatii Criminale (SIC). „La acest serviciu este problema neîncrederii pe care o am în anumite persoane“, a mai sustinut seful IJP Neamt. Ofiterul a lãsat sã se înteleagã cã în cadrul acestui serviciu ar activa politisti care ar avea niscaiva relatii cu persoane din zona interlopã a orasului. Asa s-ar explica scurgerile de informatii cu care s-a confruntat Politia Neamt în ultimele trei luni. Referindu-se la acest aspect, Manole a spus cã mai multe persoane vizate de oamenii legii stiau cu mult timp înainte de actiunile Politiei. La o perchezitie, politistii au avut surpriza sã constate cã cele douã persoane vizate îi asteptau cu usile larg deschise. Stãteau în pat si le-au spus politistilor cã s-au asezat la vedere pentru ca politistii sã nu mai scotoceascã în casã pentru a-i gãsi. Seful Politiei Neamt nu a dat nume de politisti-interlopi, însã a precizat cã numãrul acestora nu este mare. De asemenea, ofiterul a dat de înteles cã se lucreazã pentru desconspirarea si tragerea la rãspundere a celor care au legãturi cu persoane din lumea interlopã.

Articol afisat de 2206 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective