Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ARESTÃRI ÎN CAZUL PUIU MIRONESCU

ARESTÃRI ÎN CAZUL PUIU MIRONESCU

• magistratii bãcãuani au dispus arestarea a douã persoane în dosarul privind tentativa de omor deosebit de grav comisã împotriva lui Dumitru Mironescu • este vorba de Constantin Manea si Vlãdut Zîmbrean care au primit mandate • pe numele lui Adrian Botez Marin, zis „Tîtã“, care nu a fost la proces, a fost emis un mandat în lipsã • alti doi inculpati nu au voie sã pãrãseascã tara • toti sînt acuzati cã au contribuit, într-un fel sau altul, la „tocarea“ cu bîte si rãngi a lui Puiu Mironescu •

Magistratii Tribunalului Bacãu au judecat ieri cererea procurorilor de arestare preventivã a sase tineri pietreni, inculpati în „Dosarul Mironescu“. Din cele sase persoane citate, doar trei s-au prezentat la proces. Este vorba de Constantin Manea, Vlãdut Zîmbrean si Cãtãlin Rusu. ÃŽn cazul primilor doi, instanta a dispus emiterea de mandate de arestare pentru o perioadã de 29 de zile, în timp ce pentru Rusu magistratii au dispus obligarea de a nu pãrãsi tara.
Adrian Marin Botez, zis „Tîtã“, Valentin Pãvãlucã si Cãtãlin Crãciun nu au ajuns în fata instantei. Cu toate acestea, judecãtorii au emis pe numele lui Botez un mandat de arestare în lipsã, iar în cazul lui Crãciun au dispus interdictia de a nu pãrãsi tara. Numai împotriva lui Valentin Pãvãlucã nu a fost luatã nici o mãsurã. Decizia luatã ieri poate fi atacatã cu recurs. Pînã atunci, mandatele vor fi puse în executare, iar în cazul lui „Tîtã“ se vor face toate demersurile pentru a fi dat în urmãrire generalã. Adrian Marin Botez, zis „Tîtã“ si locotenentii acestuia Cãtãlin Rusu, Vlãdut Zîmbrean, Valentin Pãvãlucã, Constantin Manea si Cãtãlin Crãciun sînt acuzati de procurori cã nu sînt strãini de agresiunea comisã împotriva lui Puiu Mironescu în data de 14 februarie, la iesirea din orasul Bacãu. Unii dintre ei, spun anchetatorii, au fost chiar cei care i-au aplicat lui Mironescu numeroase lovituri cu bîte si rãngi. ÃŽn cazul lui Cãtãlin Bogdan Rusu, Romeo Zîmbrean si Constantin Manea, procurorii bãcãuani au emis ordonante de retinere încã de joia trecutã, cînd la parchet ar fi trebuit sã ajungã si ceilalti trei inculpati, printre care si „Tîtã“. Magistratii au amînat judecarea solicitãrii procurorilor, invocînd o lipsã de procedurã, constînd în faptul cã cei vizati nu ar fi fost citati corect. Termenul a fost fixat pentru ieri, însã în sala de judecatã au ajuns doar trei din cei sase tineri. „Lucrãm de aproape 3 luni la acest caz. Cert este cã cercetãrile au început sã fie amplificate în ultima perioadã, de aproximativ o lunã mai exact, iar de 3 zile lucrãm aproape zi si noapte pe aceastã spetã. Am ajuns la identificarea persoanelor care au fãcut parte din acel grup care au agresat partea vãtãmatã. Avem certitudinea cã inculpatul Adrian Marin Botez este artizanul acestei actiuni. Au fost identificate si alte persoane, pe care lumea le numeste în limbaj popular, locotenentii acestui domn Botez. Ei au fost invitati sãptãmîna trecutã sã se prezinte la parchet. Pentru inculpatul cel mai important mi s-a cerut devansarea oficialã a orei, ca în final sã nu mai vinã. Atunci s-au prezentat doar 3 inculpati, iar unul dintre ei a fost identificat pe raza orasului Bucuresti, unde se afla de ceva vreme. Se afla cu un autoturism care cu 2 zile înainte de evenimentul din 14 februarie era condus de Pãvãlucã Laurentiu. Inculpatii neagã orice legãturã personalã între dumnealor, dar faptele îi divulgã. Toti au fost retinuti pe bazã de ordonantã. Fatã de o doamnã (n.n.Oana Vicol) despre care am documentat noi cã ar fi complice la tentiva de omor de grav, am dipus obligatia de a nu pãrãsi tara pentru 30 de zile. ÃŽn ceea ce o priveste pe aceastã doamnã mai avem multe elemente de lãmurit“, a declarat Felix Bãnilã, prim procuror al Parchetului de pe lîngã Tribunalul Bacãu.

Bacãu, 14 februarie

Asa cum se stie, Dumitru Mironescu a fost victima unei agresiuni, faptã înregistratã în seara de 14 februarie, la iesirea din orasul Bacãu. Mironescu revenea de la Bucuresti, unde fusese citat într-un dosar aflat în lucru la Parchetul General, iar la întoarcere masina lui, un Audi, a fost blocatã de un BMW, în apropierea trecerii de cale feratã de la Lilieci. Din autoturism au coborît mai multi indivizi, înarmati cu rãngi si bîte, care l-au bãtut cu sãlbãticie pe Mironescu.
Acesta a scãpat ca prin minune cu viatã, însã leziunile suferite îl vor tine mult timp la pat. De altfel, medicii au fost de pãrere cã Puiu Mironescu a supravietuit datoritã fizicului robust. Cum leziunile i-au pus în pericol viata, procurorii au încadrat fapta la tentativã de omor deosebit de grav. Din cercetãri a reiesit faptul cã Puiu Mironescu a fost urmãritã pe tot traseul parcurs, iar atacul a fost declansat într-un loc special ales. „Locul a fost ales special. Acolo sînt douã concavitãti, iar cum partea vãtãmatã avea o masinã joasã era obligatã sã încetineascã. Acolo au actionat agresorii“, a precizat procurorul Felix Bãnilã.

Care este legãturã dintre Oana Vicol si Puiu Mironescu?

Faptul cã Oana Vicol, patroana magazinului Onym, dar si a cafenelei Paris Cafe, ambele incendiate de indivizi necunoscuti într-un interval de doar cîteva luni, a fost inculpatã în dosarul agresiunii comise împotriva lui Mironescu a surprins multã lume. Cu toate acestea, cotidianul „Monitorul“ relata încã din noiembrie anul trecut, imediat dupã incendierea magazinului Onym, despre o presupusã legãturã între Oana Vicol si Puiu Mironescu. ÃŽntrebatã de politisti pe cine suspecteazã cã ar fi comandat atentatul, Oana Vicol l-a indicat si pe Puiu Mironescu. Motivul invocat de pietreancã a fost acela cã a derulat niste afaceri cu Mironescu, iar cel din urmã s-ar fi supãrat. Oana Vicol a locuit în ultimii ani în Iasi, unde a fãcut numeroase afaceri imobiliare. Se spune cã tînãra l-ar fi cunoscut acolo pe Puiu Mironescu care se ocupa cu tranzactii similare. Cei doi ar fi cumpãrat mai multe terenuri în 2008, însã criza imobiliarã a fãcut ca valoarea investitiilor sã scadã spectaculos. A fost momentul în care între Oana Vicol si afaceristul nemtean au apãrut niste neîntelegeri, cel din urmã dorind sã-si recupereze investitia. Pietreanca le-ar fi spus politistilor cã a fost chiar amenintatã de acesta. Dacã a fost sau nu adevãrat acest lucru nu a putut dovedit. Cert este cã Oana Vicol a avut probleme. ÃŽnainte cu o sãptãmînã de a-i fi incendiat magazinul Onym, tînãra si-a gãsit masina, un Porsche Chayenne, cu unul dintre geamurile laterale spart. ÃŽn luna ianuarie, doi indivizi necunoscuti au incendiat cafeneaua Cafe Paris, pagubele fiind imense. Persoane din rîndul anchetatorilor spun cã Oana Vicol i-ar fi cerut protectie lui Gheorghe Mararu, afaceristul care avea sã sfîrseascã rãpus de gloantele trase de Cristian Chilat, zis „Falãu“. Se spune cã, dupã acest eveniment, pietreanca ar fi solicitat sprijinul si protectia lui Adrian Marin Botez, zis „Tîtã“, pe care a si obtinut-o. Asa se si explicã inculparea mai multor apropiati de-ai lui Marin Botez în agresiunea comisã împotriva lui Puiu Mironescu.

Articol afisat de 3485 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective