Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vremuri grele la Spitalul Neamt

• pentru luna iunie, unitatea sanitarã va avea un buget de doar 41,8 miliarde de lei vechi • suma se încadreazã în bareme, dar este mult sub necesar n

Spitalul Judetean nu o va duce nici luna aceasta pe roze, bugetul alocat de Casa de Asigurãri fiind de-a dreptul modest, desi toatã lumea se astepta si spera la o sumã mai mare avînd în vedere finantarea în functie de clasificare. Realitatea a dovedit cã acest lucru nu a contat foarte tare, dar au cîntãrit greu în defavoarea spitalului reducerea numãrului de paturi si dispozitia mai marilor de la Bucuresti de a diminua cu 10 procente numãrul de internãri. Casa de Asiguãri de Sãnãtate Neamt a reusit miercuri dupã amiazã sã împartã bugetul alocat de CNAS pe cãprãrii, iar ce a rezultat nu a fericit pe nimeni. Pentru luna iunie, pentru cele 5 spitale din judet s-au alocat în total 94,23 miliarde de lei vechi. Dupã cum era de asteptat, cea mai mare sumã a revenit Spitalului Neamt care va avea luna aceasta un buget de 41,83 miliarde de lei vechi. Spitalul Roman are o finantare de aproape 30 de miliarde de lei, Spitalul Tîrgu Neamt va avea un buget pe iunie de 9,65 miliarde de lei, cel de la Bisericani cu cîteva zeci de milioane mai mult, iar Spitalul de Psihiatrie Roman are alocatã o sumã de 2,88 miliarde de lei vechi. Cea mai mare dezamãgire constã în finantarea Spitalului Judetean, care în lunile anterioare a avut un buget mediu de circa 48 de miliarde de lei, iar banii au acoperit doar strictul necesar si în nici un caz nu a permis huzurul nici al pacientilor si nici al cadrelor medicale. Din pãcate, cea mai mare parte a celor 41,8 miliarde de lei vechi alocati pentru iunie vor merge pe cheltuielile de personal, ceea ce ar putea face ca pacientii sã resimtã din nou lipsurile acut, adicã sã revinã moda de a-si cumpãra absolut toate medicamentele si marterialele sanitare singuri, la fel ca anul trecut.
„Bugetul pare mic într-adevãr, dar conform calculelor matematice fãcute la o medie pentru ultimele 3 luni, atîta iese. Puteam sã ne încadrãm între 43 si 37 de miliarde de lei, deci se putea si mai rãu. Va fi foarte dificil, dar va trebui sã ne descurcãm fiindcã nu avem alternativã“, a declarat Gabriela Zamfir, managerul Spitalului Neamt.
Este clar cã situatia nu va fi deloc roz, motiv pentru care vor trebui reduse dramatic cheltuielile si gãsite rapid gãurile negre pentru a fi astupate. Ultima sperantã a sefilor unitãtii sanitare rãmîne negocierea care va avea loc luna aceasta pentru stabilirea bugetului anual odatã cu semnarea contractului cadru pe 2011, la 1 iulie. Atunci ar trebui sã se tinã cont si de clasificare, dar si de numãrul cazurilor rezolvate pe parcursul anului precedent, cînd unitatea si-a îndeplinit tinta stabilitã, ba chiar a depãsit-o.

Articol afisat de 1744 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective