Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iunie 2011
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
SASE ELEVI DE ZECE

SASE ELEVI DE ZECE

• sase elevi au terminat gimnaziul si admiterea cu 10 pe linie • 5.814 absolventi de gimnaziu au mediile de la evaluare si absolvire a gimnaziului postate pe ierarhia afisată de ISJ pe site • unii, notati cu nota unu la cele două teze de la evaluarea natională, vor intra în rîndul liceenilor pentru că li se oferă locuri în clasa a IX-a • asemeni celor mai iscusiti, ei au de urmat învătămîntul obligatoriu, chiar dacă au demonstat că nu le pasă de scoală n

Sase elevi din Neamt au terminat studiile gimnaziale si au sustinut două teze perfecte la evaluarea natională astfel că intră în clasa a IX-a cu media de admitere 10 pe linie. Este vorba de patru absolventi de la Colegiul „Vasile Conta“ din Tîrgu Neamt, de un copil de la Scoala 3 Piatra Neamt si unul de la SAM Adjudeni. Nominal, cei sase elevi ai succesului sînt Andreea Asaftei, Andrei Nicolae Avădanei, Ivona Ciomîrtan si Marian Filip, de la „Vasile Conta“ Tîrgu Neamt, Roberta Mihaela Ghiurcă, de la Scoala 3 Piatra Neamt si Andreea Silvia Giurgilă, de la Scoala de Arte si Meserii Adjudeni. Curios este faptul că nu s-au putut obtine astfel de medii extreme si la colegii renumite în judet, unde functionează clase de gimnaziu. Cert este că de la an la an, numărul celor care intră în clasa a IX-a cu media 10 este în crestere. De patru-cinci ani, la admiterea în liceu se tine cont atît de media de la tezele date în regim de testare natională, cît si de media anilor de studiu din clasele I-IV. Cei sase „zecisti“ sînt îndeaproape urmati de patru elevi care intră în cursa admiterii computerizate cu media 9,99. Pentru acesti copii si alte cîteva zeci, admiterea mai reprezintă doar o etapă birocratică, pentru că emotia asteptării să vadă unde îsi vor continua studiile nu mai există, ei avînd sanse sută la sută să fie acceptati în unitatea si la specializarea pe care si le doresc.

Rusine lor!

Nu la fel de mîndri de cum au terminat această etapă din viata lor sînt cîteva sute de copii, care au medii de admitere sub 5. Se înregistrează în judet 260 de astfel de cazuri, dintre care 16 elevi au media mai mică de 4. În acest an, ultima medie de admitere, cea de pe pozitia 5.814, este 3,39. Copilul fie n-a dat nici o teză în cadrul evaluării nationale, fie a dat ambele lucrări fără ca măcar să fi pus un punct pe ele, pentru că a fost notat de două ori cu unu. A terminat cei patru ani de scoală gimnazială cu media 5,76. Cu toate acestea, atît el cît si alte cîteva sute de loaze vor deveni liceeni în toamnă. Noul mod de scolarizare este scandalos măcar pentru cei care au prins perioadele cînd se dădea examen de admitere riguros, pentru a intra pe usa unui liceu. Acum, avînd în vedere că învătămîntul obligatoriu este de zece clase, toti cei care sînt declarati promovati la finele clasei a VIII-a sînt poftiti în clasa a IX-a, chiar dacă nu au minimum de interes, măcar să sustină tezele din cadrul evaluării nationale.

Va întărca Balaia...

Acest lucru nu va mai fi posibil peste patru ani, cînd generatia care va intra în toamnă în clasa a V-a va urma gimnaziul de cinci ani, pînă în clas a IX-a inclusiv. Conform noii Legi a educatiei nationale, viitorii proaspeti gimnazisti vor fi obligati să termine studiile gimnaziale, iar liceul va fi doar pentru cei care vor vrea să îsi continue studiile si vor demonstra asta prin intermediul portofoliilor educationale pe care le vor acumula în perioada anterioară finalului clasei a IX-a, si, eventulal, prin examen de admitere organizat de fiecare unitate liceală în parte. Pentru toamna acestui an în unitătile de învătămînt din Neamt se vrea înfiintarea de clase care să înglobeze circa 6.000 de elevi. Doar că oferta este mai generoasă decît cererea, ceea ce va face ca unele unităti să nu îsi realizeze cifra de scoalizare. Revenind la ierarhia mediilor de admitere din acest an, în judetul Neamt 260 de elevi participă la loteria intrării la liceu cu medii sub 5;32 cu medii între 5 si 5,49; 487 de elevi au medii între 5,50 si 5,99; 638 au medii între 6 si 6,49; 659 au medii între 6,5 si 6,99; 661 au medii între 7 si 7,49; 664 au medii între 7,5 si 7,99; 694 au între 8 si 8,49; 565 au între 8,5 si 8,99; 527 - între 9 si 9,49; 332 între 9,5 si 9,99 si sase au media 10.

Articol afisat de 2766 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective