Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 14 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bute vine la Piatra pentru a da startul Supercupei României

• campionul mondial va fi prezent la meciul de duminicã, care opune Otelul si Steaua • Dorinel Munteanu inflameazã spiritele înaintea partidei, spunînd cã refuzã sã-si treacã Steaua în CV-ul sãu •

Organizatorii Supercupei României l-au invitat pe Lucian Bute, sã dea lovitura de începere, lucru acceptat. El a anuntat, marti, într-o conferintã de presã, cã va urmãri din tribunã partida care se va disputa, duminicã, de la ora 20.45, pe stadionul Ceahlãul între echipele Otelul Galati si Steaua. Asa cum era de asteptat, campionul a afirmat cã le va tine pumnii jucãtorilor formatiei Otelul, mai ales cã el este nãscut în judetul Galati, la Pechea. „Voi merge sã le tin pumnii. Le urez sã obtinã o victorie frumoasã, sã înscrie cît mai multe goluri în poarta Stelei. ÃŽi voi sustine din tribunã“, a afirmat Lucian Bute. Pugilistul si-a pãstrat cu succes pentru a opta oarã centura mondialã IBF la categoria supermijlocie, dupã ce l-a învins, sîmbãta trecutã, pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfãsurat la Romexpo, în fata a 10.000 de spectatori. Antrenorul „otelarilor“, Dorinel Munteanu, nu are emotii pentru meciul de duminicã si sustine cã Steaua, echipã de care nu mai vrea sã audã, nu este capabilã în acest moment sã-i producã o mare surprizã. Si cã nu vrea sã mai audã de „militari“, desi a jucat la ei si i-a si antrenat, a declarat în Prosport. „Supercupa e un trofeu de valoare pus în joc. Se regãsesc douã dintre echipele cele mai echilibrate, cum s-ar spune, deci va fi un derby valoros. Recunosc cã ne va fi si foarte greu, dar în acelasi timp va fi si frumos, pentru cã noi vom fi cei care vom deschide acest sezon. Eu sînt antrenorul Otelului, sînt cel mai fericit aici si vreau sã rãmîn cît mai mult. Cît despre perioada cît am fost antrenor la Steaua, vã spun sincer cã nici nu vreau sã-mi fie trecutã în CV acea lunã si jumãtate. Cunosc Steaua foarte bine si nu o cred în stare sã-mi producã o mare surprizã. Nici mãcar despre jucãtorii pe care i-au adus nu pot sã spun cã s-au integrat sau cã m-au impresionat, iar eu mã bazez pe consecventa lotului meu. Oricum, va fi un meci de rutinã. Am vãzut cum joacã. Le va fi greu duminicã, pentru cã vin dupã un cantonament dificil. Recunosc cã nici nouã nu ne va fi usor, pentru cã nu stim ce stil de joc vor adopta, dar asta va face meciul mult mai interesant“, a declarat Dorinel Munteanu.

Probleme medicale în lotul Stelei

Acesta a mai sustinut, referindu-se la titlul cîstigat în editia trecutã de campionat, cã nici cei mai fanatici suporteri n-au crezut vreodatã cã Otelul va atinge o astfel de performantã, cã el a avut încredere în consecventa, dar mai ales în talentul jucãtorilor, iar atît timp cît crezi, visul se îndeplineste. „Pariul meu este sã-i perfectionez pe toti, pentru cã încã n-au ajuns la apogeul formei. Veti mai auzi totusi un alt nume nou la anul, nu vã spun acum care“, a adãugat Munteanu. ÃŽn tabãra gãlãteanã dominã optimismul, tonul fiind dat si de succesul obtinut de Lucian Bute, meciul fiind vãzut de jucãtorii de la Otelul în cantonament. „Avem si noi bãieti tari la bãtaie: Ilie si Pena. ÃŽl avem pe Silviu Ilie, campion din Micro 13. A învãtat acolo sã se batã, e un campion venit din stradã“ a glumit Gabriel Paraschiv. Responsabilul cu buna dispozitie din lotul Otelului, Liviu Antal, pariazã pe Marius Pena la Supercupa cu Steaua: „El provine din Ferentari, deci a dat mãcar un pumn, maxim cinci“. ÃŽn ceea ce-i priveste pe stelisti, ei joacã astãzi ultimul meci amical din turneul de pregãtire din Austria, împotriva formatiei croate NK Zagreb. Initial, ros-albastrii ar fi trebuit sã joace împotriva campioanei Olandei, Ajax Amsterdam, însã „lãncierii“ au anulat aceastã partidã. Adversarul de astãzi al Stelei a terminat pe locul 13 în ultima editie a campionatului croat si este consideratã a doua echipã ca valoare din capitala Croatiei, dupã Dinamo. Pentru Steaua, acesta este cel de-al saptelea meci de pregãtire din aceastã varã. Iatã rezultatele din precedentele amicale: Steaua - Zestafoni 1-0, Steaua - Fortuna Dusseldorf 1-1; Steaua - FC Comercial 2-2; Steaua - FC Krasnodar 0-0; Steaua - Rapid Chisinãu 2-0; Steaua - Bursaspor 1-0. Gabi Matei, Tãnase, Tãtãrusanu, Cojocaru si Geraldo sînt cei cinci stelisti care au acuzat probleme medicale în cantonamentul din Austria. Dupã meciul cu Bursaspor, Tãnase a picat ca fulgerat, dupã ce a degajat o minge. Probleme la inghinali - verdictul medicilor, care nu stiu deocamdatã cît va lipi mjilocasul. Singura veste bunã e cã Tãtãrusanu e apt pentru meciul cu Otelul.
Revenind la Supercupa României, chiar dacã Otelul a cîstigat campionatul, gãlãtenii pornesc cu sansa a doua la casele de pariuri. De altfel, spre deosebire de ultimele douã confruntãri directe din Liga 1, unde echilibru era cuvîntul de ordine, Steaua are o cotã relativ micã la cîstigarea partidei de duminicã, 1.70. În schimb, Otelul este cotatã cu 4.75, iar remiza cu 3.20. Unul dintre motivele pentru care Steaua e favoritã în disputa de la Piatra Neamt poate fi si parcursul modest al campioanei din perioada de pregãtire: o singurã victorie în 6 amicale. Meciul dintre Steaua si Otelul se joacã duminicã, de la ora 20:45, în direct pe PRO TV si liveTEXT pe GSP.RO. Cel mai probabil, cele douã echipe vor ajunge în orasul de sub Pietricica vineri.

Articol afisat de 1839 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective