Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2011
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
POLITISTI DELATORI   CĂUTATI DE IGPR

POLITISTI DELATORI CĂUTATI DE IGPR

• conducerea Inspectoratului General al Politiei Române a trimis la Piatra Neamt doi ofiteri pentru a-i identifica pe autorii ultimului Armaghedon cu dezvăluiri din interiorul institutiei si nu numai • au fost audiati mai multi politisti, inclusiv un suspect • în plus, anchetatorii au vrut să afle cum a intrat presa în posesia respectivului material • Monitorul a intrat în posesia unui document incendiar, în care sînt dezvăluite aspecte deosebit de grave din interiorul Politiei Neamt • ar fi vorba de concursuri trucate, dosare măsluite, politisti corupti, petreceri cu fetite etc • materialul informativ a fost trimis ministrului de Interne, sefului IGPR, dar si altor institutii ale statului •

Doi ofiteri din cadrul Directiei de Inspectie Internă a Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) au venit săptămîna trecută la Piatra Neamt, unde au audiat mai multi politisti, dar si doi jurnalisti. Anchetatorii bucuresteni au încercat să afle mai multe date cu privire la ultimul Armaghedon ce continea dezvăluiri din interiorul institutiei si nu numai. Pe cei doi jurnalisti, ofiterii i-au întrebat cum au intrat în posesia documentului cu pricina. Trebuie spus că în toată această poveste există si un suspect, al cărui nume nu îl vom face public. Respectivul a fost inclus în categoria suspectilor, întrucît documentul cu dezvăluiri ar contine niste elemente care îl indică ca autor. Acest lucru a fost descoperit destul de simplu atît de jurnalisti, dar si de către ofiterii de la Directia Generală de Informatii si Protectie. Un click dreapta cu mouse-ul pe document, continuat cu un alt click pe „Properties“ si un altul pe „Summary“ îl indică pe autor. La vremea respectivă, ziaristii de la Monitorul l-au contactat pe politist si i-au comunicat că documentul pare a fi opera sa, drept pentru care i-au solicitat un punct de vedere oficial. Ofiterul a negat că ar avea vreo legătură cu delatiunea, spunînd că nu este exclus ca cineva să-i fi înscenat această poveste. Ce-i drept, asa zisa probă nu este deloc una credibilă, mai ales că orice document poate fi salvat la capitolul „autor“ cu numele oricărei persoane. Una peste alta un lucru este cert, si anume că Bucurestiul s-a cam săturat de numersoasele „dezvăluiri“ care au zguduit în ultima perioadă Politia Neamt. Tocmai de aceea se doreste rezolvarea măcar a unui caz, pentru a-i mai potoli pe reclamagii.

Ultimul Armaghedon a dus la sanctionarea unui ofiter SIPI

La începutul lunii iunie, mai multi ziaristi nemteni au intrat în posesia unui material privind activitatea infractională a unor politisti dar si a unor persoane influente din judetul Neamt. În materialul respectiv se făcea referire la Dan Savin, ofiter de la SIPI Neamt, care îsi postase pe facebook o poză în care apare tinînd în mîini două pistoale. Savin a fost cercetat de superiorii săi de la Bucuresti si a fost sanctionat cu „mustrare“. „Acest ofiter de informatii din cadrul SIPI Neamt (...), nu are obligatia de a detine si utiliza arme care, conform normelor interne din MAI, sînt păstrate în interiorul fisetelor metalice si în conditii speciale de sigurantă. Filmarea este efectuatată în seara zilei de 1 noiembrie 2010 în interiorul Biroului ofiterilor de protectie internă din cadrul Politiei Piatra Neamt unde Savin Dan a organizat un chef (...)“, se arată în documentul cu pricina. Cel mai probabil, celelalte aspecte sesizate de reclamant, privind presupuse legături pe care unii politisti le-ar avea cu indivizi din lumea interlopă, fac obiectul unor anchete.

Alt Armaghedon

Acum cîteva luni, redactia Monitorul intra în posesia altui document incendiar, tot un asa-zis Armaghedon, în care erau relatate aspecte dubioase din Politia Neamt. Si nume ale unor ofiteri cu functii, sefi de servicii, comandanti din orasele judetului care aveau îndeletnici dubioase. Informatiile păreau a fi furnizate de oameni din interiorul sistemului, modul în care era redactat materialul trădînd acest lucru. Tot în sprijinul acestei idei vin si datele extrem de precise legate de desfăsurarea unor concursuri pentru ocuparea unor functii de conducere. Cît priveste faptele la care se făcea referire se poate spune că nu lipsesc cele de coruptie si de mătrăsire a unor dosare penale. Sînt amintite si vizitele unor ofiteri de la IGPR, escapade care s-ar fi sfîrsit în băi de sampanie si cu fete frumoase. „Este cunoscut faptul că fostul sef al Politiei Neamt a înlesnit ocuparea functiei de sef serviciu a ofiterului X, iar într-o altă functie a ofiterului Y cu care este prieten, iar înainte de examen s-au vizitat reciproc la domiciliu. Sînt prieteni de familie. La data de 20.12.2007, au avut loc concursurile pentru ocuparea functiilor la cele două servicii. Proba eliminatorie la calculator a fost neconformă cu prevederile Dispozitiei IGPR 1399/2007. Membrii comisiilor de concurs au primit tematica si bibliografia recomandată, întocmind cu mai multe zile înainte de concurs întrebările pentru proba scrisă. (...) Întrebări ce au fost date ofiterilor de politie X si Y, despre care se stia că vor promova examenele. În timpul sustinerii probei scrise pentru sef la serviciul Y ofiterul de la IGPR a constatat că o întrebare este gresită, iar ulterior a fost refăcută grila. Curios a fost că ofiterul Y a gresit doar acea întrebare. (...) Membrii Corpului de Control au fost cu autoturismul la o societate apartinînd unor cunoscuti oameni de afaceri nemteni, unde li s-a umplut portbagajul cu diferite bunuri. Autoturismul a fost surprins si de camera de luat vederi a societătii. Acestia (n.n. - ofiterii IGPR) au petrecut o noapte la un bar dintr-o comună de pe drumul national Piatra Neamt - Roman în compania unor stripteuse“, se arăta în respectivul „document“. Un paragraf îi era rezervat unui sef de politie din judet, ofiter care, în opinia autorului sau autorilor, ar fi comis mai multe infractiuni: „Ofiterul Z a făcut si face obiectul mai multor reclamatii si dosare penale, fiind ajutat mereu si nu destituit. Acesta se laudă că este sustinut de către parlamentari, sefii politiei. (...). Politistii din (...), cunosc faptul că ofiterul Z i-a dus materiale de constructii unui sef de-al său, cherestea de la Pipirig si de pe Valea Muntelui, pentru că l-a acoperit de fiecare dată cînd a comis abateri. De văzut reclamatia cu 200 de metri cubi de stejar de la mănăstirea (...)“.

Articol afisat de 3021 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective