Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
POLITISTI DELATORI   CÃUTATI DE IGPR

POLITISTI DELATORI CÃUTATI DE IGPR

• conducerea Inspectoratului General al Politiei Române a trimis la Piatra Neamt doi ofiteri pentru a-i identifica pe autorii ultimului Armaghedon cu dezvãluiri din interiorul institutiei si nu numai • au fost audiati mai multi politisti, inclusiv un suspect • în plus, anchetatorii au vrut sã afle cum a intrat presa în posesia respectivului material • Monitorul a intrat în posesia unui document incendiar, în care sînt dezvãluite aspecte deosebit de grave din interiorul Politiei Neamt • ar fi vorba de concursuri trucate, dosare mãsluite, politisti corupti, petreceri cu fetite etc • materialul informativ a fost trimis ministrului de Interne, sefului IGPR, dar si altor institutii ale statului •

Doi ofiteri din cadrul Directiei de Inspectie Internã a Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) au venit sãptãmîna trecutã la Piatra Neamt, unde au audiat mai multi politisti, dar si doi jurnalisti. Anchetatorii bucuresteni au încercat sã afle mai multe date cu privire la ultimul Armaghedon ce continea dezvãluiri din interiorul institutiei si nu numai. Pe cei doi jurnalisti, ofiterii i-au întrebat cum au intrat în posesia documentului cu pricina. Trebuie spus cã în toatã aceastã poveste existã si un suspect, al cãrui nume nu îl vom face public. Respectivul a fost inclus în categoria suspectilor, întrucît documentul cu dezvãluiri ar contine niste elemente care îl indicã ca autor. Acest lucru a fost descoperit destul de simplu atît de jurnalisti, dar si de cãtre ofiterii de la Directia Generalã de Informatii si Protectie. Un click dreapta cu mouse-ul pe document, continuat cu un alt click pe „Properties“ si un altul pe „Summary“ îl indicã pe autor. La vremea respectivã, ziaristii de la Monitorul l-au contactat pe politist si i-au comunicat cã documentul pare a fi opera sa, drept pentru care i-au solicitat un punct de vedere oficial. Ofiterul a negat cã ar avea vreo legãturã cu delatiunea, spunînd cã nu este exclus ca cineva sã-i fi înscenat aceastã poveste. Ce-i drept, asa zisa probã nu este deloc una credibilã, mai ales cã orice document poate fi salvat la capitolul „autor“ cu numele oricãrei persoane. Una peste alta un lucru este cert, si anume cã Bucurestiul s-a cam sãturat de numersoasele „dezvãluiri“ care au zguduit în ultima perioadã Politia Neamt. Tocmai de aceea se doreste rezolvarea mãcar a unui caz, pentru a-i mai potoli pe reclamagii.

Ultimul Armaghedon a dus la sanctionarea unui ofiter SIPI

La începutul lunii iunie, mai multi ziaristi nemteni au intrat în posesia unui material privind activitatea infractionalã a unor politisti dar si a unor persoane influente din judetul Neamt. ÃŽn materialul respectiv se fãcea referire la Dan Savin, ofiter de la SIPI Neamt, care îsi postase pe facebook o pozã în care apare tinînd în mîini douã pistoale. Savin a fost cercetat de superiorii sãi de la Bucuresti si a fost sanctionat cu „mustrare“. „Acest ofiter de informatii din cadrul SIPI Neamt (...), nu are obligatia de a detine si utiliza arme care, conform normelor interne din MAI, sînt pãstrate în interiorul fisetelor metalice si în conditii speciale de sigurantã. Filmarea este efectuatatã în seara zilei de 1 noiembrie 2010 în interiorul Biroului ofiterilor de protectie internã din cadrul Politiei Piatra Neamt unde Savin Dan a organizat un chef (...)“, se aratã în documentul cu pricina. Cel mai probabil, celelalte aspecte sesizate de reclamant, privind presupuse legãturi pe care unii politisti le-ar avea cu indivizi din lumea interlopã, fac obiectul unor anchete.

Alt Armaghedon

Acum cîteva luni, redactia Monitorul intra în posesia altui document incendiar, tot un asa-zis Armaghedon, în care erau relatate aspecte dubioase din Politia Neamt. Si nume ale unor ofiteri cu functii, sefi de servicii, comandanti din orasele judetului care aveau îndeletnici dubioase. Informatiile pãreau a fi furnizate de oameni din interiorul sistemului, modul în care era redactat materialul trãdînd acest lucru. Tot în sprijinul acestei idei vin si datele extrem de precise legate de desfãsurarea unor concursuri pentru ocuparea unor functii de conducere. Cît priveste faptele la care se fãcea referire se poate spune cã nu lipsesc cele de coruptie si de mãtrãsire a unor dosare penale. Sînt amintite si vizitele unor ofiteri de la IGPR, escapade care s-ar fi sfîrsit în bãi de sampanie si cu fete frumoase. „Este cunoscut faptul cã fostul sef al Politiei Neamt a înlesnit ocuparea functiei de sef serviciu a ofiterului X, iar într-o altã functie a ofiterului Y cu care este prieten, iar înainte de examen s-au vizitat reciproc la domiciliu. Sînt prieteni de familie. La data de 20.12.2007, au avut loc concursurile pentru ocuparea functiilor la cele douã servicii. Proba eliminatorie la calculator a fost neconformã cu prevederile Dispozitiei IGPR 1399/2007. Membrii comisiilor de concurs au primit tematica si bibliografia recomandatã, întocmind cu mai multe zile înainte de concurs întrebãrile pentru proba scrisã. (...) ÃŽntrebãri ce au fost date ofiterilor de politie X si Y, despre care se stia cã vor promova examenele. ÃŽn timpul sustinerii probei scrise pentru sef la serviciul Y ofiterul de la IGPR a constatat cã o întrebare este gresitã, iar ulterior a fost refãcutã grila. Curios a fost cã ofiterul Y a gresit doar acea întrebare. (...) Membrii Corpului de Control au fost cu autoturismul la o societate apartinînd unor cunoscuti oameni de afaceri nemteni, unde li s-a umplut portbagajul cu diferite bunuri. Autoturismul a fost surprins si de camera de luat vederi a societãtii. Acestia (n.n. - ofiterii IGPR) au petrecut o noapte la un bar dintr-o comunã de pe drumul national Piatra Neamt - Roman în compania unor stripteuse“, se arãta în respectivul „document“. Un paragraf îi era rezervat unui sef de politie din judet, ofiter care, în opinia autorului sau autorilor, ar fi comis mai multe infractiuni: „Ofiterul Z a fãcut si face obiectul mai multor reclamatii si dosare penale, fiind ajutat mereu si nu destituit. Acesta se laudã cã este sustinut de cãtre parlamentari, sefii politiei. (...). Politistii din (...), cunosc faptul cã ofiterul Z i-a dus materiale de constructii unui sef de-al sãu, cherestea de la Pipirig si de pe Valea Muntelui, pentru cã l-a acoperit de fiecare datã cînd a comis abateri. De vãzut reclamatia cu 200 de metri cubi de stejar de la mãnãstirea (...)“.

Articol afisat de 3182 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective