Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Noiembrie 2011
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
PRIMARUL CARE ESTE CEL MAI BUN...

PRIMARUL CARE ESTE CEL MAI BUN...

• un sondaj de opinie comandat de primarul Arnăutu arată că activitatea lui este cea mai bună si cea mai foarte bună în proportie de 76% • consilierii locali au medii între 5,83 si 7,59 • printre codasi se numără si consilieri din opozitie, dar si unii din PDL • si unii si altii se îndoiesc de corectitudinea sondajului • „De unde să stie cetătenii activitatea consilierilor, dacă ei vin doar la sedinte de 2-3 ori pe lună, intră si ies, fără să mai facă altceva“, a replicat Decebal Arnăutu • sondajul a costat circa 100 de milioane de lei vechi, fiind plătit din bugetul local •

Primarul Decebal Arnăutu a pus recent la dispozitia consilierilor locali rezultatele unui sondaj de opinie pe teme socio-economice, realizat la initiativa sa, în perioada 17-22 iunie 2011. Întrebările si răspunsurile redate sub forma unor diagrame au fost adunate într-o cărticică avînd pe antet numele firmei ROCOR GROUP SRL. Nu s-a spus nimic despre expertiza firmei mentionate, misterul persistînd si după o căutare, fără folos, pe Google. Societatea respectivă nu este de găsit în nici o bază de date. Revenind la sondaj, acesta arată, în linii mari, că activitatea edilului tîrgnemtean este catalogată de 76% dintre repondenti ca fiind bună si foarte bună, în timp ce consilierii locali au primit medii între 5,83 si 7,59, unii fiind necunoscuti pentru o mare parte dintre intervievati. Sondajul nu spune, însă, si numărul exact de persoane care au fost chestionate.

Ăsta da, sondaj, aceleasi note, pozitii diferite

Alesii nu sînt atît de bine văzuti precum primarul, iar centralizarea notelor acordate pentru activitatea lor de pînă acum a dus la medii cuprinse între 5,83 si 7,59, cel mai bine fiind notat independentul Serafim Lungu. El este urmat de Adrian Mironeasa, PDL (fost consilier, în prezent director al firmei de salubritate ECO TG Tîrgu Neamt), cu 7,52, iar a treia medie, respectiv 7,02, a revenit lui Florin Soric, PDL. Restul alesilor tîrgnemteni, indiferent de partid, au între 6 si 7, pentru ca ultimul loc să fie împărtit, cu aceeasi medie 5,83, de Doinel Boca, de la PNL, si Vasile Dron, de la PSD. La un studiu mai atent al diagramelor se observă că unor reprezentări grafice identice li s-au asociat, în mod bizar, rezultate diferite. E cazul liberalului Traian Humulescu, „cotat“ cu media 6,98, desi notele sale arată leit ca ale lui Serafim Lungu, indicînd, în concluzie, un nivel maxim de popularitate. Identice sînt si notele obtinute de liberalul Doinel Boca si pedelistul Ion Burlacu, dar primului i s-a calculat media 5,83, iar celui de-al doilea, 6,5. Medii diferite au si pesedistii Vasile Dron si Paul Chitic, desi au note similare.

„Doar Arnăutu e singurul care este cunoscut si apreciat. E un sondaj făcut de el, pentru el“

Veridicitatea sondajului e pusă de unii la îndoială. „Pentru mine acest sondaj nu contează, e nesemnificativ si nerelevant. Se vede că e făcut pe genunchi, la ordin politic“, a declarat Doinel Boca. „E o aiureală de sondaj, nu mă afectează în nici un fel ce scrie acolo. Dintre toti, doar Arnăutu e singurul care este cunoscut si apreciat. E un sondaj făcut de el, pentru el. În rest nimeni nu e bun, nici vicele, nici consilierii. Pe cine a întrebat să-mi dea mie notă? Nu se spune numărul repondentilor, studii, vîrstă, sînt anumite criterii luate în considerare cînd se face un sondaj. Am căutat pe internet si nu am găsit Rocor Group SRL, am vrut să văd dacă e o firmă de sociologie. Sînt bani cheltuiti aiurea, se vede clar că nu e un sondaj corect“, a spus Vasile Dron.

Sondaj criticat si de consilierii PDL

Nici Emanoil Brodoceanu si Maria Vrînceanu, codasii din rîndul pedelistilor, nu cred în veridicitatea studiului. „Am dubii serioase în legătură cu sondajul. Nici nu l-am prea luat în considerare. Nici nu stiu cît de competentă e firma care l-a realizat“, a spus Brodoceanu, care a primit cea mai mică medie dintre pedelisti, respectiv 6,02, fiind, potrivit sondajului, un necunoscut pentru 51% dintre cei intervievati. Penultimul loc într-o ierarhie a consilierilor PDL a revenit, cu media 6,2, Mariei Vrînceanu, soră mai mică a Ministrului Muncii, Sulfina Barbu: „E o uniformizare în acel sondaj. Fiind cea mai tînără dintre consilieri, mă declar multumită dacă am o cunoastere de 50% în fata electoratului. Dar, pe de altă parte, foarte mare încredere în sondaj nu am, mai ales că există speculatii că s-ar fi făcut si la nivelul comunei Timisesti. Ce legătură are cu Tîrgu Neamt? În plus nu se spune pe ce segment de populatie si pe ce număr de persoane s-a realizat, nici nu am auzit de firma respectivă. As putea spune că am un grad foarte scăzut de încredere în acest sondaj, cred că ar trebui să ne uităm fiecare la activitatea lui“ a fost de părere consiliera.

„Oamenii nici nu stiu cine sînt consilierii. Primesc note bune doar de la vecini, rude, prieteni“

În opinia primarului Decebal Arnăutu, sondajul este corect si supărarea membrilor legislativului nu este justificată. „Sondajul e comandat de primărie, de primar. A costat în jur de o sută de milioane de lei vechi, din bugetul local. Banii au fost alocati pentru studiu sociologic încă de la începutul anului, cînd s-a constituit bugetul. Nu stiu să vă spun acum despre firmă, nu stiu cine este, a fost aleasă printr-o selectie de oferte, nu m-am ocupat eu, ci alte compartimente ale primăriei. Acum (n.r. - sfîrsitul săptămînii trecute) nu sînt la birou, sînt la Tîrgu Mures si ca să furnizez alte date trebuie să mă interesez. Nu m-am amestecat deloc în acest sondaj, datoria mea a fost să aflu ce vor cetătenii să se înfăptuiască în oras. În 11 ani de activitate ca primar am făcut doar două sondaje, e nevoie de unul măcar odată la patru ani. Cum să fie multumiti consilierii de sondaj dacă atunci cînd vin la depuneri de coroane, de exemplu, si mă refer aici la cei din opozitie, pleacă imediat. Oamenii nici nu stiu cine sînt consilierii locali, sau ei sînt cunoscuti doar de cetătenii din cartierele lor, primind în consecintă note bune doar de la vecini, rude, prieteni, membri de partid. Marea majoritate nu ies prin oras, nu se întîlnesc cu cetătenii pe cartiere. La acele întîlniri pe care le avem noi, joia, la Casa Culturii, nu vin. Cînd îi invit la biserică, la cîte un hram, participă doar unu-doi din cartierul respectiv. De unde să stie cetătenii activitatea lor dacă ei merg doar la sedinte de două-trei ori pe lună, intră si ies, fără să mai facă altceva. Le-am explicat si dînsilor: nu fiti supărati, e activitatea voastră. Faceti ca primarul, stati de vorbă cu oamenii, pupati-i, să le strîngeti mîna, să aveti întîlniri cu ei, nu veniti doar la sedinte si atît. Eu în 41 de ani am avut o permanentă relatie cu oamenii. Fiecare om ar trebui să-si facă un proces de constiintă si să se întrebe ce am făcut să mă cunoască lumea? Probabil nemultumiti de sondaj sînt cei din opozitie, nu de la putere, fiindcă celor care mă sprijină le-am explicat si au înteles“, a spus Decebal Arnăutu.

Aproape toată lumea-i multumită de ce se petrece în Tîrg

O altă parte a lucrării este rezervată încrederii în institutiile statului. Cel mai bine stă Politia, cu 62%, urmată de Primăria Tîrgu Neamt - 58%, Consiliul Local - 39%, Consiliul Judetean si Prefectura - 34%, în timp de Guvernul se situează la doar 7%. Sînt si o serie de întrebări referitoare la investitii, iar repondentii s-au întrecut în aprecieri favorabile, circa 90% dintre răspunsuri evidentiind păreri bune si foarte bune despre reabilitarea blocurilor si a trotuarelor, a spitalului si policlinicii, constructia unei baze sportive la Humulesti, reabilitarea parcului de lîngă Casa Culturii. Sînt si întrebări aparent mai greu de descifrat, în genul „Ce părere aveti despre reabilitarea străzilor?“. Nu se spune dacă e vorba despre lucrări efectuate pînă în prezent sau despre planuri de viitor, dar 84% dintre cei intervievati au răspuns, fără ezitare, că au o părere foarte bună si bună. La alte sectiuni, serviciile de salubritate sînt apreciate favorabil de 62% dintre cetătenii chestionati si se mai spune că 72% ar fi de acord cu initiativa primarului de înfiintare a unei societăti comerciale agricole pe lîngă Consiliul Local.

Articol afisat de 1770 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective