Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Splendoare pe schiuri la Piatra Neamt

Splendoare pe schiuri la Piatra Neamt

• municipiul de la poalele Pietricicãi a gãzduit o nouã editie a
Festivalului Piatra pe Zãpadã • feeria iernii pe pîrtie a atins asearã punctul culminant, cînd competitorii s-au întrecut în concursuri hazlii si au alunecat cu fãclii printre fanioane •

Iubitorii sportului alb si-au dat întîlnire în acest ultim week-end pe pîrtia din Piatra Neamt, acolo unde a avut loc o nouã editie a Festivalului Piatra pe Zãpadã. Zeci de schiori s-au întrecut, unii dintre ei redevenind adversari, ipostazã în care s-au regãsit si anul trecut sau acum doi ani, la prima si a doua editie a festivalului. De data aceasta competitia s-a dovedit mai frumoasã, mai atractivã, de buna desfãsurare fiind responsabilã în mod deosebit vremea care a tinut cu schiorii. Nici reprezentantii administratiei locale nu au stat nepãsãtori, implicîndu-se atît cît au putut în buna organizare a evenimentului. Este vorba despre cei de la Perla Invest si despre reprezentantii Primãriei Piatra Neamt. Prima zi a Festivalului Piatra pe Zãpadã, cea de sîmbãtã, 18 februarie, a fost dedicatã concursului de schi alpin. Aproape 70 de schiori au venit sã-si demonstreze talentul pe pîrtia Cozla din Piatra Neamt, cele mai apreciate dueluri fiind cele de la categoriile rezervate copiilor. Pietreanul Alex Bordi a parcurs traseul în 54 de secunde, dovedind cã poate face performantã. La categoria IV fete, Katalin Lajos a fost cea mai bunã, obtinînd locul V în clasamentul tuturor timpilor din concurs. Cea mai tînãrã concurentã, Ilinca Paraschiv, de 4 ani, a parcurs întreaga pîrtie de 965 de metri.

Ziua de ieri s-a încheiat cu „înclestarea“ mãturoaielor

Dupã o zi de întreceri, seara s-a încheiat cu festivitatea de premiere a celor mai bune prestatii. Nominalizarea celor mai buni s-a fãcut pe Vîrful Cozla, la statia de sosire a telegondolei, unde fusese si premierea de cu o zi înainte. Ziua de ieri, pe pîrtie, a fost pigmentatã cu evenimente pline de haz si culoare, dacã avem în vedere cã amatorii de sport alb au putut sã arate cît de bine pot coordona cu mãturoiul o minge de hochei, în timp ce se deplasau pe schiuri, cum pot tine un ou într-o lingurã de lemn tinutã în gurã în timp ce alunecau pe zãpadã, sau, si mai si, cum pot participa la un bal mascat pe pîrtie. Organizatorii au acordat cîstigãtorilor ski pass-uri de o zi. Din juriu a fãcut parte si Sebastian Barbu, fost campion de copii si juniori. La categoria cuplu premiul a constat într-o cinã romanticã la restaurantul Popasul Haiducilor, din vîrful pîrtiei. Dupã bal, cei care au dorit s-au putut înscrie la un alt concurs, desfãsurat în mediul virtual. Participantii au putut face o fotografie la panoul festivalului Piatra pe Zãpadã. Toate fotografiile sînt postate pe pagina de Facebook a evenimentului si poza cu cele mai multe like-uri adunate pînã pe 22 februarie, la ora 16, va fi cîstigãtoare. Protagonistul celei mai apreciate fotografii va primi un ski pass de douã zile pe pîrtia Cozla.
Autoritãtile pietrene considerã cã Festivalul Piatra pe Zãpadã este cel mai important eveniment dedicat sporturilor de iarnã din estul tãrii. Stratul de zãpadã este asigurat atît de precipitatii, cît si de zãpada artificialã. Se poate schia si pe nocturnã. Accesul în partea superioarã a pîrtiei se face utilizînd telegondola. De-a lungul cãlãtoriei cu gondola poate fi admirat un peisaj inedit, pe partea stîngã la urcare vãzîndu-se Valea Bistritei. Fanii sportuilor de iarnã pot urca în telescaun din Poiana Trei Coline. O laturã a privelistii este dominatã de Muntele Pietricica. Pîrtia se adreseazã atît schiorilor, cît si snowborderilor. În partea superioarã a pîrtiei, pe Platou Cozla, sînt centre de închiriere a echipamentului necesar practicãrii ambelor sporturi. Popasul Haiducilor este restaurantul care îi rãsplãteste pe iubitorii iernii cu bucate traditionale din zona Moldovei.

Articol afisat de 1627 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective