Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 1 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Arnãutu si voia Celui de Sus

Arnãutu si voia Celui de Sus

• dezbaterea organizatã la Tîrgu Neamt s-a transformat într-un monolog în care primarul si-a prezentat realizãrile si intentiile de viitor • primarul i-a persiflat pe cei care aveau critici la adresa sa, iar cînd a vãzut cã nu poate controla situatia, a pus capãt dezbaterii •

La Tîrgu Neamt totul este bine si frumos, primarul si-a respectat angajamentele asumate, iar neîmplinirile, dacã sînt, ar trebui puse si pe seama Celui de Sus. E drept cã mai sînt si cîrcotasi, dar nu ar trebui ca lumea sã-i ia în serios. E limpede cã asa e felul lor, sã fie un fel de Gicã Contra. Cam asta s-ar putea întelege dupã asa-zisa dezbatere publicã cu cetãtenii organizatã la sfîrsitul sãptãmînii trecute la Casa Culturii. Spunem asa-zisã, fiindcã din cele circa douã ore de program, în care a vorbit primarul si invitatii sãi despre cît de multe s-au fãcut si ce viitor luminos îi asteaptã pe locuitorii orasului, sesiunea de întrebãri si rãspunsuri destinatã publicului a durat doar vreo 5 minute. Simtind ostilitate în atitudinea unor cetãteni care începuserã spre final sã vocifereze prea critic la adresa lui, Decebal Arnãutu a pus brusc capãt întîlnirii, multumind participantilor pentru prezentã. Ca la un semn, cei din salã s-au ridicat si au pornit spre iesire, lãsîndu-i sã vorbeascã singuri pe cei care aveau cîte ceva de întrebat pe primar. Cam asa s-a derulat, în linii mari, evenimentul de vinerea trecutã, unul la care s-a aplaudat cu spor. Adunarea a avut tema Planul de Dezvoltare Urbanã 2007-2017, Realizãri-Perspective. Aflat pe finalul celui de-al treilea mandat, Decebal Arnãutu a prezentat un raport despre obiectivele realizate în oras în ultimii ani. Cã evenimentul de la Casa Culturii avea o mizã mai mare decît obisnuitele întîlniri cu cetãtenii din perioada anterioarã, se vedea si din calibrul invitatilor prezenti: Vasile Pruteanu, presedintele CC, si adjunctul sãu, Mircea Pintilie, Valericã Frãtilã, seful CAS Neamt, Dan Morenciu, seful DSP Neamt, deputatul Marius Rogin, consilieri judeteni.

Salariatii primãriei, familia, autostrada bunãstãrii...

Toti, membri de vazã ai PDL, se adunaserã sã-si arate sustinerea si aprecierea pentru primarul care anuntase de altfel, cu multã vreme înainte, cã-si doreste al patrulea mandat. Si familia i-a fost alãturi edilului, iar în salã scaunele erau ocupate în mare parte de functionari publici din primãrie, angajati ai firmelor subordonate administratiei publice locale, ai bibliotecii, spitalului, institutiilor de învãtãmînt etc. Toti primiserã invitatii de la primãrie si nu se putea sã nu le onoreze, asa cã la ora 16 sala era deja plinã ochi, întîrziatii cu greu mai putînd gãsi un loc liber. Au încãput si cîtiva „intrusi“, dovadã cã pe alocuri se mai auzeau si voci critice care spãrgeau aparenta armonie generalã. Dupã deschiderea manifestãrii, microfonul a ajuns la Vasile Pruteanu care a avut numai cuvinte de laudã pentru primar, trecînd în revistã si cîteva investitii realizate în localitate de CJ, cu fonduri europene. Deputatul Marius Rogin a anuntat cã în 2013 vor începe lucrãrile la autostrada care va lega Ardealul de Moldova, dînd de înteles cã peste zonaTîrgu Neamt se va revãrsa conul abundentei, fiindcã vor apãrea locuri de muncã, vor fi atrase investitii, turismul va merge strunã, totul pentru bunãstarea generalã. Cum lumea încã mai resimte efectul mãsurilor de austeritate, deputatul a tinut sã-i convingã pe cei prezenti de necesitatea acestora si i-a anuntat, optimist: „am ajuns la zero, de acum începem sã crestem“.

O realizare: „bomba“ de la Scoala 2

A trecut la microfon Decebal Arnãutu care a tinut sã lãmureascã lucrurile din start: „Am demonstrat constant angajamentul meu pentru tot ce am promis“, admitînd cã nu a reusit sã multumeascã pe toatã lumea fiindcã bugetul a fost unul limitat. Pe un ecran mare a fost difuzat un film despre oras si diverse obiective de investitii fãcute în localitate, iar primarul oferea explicatii despre fiecare în parte. Si mai fãcea si cîte un comentariu despre rãutatea unora care-l criticã, negîndindu-se cã poate uneori lucrurile nu merg si fiindcã asa a dat Cel de Sus: „Cînd ne moare cineva drag spunem cã asa a vrut Dumnezeu. Dacã apare o groapã în asfalt, e de vinã primarul, nu se gîndesc cã poate asa a fost sã fie, cã poate nu au fost bani“. Simtindu-se printre prieteni, edilul a mãrturisit si greutãtile întîmpinate, spunînd cum nu putea dormi noaptea din cauza primei centrale termice de la Scoala nr.2, fãcutã printr-o improvizatie, lucru care putea genera o stare de pericol, nefiind omologatã. Unii au tresãrit cînd au auzit cã situatia a durat nu mai putin de cinci ani. Din cînd în cînd Arnãutu era întrerupt de cîteva voci din salã. „Nu avem apã în Pometea de douã sãptãmîni. Mi-ati distrus centrala termicã“, tot insista un bãrbat. Edilul l-a asigurat cã problema se va rezolva luni, dar cum respectivul continua sã-l sîcîie, l-a trimis la un moment dat acasã, cã gata s-a rezolvat cu apa, spre amuzamentul celor din salã. Arnãutu a schimbat „amabilitãti“ si cu Stelian Irimia, un tîrgnemtean care fãcuse plîngeri peste tot, nemultumit în principal de înfiintarea Prim Locato si de comisionul acesteia, de 10 lei.

Primarul s-a vrut spiritual

La un moment dat primarul vorbea despre „defrisarea“ copacilor cu ocazia modernizãrii „Grãdinii publice“. „Copacii au fost doborîti, nu defrisati, asa se spune corect“, i-a atras atentia Irimia, la care primarul i-a replicat, amabil, stîrnind rîsete: „Mã bucur cã nu a cãzut unul peste dumneavostrã“. Mai tîrziu a spus publicului cã are primite vreo 400 de scrisori de la Irimia, în care acesta i se adreseazã „cu mult dispret, domnule primar“. Printre cei care vociferau în salã se numãra si un mãturãtor de la Eurosal. ÃŽsi închipuise cã dupã programul de lucru îl poate lua la întrebãri pe primar. „La Blebea de ce nu s-au pus lãmpi? Pe strada Prundului nu s-a deszãpezit“, zicea cetãteanul. Edilul l-a recunoscut si i-a spus cã stie de becul care i se arde la poartã, dar cã pentru asta putea veni sã vorbeascã cu el la primãrie. Au trecut doar cîteva minute si a apãrut lîngã sirul de scaune un fel de sef al mãturãtorului, fãcîndu-i încruntat semn sã iasã. Omul a refuzat initial, dar, dupã mai multe insistente s-a conformat. Nu s-a mai întors. Pe parcursul întîlnirii, cineva l-a întrebat pe Decebal Arnãutu dacã mai candideazã pentru un nou mandat, iar acesta a confirmat. Glumet, respectivul a vrut sã afle dacã primarul ar merge preot în Cetate, dacã va pierde alegerile. Arnãutu s-a amuzat si a spus cã nu stie de ce se vehiculeazã prin oras cã ar fi fãcut Teologia, lucru neadevãrat, dar cã i-ar fi plãcut sã facã o astfel de facultate. N-a fost sã fie la timpul potrivit. A fãcut alte studii. Tot superioare. Si dupã ce-au aflat de mãrete realizãri trecute, prezente si viitoare fiecare a plecat la casa lui. Sau prin altã parte, cã locuri pentru a mai sta la taclale sînt destule prin preajma Tîrgului.

Articol afisat de 1817 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective