Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

SEFI PLEACÃ, ALTI SEFI VIN

Tensiuni prin deconcentrate

• desi partidele sînt retinute în a da nume, fiecare director de institutie publicã îsi asteaptã schimbarea • prefectul asteaptã HG pentru încetarea mandatului, el fiind primul care dã tonul schimbãrilor • se pare cã Dan Constantin va fi director de cabinet sau prefect pînã la urmã •

Fierbere maximã în institutiile publice, acolo unde sefii îsi asteaptã debarcarea, iar subordonatii noile conduceri. Desi partidele n-au dat nume, întrucît liderii de la Putere nu s-au întîlnit pentru a-si negocia institutiile, gura lumii aduce în prim plan nume vechi, care sã devinã noi pentru administratia nemteanã. Deocamdatã o certitudine privind schimbarea este la Directia Agricolã, acolo unde va reveni Liviu Bumbu, încã ministru secretar de stat. Acesta ocupã un post în Ministerul Agriculturii de anul trecut, din septembrie. La plecare din Piatra Neamt el ocupa functia de director executiv al directiei nemtene. Pe perioada numirii la Bucuresti, postul directorului Liviu Bumbu a fost suspendat si în locul sãu a fost numit inginerul Traian Vararu. „Dupã schimbarea Guvernului am vrut sã demisionez imediat, dar am asteptat instalarea noului ministru si a colaboratorilor sãi pentru a avea cui preda toate documentele. Pe 8 mai a fost instalat noul ministru si am discutat cu el pentru a-l ruga sã urgenteze revocarea mea din functie. Sper ca acest lucru sã se întîmple cît mai repede, chiar sãptãmîna aceasta, dupã care voi reveni pe vechiul meu post“, a declarat Liviu Bumbu.

Sãnãtatea, în asteptarea ordinelor de sus

Dacã la Directia Agricolã lucrurile sînt foarte clare, la institutiile deconcentrate din Sãnãtate pluteste confuzia. Astfel, dacã vor urma schimbãri de sefi, vizate ar fi Casa de Asigurãri de Sãnãtate precum si Directia de Sãnãtate Publicã. Ambele institutii sînt conduse de sefi care si-au obtinut posturile în urma unor concursuri si au semnate contrate pe o perioadã de cîtiva ani. Presedintele Casei este personal contractual, pe cînd seful DSP este functionar public. ÃŽn Sãnãtate schimbãrile ar putea fi fãcute rapid dacã actualii sefi ar demisiona, dar acestia au spus cã nu au nici un gînd sã facã astfel de gesturi. „Deocamdatã la noi se munceste ca de obicei, scopul nostru fiind acela de a rezolva toate problemele pentru a fi pacientii multumiti“, a precizat Valericã Frãtilã, seful CJAS Neamt. La DSP lucrurile stau la fel, medicul Dan Morenciu sustinînd cã nu are nici un motiv sã demisioneze.

Archip iese din Prefecturã si o ia spre Gardã?

Nici la Garda Financiarã nu au fost anuntate schimbãri la vîrf, dar dacã Mihai Archip nu va mai fi prefect, acesta va reveni în cadrul Gãrzii. De mentionat este faptul cã postul acestuia a fost blocat la data numirii în functie, iar actualul prefect se poate întorce oricînd în functia de sef de divizie la Gardã. „Nu stiu de nici un fel de schimbare, dar dacã va fi, eu nu mã tin de scaun si oricine poate ocupa aceastã functie. La momentul la care domnul Mihai Archip a fost numit prefect, postul dînsului a fost blocat si existã si acum. Vom vedea ce va fi, dar deocamdatã nu am fost anuntat de nici o schimbare“, a declarat Emil Pascãu, comisar sef de sectie al Gãrzii Financiare Neamt. Acesta a preluat functia în luna noiembrie a anului trecut dupã ce fostul sef al institutiei, Constantin Nistor, a fost arestat. De mentionat este faptul cã în urmã cu fix un an, în aprilie 2011, Garda Financiarã avea un numãr de 19 comisari. La cîteva luni distantã, în iulie, a avut loc un proces de reorganizare si trei dintre comisarii nemteni au pãrãsit sistemul, doi deschizîndu-si drepturile de pensie. Nu a durat mult si la finele lunii septembrie alti trei comisari au iesit din sistem dupã ce au fost acuzati de luare de mitã. Asa se face cã în acest moment Garda Financiarã a rãmas cu numai 11 comisari, numãrãtoare care include si comisarul sef. Altfel spus, în caz cã bate vînt de schimbare, optiunile pot fi numãrate pe degete. Mihai Archip nu neagã posibilitatea revenirii la Gardã, dar ar cam avea de trecut prin furcile caudine ale celor care reprezintã noua Putere. „Schimbarea mea se va produce printr-o hotãrîre de Guvern. Dupã ce vãd scris negru pe alb, mã pot gîndi clar unde mã îndrept. Cert este cã dupã ce va înceta mandatul de prefect, cartea de muncã va ajunge la Garda Financiarã, acolo unde este postul meu rezervat. Acesta este efectul legii, dar nu pot spune cu certitudine cã revin pe o functie de conducere la Gardã, pentru cã este foarte posibil ca partidele de la Putere sã aibã altã optiune“, a spus Mihai Archip, încã prefect.

Dan Constantin, prefect sau nu?

Reprezentantii PSD Neamt afirmã cã, cel putin deocamdatã, nu este cunoscut numele celui care va fi numit prefect. Trebuie precizat cã, în conformitate cu protocolul USL, în judetele în care PNL-ul dã candidatul la Consiliul Judetean, prefectul trebuie propus de cãtre PSD. Senatorul Ioan Chelaru, presedintele PSD Neamt, spune cã propunerea privind numirea prefectului va pleca spre Bucuresti numai cu acordul partidului: „La numirea celui care va fi prefect se va tine cont exclusiv de competentã. Deocamdatã aceastã problemã nu a fost discutatã la nivelul PSD Neamt“. Rugat sã confirme sau sã infirme zvonurile care aratã cã viitorul prefect ar putea fi Dan Constantin, senatorul Chelaru a declarat sec: „Nu pot confirma“. Alte voci sustin cã Dan Constantin va fi director de cabinet al unui prefect cu domiciliul în Bucuresti. Constantin are la bazã un curs pentru a fi înalt functionar public, dar se pare cã acesta nu corespunde functiei de prefect. Sau nu este functionar public, dar acest lucru se va rezolva repede dacã va fi cazul. Chiar si asa, Constantin sustine cã dacã ar fi sã ajungã prefect, se va specializa ulterior, asa cum au fãcut-o multi. Nu au fost vehiculate nume nici pentru Fiscul nemtean care este condus de Stefan Rusu. Acesta a preluat frîiele institutiei la începutul lunii februarie 2012, dupã ce fostul director, Titi Tãnase, s-a pensionat.

Articol afisat de 3501 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective