Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2012
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tot plãvanul va intra la liceu

Tot plãvanul va intra la liceu

• în licee sînt mai multe locuri decît absolventi de-a VIII-a •
4.996 de elevi au intrat în vacantã, parte din ei urmînd a sustine, pe 25 si 27 iunie, evaluarea nationalã • spunem parte din ei pentru cã unii au situatia scolarã neîncheiatã sau au rãmas corigenti • în licee vor fi 5.040 de locuri, adicã 180 de clase cu 28 de elevi •

Vacanta mare a venit mai repede, dar pe lîngã bucuria zilelor libere aduce si emotii pentru absolventii de clasa a VIII-a, pentru cã în scurt timp vor avea de sustinut examenele aferente evaluãrii nationale. Conform declaratiilor fãcute de profesor Vasile Munteanu, inspector scolar general adjunct, de ieri au intrat în vacantã 4.996 de absolventi de clasa a VIII-a, printre acestia numãrîndu-se si cei care nu se vor bucura la propriu de vacantã, pentru cã nu vor avea situatia scolarã încheiatã din cauza corigentelor. Cei care vor fi în regulã cu situatia scolarã, sãptãmîna viitoare, de luni si pînã miercuri, se vor înscrie pentru a sustine examenele de final de gimnaziu. Evaluarea nationalã va consta în douã probe - o tezã la limba si literatura românã, programatã pentru data de 25 iunie, si una la matematicã, pe 27 iunie. Rezultatele se vor afisa pe 29 iunie, iar contestatiile se vor primi în aceeasi zi, dupã amiazã, între orele 14 si 18. Echipa de profesori corectori va reevalua tezele contestate pe 30 iunie si 1 iulie, pentru ca pe 2 iulie sã se afiseze rezultatele finale de la evaluarea nationalã.
Tezele se vor sustine în 120 de centre, adicã în toate scolile unde existã clase a VIII-a, urmãrindu-se sã nu fie nevoie sã se plimbe elevii dintr-o localitate în alta. Important pentru acesti copii este cã numãrul de locuri în clasa a IX-a este mai mare decît numãrul lor, ceea ce înseamnã cã nu trebuie sã aibã emotii cã nu ar încãpea în licee. Pentru ei conteazã sã intre în liceul si în clasa în care îsi doresc sã continue studiile. Notele de la evaluarea nationalã nu au foarte mare importantã cînd e vorba de continuat studiile, important este ca elevii sã fie în sala de examen cînd au de sustinut tezele.
Planul de scolarizare 2012-2013 pentru judetul Neamt cuprinde 180 de clase a IX-a, cu 17 mai putine decît în acest an scolar. Ar urma sã fie constituite 46 de clase pe filiera teoreticã (mate-info, stiinte ale naturii, filologie, stiinte sociale), 115 clase pe filiera tehnologicã (60 la profil tehnic, 28 la profil servicii si 27 la profil resurse naturale si protectia mediului), respectiv 19 clase pe filiera vocationalã (învãtãmînt sportiv, de artã, pedagogic sau teologic). Conform legilsatiei în vigoare, în aceste clase vor exista 5.040 de locuri, adicã 28 de elevi pe clasã. Odatã primit planul s-a trecut la tipãrirea si distribuirea în scolile gimnaziale a brosurilor pentru admiterea în clasa a IX-a, care cuprind informatii detaliate despre metodologia de înscriere, codurile aferente claselor a IX-a înfiintate de fiecare liceu si modelul fisei de optiuni.

Articol afisat de 1550 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective