Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iulie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Miss România în Italia este o romascancã

Miss România în Italia este o romascancã

• este vorba de Andreea Benchea, o tînãrã de 22 de ani, plecatã în Italia de doi ani • „Am luptat si am fãcut eforturi sã fiu cea mai bunã cu toate cã am avut parte si de momente de nesigurantã si bineînteles, de emotii“, a afirmat cîstigãtoarea • în august, ea va participa la Miss Diaspora 2012, concurs ce va reuni pe cele mai frumoase românce din lume • •

Nemtencele confirmã încã o datã cã sînt printre cele mai frumoase românce, iar unele dintre ele reusesc sã uimeascã nu doar acasã ci si în alte tãri. Este si cazul Andreei Benchea, de 22 de ani, din Roman, care de curînd a fost desemnatã drept cea mai frumoasã româncã din Italia. Concursul Miss România în Italia 2012 a avut loc în perioada 21-22 iulie, la Rainbow Magic Land din Valmontone, lîngã Roma. Dupã nemteancã, în finala concursului pe locul doi s-a clasificat Diana Elena Ciubotaru, pe trei Ioana Andronic, iar Anastasia Cristian a cîstigat titlul de Miss Simpatia. „Am pornit pe acest drum, care m-a adus în finalã, cu speranta cã voi cîstiga unul din primele locuri. Am luptat si am fãcut eforturi sã fiu cea mai bunã cu toate cã am avut parte si de momente de nesigurantã si bineînteles, de emotii. Dupã cîteva zile de repetitii, oboseala a fost mare si toate am resimtit acest lucru. Poate si de aceea, cînd am auzit numãrul si numele meu strigate pe scenã, am început sã plîng, nu puteam sã mã abtin. Premiul e cu atît mai important cu cît concurenta a fost foarte strînsã. Toate colegele mele de competitie erau foarte frumoase, fãrã exceptie“, a declarat cîstigãtoarea concursului pentru Gazeta Românescã, ziarul diasporei din Peninsulã. Andreea Benchea a sosit în Italia acum doi ani. Locuieste împreunã cu cele douã surori ale sale care lucreazã în localitatea Rivarolo Canavese (Piemonte). Dupã terminarea liceului în tarã, proaspãta Miss a mai studiat doi ani la un colegiu tehnic. ÃŽn Italia, a lucrat un an într-un restaurant, dar de cîteva luni nu mai are contract de muncã. Este convinsã cã a cucerit juriul de la Miss România în Italia cu naturaletea si felul ei de a fi, dar crede cã a impresionat si datoritã ochilor. Dupã aceastã reusitã, tînãra viseazã la o carierã în televiziune sau în cinematografie. „Sper ca acest concurs sã-mi ofere mai multe sanse de a fi remarcatã deoarece mi-as dori sã lucrez în TV sau în filme“, a mai declarat Andreea jurnalistilor din Italia. Aceasta se pregãteste pentru a participa la finala Miss Diaspora 2012, care va avea loc la Mangalia, la începutul lunii august si unde se vor reuni cele mai frumoase românce din diverse tãri.

Coroana de Miss, inspiratã de Ateneul Român

Atunci, romascanca sperã ca sã fie sustinutã si de pãrintii ei, care nu au putut sã vinã în Italia, pentru a o aplauda la finala de la Valmontone. „Finala a fost un mare succes. Toate pregãtirile, pînã în ultima searã, au decurs dupã un program foarte bine organizat. Am fost foarte multumiti în special de coregrafie, care, desi extrem de dificilã, a fost învãtatã de fete într-un timp record. Sîmbãtã au venit cîteva sute de spectatori, iar duminicã numãrul lor a fost mult mai mare, toti au aplaudat si au sustinut concurentele“, a spus Eugen Terteleac, organizatorul acestei gale a frumusetii. Cele douã seri de concurs au fost prezentate de Ramona Bãdescu, un simbol al comunitãtii românesti din Italia, dupã cum se aratã într-un comunicat al Asociatiei Românilor din Italia. Atmosfera a fost întretinutã de membrii trupei Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, iar deschiderea spectacolului a fost fãcutã de Liviu Hodor&Mona. Coroana de miss a acestei competitii care a ajuns în final la frumoasa nemteancã a fost realizatã de principesa Grazia Borghese, designer de bijuterii din Roma si colaboratoare a unor importanti creatori de modã din Italia precum si protagonista celor mai importante evenimente culturale ale momentului. Creatoarea coroanei frumusetii a fost inspiratã de unul dintre cele mai pretioase simboluri românesti - Ateneul Român de la Bucuresti. Ea a considerat cã silueta Ateneului evocã faptul cã viata si cultura pot înflori doar în libertate. Coroana a fost împodobitã cu multiple pietre pretioase ce au reprezentat culorile tricolorului românesc, creatoarea evocînd astfel aspiratiile de libertate ale natiunii.
„Bijuteria, cu formele sale sinuoase, evocã muzica autenticã ce oglindeste cultura românã. Formele sinuoase ale coroanei din aur sînt îmbogãtite de pietrele pe care principesa le-a ales pentru aceastã ocazie: perle biwa, topaze albastre, cristale vechi si un lemon quartz pentru piatra centralã. Aceasta din urmã este simbolul optimismului, a bunãstãrii si creativitãtii. Ajutã la punerea în valoare a calitãtilor celui care o poartã, dar si la limpezirea mintii, permite de asemenea controlul de sine si ajutã la trãirea unei vieti libere. O coroanã realizatã de o principesã dintr-o veche familie italianã pentru o strãinã naturalizatã aici, este ca punte spiritualã între cele douã popoare“, a adãugat Eugen Terteleac, organizatorul concursului de frumusete si presedintele Asociatiei Românilor din Italia.

Articol afisat de 2201 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective