Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 August 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ce zic politicienii despre întoarcerea lui Bãsescu

• democrat-liberalii au salutat decizia judecãtorilor de la CCR • senatorul Toader Mocanu este de pãrere cã USL ar trebui sã achite contravaloarea cheltuielilor cu organizarea referendumului • deputatul Ioan Munteanu spune cã este un pic dezamãgit, pentru cã astepta un alt deznodãmînt •

Decizia de ieri a Curtii Constitutionale, prin care referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Bãsescu a fost invalidat, a stîrnit reactii diverse în rîndul politicienilor nemteni. Cum era de asteptat, democrat-liberalii au apreciat decizia Curtii, spunînd cã ea este mai mult decît normalã, în timp ce politicenii USL s-au arãtat dezamãgiti cã Traian Bãsescu va reveni la Cotroceni. Senatorul PDL Toader Mocanu este de pãrere cã cei de la USL ar trebui sã achite contravaloarea cheltuielilor prilejuite de organizarea referendumului. „Mã asteptam la aceastã decizie din partea Curtii Constitutionale, vãzînd lucrurile cu realism. Pe de altã parte, nu pot spune cã nu am avut emotii legate de amînarea verdictului. Acum, cã referendumul a fost invalidat, ar trebui sã le fie rusine parlamentarilor USL pentru cã au început un demers fãrã sfîrsit si foarte pãgubos. Ar trebui sã dea banii lor pentru a acoperi toate cheltuielile legate de referendum. Personal mã bucur cã în România începe sã se termine criza economicã. De acum Traian Bãsescu se întoarce la Cotroceni, iar Crin Antonescu va avea de dat socotealã în fata penelistilor lui. Iar despre USL în general vom afla cu totii lucruri grave, care au fost acoperite pînã acum. Sînt sigur cã USL se va destrãma si oficial, pentru cã neoficial uniunea aceasta e destrãmatã deja“, a declarat senatorul Toader Mocanu.
Deputatul PSD Ioan Munteanu a declarat cã este un pic dezamãgit de decizia Curtii Constitutionale, precizînd cã asa zisul rãzboi nu a fost numai între cei care au votat pentru demiterea lui Bãsescu si cei care nu s-au prezentat la vot. „Azi noapte am visat cã cei de la Curtea Constitutionalã vor spune cã se anuleazã referendumul pe motiv cã atît Guvernul, cît si institutiile statului nu au fost pregãtite pentru organizarea lui. Din pãcate, astãzi am constatat cã nu am avut dreptate. Sînt un pic dezamãgit de aceastã decizie, desi si ea era luatã în calcul“, a declarat deputatul Munteanu.
Liberalii nemteni acceptã situatia si sperã sã avem parte de liniste în tarã. „Respectãm punctul de vedere al Curtii Constitutionale si asa cum a spus si primul ministru, trebuie sã manifestãm respect pentru ea. Vom vedea care va fi relatia dintre presedinte si premier. Cred cã în decizia Curtii Constitutionale a contat foarte mult influenta factorilor externi, institutiile din strãinãtate care s-au interesat de soarta referendumului. Si mai cred cã un om politic serios, care a fost implicat într-un asemenea scandal, ar trebui sã demisioneze. Nu stiu dacã Traian Bãsescu va face asa ceva“, a declarat Andrei Ignat, seful PNL Piatra Neamt.

Articol afisat de 1968 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective