Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

16,6 milioane de lei „pãpate“ de sponsorizãri

Consilierii judeteni nemteni din mandatul trecut s-au dovedit oameni buni la suflet, lucru ce se vede a se întîmpla si cu actualii, si onoreazã cam orice cerere de sponsorizare venitã din partea celor care cer sprijin financiar. Vorbim în special despre solicitãri venite din partea unor entitãti si institutii publice care se ocupã de întretinerea activitãtii sportive, domeniu sprijinit cu fonduri publice în valoare de 16,6 milioane de lei. Transformînd în bani vechi aceastã sumã, sponsorizãrile din partea CJ Neamt, date pe bazã de asocieri si parteneriate din 2008 si pînã în prezent sînt de 166 miliarde de lei. Suma aceasta a fost anuntatã de cãte specialistii din CJ Neamt, la cererea membrilor legislativului. „Sînt bani cu care s-a contribuit în asocieri de tot felul, în orice domeniu. Trebuie sã îi ajutãm pe cei care ne cer sprijinul, pentru cã au nevoie de noi. Altfel n-ar cere!“, a declarat Culitã Tãrâtã, presedinte al Consiliului Judetean Neamt. ÃŽn acest context al discutiilor din CJ, favorabil asocierilor pentru sustinerea diverselor tipuri de activitãti, echipa de oinã seniori de la Clubul Sportiv Biruinta Gherãriesti a primit nu doar 5.000 de lei, cît s-a stabilit initial, ci 10.000, cît s-a cerut, în urma sustinerii consilierilor pesedisti, în numele cãrora a vorbit Neculai Puscasu. Cu acesti bani se va organiza finala competitiei sportive Cupa Satelor la oinã seniori. Finala va avea loc în zilele de 5 si 6 octombrie. Presedintele echipei din Gherãiesti Andrei Adrian, a precizat cã Primãria Gherãiesti contribuie la sustinerea sportivilor cu 15.000 de lei, iar din sponsorizãri a primit 5.000 de lei, dar acesti bani au fost cheltuiti la competitiile la care clubul a participat în ultimele luni. Cei de la Biruinta Gherãiesti au cucerit trei titluri de campioni nationali la juniori si douã titluri de campioni nationali scolari la gimanziu si licee, avînd sanse sã urce pe podium si cu echipa de seniori, echipã care a luat medalia de bronz la Cupa României, organizatã în iulie, la Constanta. „Pentru participarea celor sase echipe la campionatele nationale de la sfîrsitul acestui an competitional nu mai sînt bani“, a spus presedintele Andrei Adrian, iar consilierii judeteni l-au ajutat pentru a putea organiza finala seniorilor pasionati de oinã.

Bani si pentru handbalisti si voleibalisti

Cu aceeasi seriozitate a fost tratatã de cãtre consilierii judeteni si cererea de prelungire a unor acorduri de asociere, venitã din partea Asociatiei Sportive Handbal Club Municipal Roman, Volei Club Unic Piatra Neamt si Volei Club Municipal LPS Piatra Neamt. „Obiectivul comun al celor trei echipe este clasarea pe unul din primele cinci locuri pentru echipele de volei masculin si volei feminin, respectiv primele sase locuri pentru echipa de handbal feminin, ale Campionatului National, care sã asigure participarea la Cupele Europene. De aceea sustin sã contribuim lunar cu cîte 15.000 de lei pe lunã în cazul fiecãrei echipe“, a declarat presedintele Tãrâtã. Pentru a fi sigure cã primesc niste bani frumosi, conducerile echipelor au cerut de la CJ sume cu mult mai mari, din care sã aibã de unde se tãia la „negocieri“ - LPS Piatra Neamt - 40.000 de lei, Unic - 40.000 de lei, iar HCM Roman - 20.000 de lei. ÃŽn cazul voleibalistelor de la Unic, consilierii au cerut de la conducerea echipei o prezentare a situatiei financiare si a problemelor fetelor, un consilier precizînd cã din cauza neplãtii facturilor la utilitãti în contul sportivelor, s-a ajuns în situatia de a se întrerupe furnizarea apei sau gazului metan, afectîndu-i pe toti proprietarii din imobilul în care tinerele stau.

Articol afisat de 1609 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective