Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Octombrie 2012
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
URSĂRESCU, POLITICĂ SI AFACERI

URSĂRESCU, POLITICĂ SI AFACERI

• Dorinel Ursărescu a scăpat de o firmă cu datorii • politicianul si fiul său au cesionat actiunile firmei Civica Construct unui... tînăr liberal • Claudiu Candrea a acceptat să devină actionar majoritar la firma familiei Ursărescu, după care si-a cesionat toate actiunile fiului liderului PNL • întîmplător sau nu, Candrea este liberalul nominalizat pentru sefia la Directia Tineret si Sport •

Ultimii ani de opozitie ai lui Dorinel Ursărescu, liderul PNL Neamt, au fost devastatori în ceea ce priveste afacerile familiei ex-deputatului liberal. Majoritatea societătilor la care Dorinel, sotia acestuia, sau fiul Andrei au avut de pătimit. Contractele cu statul au fost din ce în ce mai putine pînă au dispărut de tot. Numărul angajatilor a scăzut, iar datoriile au crescut mai ceva ca în povesti. Peste toate acestea au apărut si acuzatiile de emitere a unor cecuri si bilete la ordin fără acoperire. Dar această poveste va fi tratată mai pe larg în numerele noastre viitoare. Cum unui politician care îsi doreste un mandat în Parlamentul României, Ursărescu fiind candidat USL în Colegiul 6, nu-i stă deloc bine în mijlocul unor firme cu datorii si probleme pe măsură, liberalul a căutat solutii să scape de probleme. Un exemplu de cum a încercat liderul PNL Neamt să scape de o parte din necazuri îl reprezintă „măritisul“ unei firme cu datorii. Este vorba de societatea Civica Construct, cu sediul pe strada Tirului, din Roman. Firma a fost înfiintată în anul 2004 si are ca principal obiect de activitate „lucrări de constructii a clădirilor rezidentiale si nerezidentiale“. Conform datelor oficiale de pe site-ul Ministerului de Finante, Civica Construct are 51 de angajati, iar anul trecut a înregistrat datorii de 2.938.251 lei, adică aproape 30 de miliarde de lei vechi. Interesant este că 2010 a fost un an mai mult decît păcătos în ceea ce priveste afacerile pentru societatea în cauză: un angajat si datorii de 57.381 de lei.

„Sunt de acord cu cesiunile ce mi se fac“

Spre sfîrsitul anului 2011, mai exact în noiembrie, Dorinel Ursărescu si fiul său, ambii actionari la Civica Construct scapă de actiuni. Cel care intră în joc si preia toată responsabilitatea asupra sa este Claudiu Candrea. În ziua de 11 noiembrie 2011, în Monitorul Oficial a apărut următoare notificare a Oficiul Registrului Comertului: „(...) Subsemnatii Ursărescu Dorinel, Ursărescu Andrei George, Candrea Claudiu, asociati ai S.C. CIVICA CONSTRUCT - SRL cu sediul în Roman, Str. Tirului nr. 3, jud. Neamt, am hotărît modificarea actelor constitutive ale societătii astfel: Subsemnatul Ursărescu Dorinel cesionez lui Candrea Claudiu un număr de 10 părti sociale la valoarea nominală de 100 lei. Subsemnatul Ursărescu Andrei George cesionez lui Candrea Claudiu un număr de 10 părti sociale la valoarea nominală de 100 lei.(...) Subsemnatul Candrea Claudiu declar ca sunt de acord cu cesiunile ce mi se fac la valoarea nominală de 100 lei fiecare. Subsemnatii Ursărescu Dorinel si Candrea Claudiu declarăm că ne retragem din societate si nu avem nici un fel de pretentii de la asociati sau societate. În urma cesiunii, structura capitalului social si părtilor sociale va fi următoarea: Candrea Claudiu, în calitate de asociat unic, detine 30 părti sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare, reprezentînd 100% capitalul social. Se revocă din functia de administrator Ursărescu Dorinel. Se numeste administrator Candrea Claudiu, avînd drepturi si puteri depline“.

În asteptarea sefiei pentru... competentă

Anterior întocmirii acestui act act, adică cu 4 zile, Candrea fusese cooptat ca si asociat si asa s-a putut face cesionarea integrală a actiunilor. Candrea este un nume necunoscut multora, dar stiut foarte bine în interiorul organizatiei romascane a PNL. Este profesor de sport, iar pînă la sfîrsitul anului scolar trecut a fost suplinitor la Scoala Icusesti. Am încercat să-l găsim pe tînărul profesor pentru a ne spune de ce a acceptat să preia o firmă cu datorii de la seful PNL Neamt. Nu am reusit, persoana care ne-a răspuns la telefonul scolii din Icusesti comunicîndu-ne că Claudiu Candrea nu mai este profesor acolo. Aceeasi persoană ne-a mai spus că ar fi renuntat la învătămînt, urmînd să se dedice politicii. Am întrebat în dreapta în stînga, iar mai multi liberali ne-au declarat că tînărul Candrea asteaptă să fie numit sef la Directia Judeteană de Tineret si Sport. „A fost nominalizat să prea conducerea DJTS-ului si asteaptă să-i vină numirea de la Bucuresti“, ne-a declarat un liberal. Deci, liberalul care a preluat societatea plină de datorii a sefului său ar urma să fie sef peste sportul nemtean. Asa au apărut si cîrcotelile în partid, mai multi liberali considerînd că nominalizarea lui Candrea reprezintă o recompensă din partea sefului. Oare pentru preluarea Civica Construct? Sau pentru că ar avea merite deosebite în sport, lucru ce-l recomandă la sefia directiei nemtene? Sigur pentru merite în activitate, nu contează care, pentru că sefiile la USL se dau doar pentru că oamenii sînt competenti.

„N-are nici o legătură“

Contactat telefonic, Dorinel Ursărescu a recunoscut că-l cunoaste pe Claudiu Candrea, precizînd că acesta nu are nici o legătură cu Civica Construct. Politicianul are dreptate, însă partial. Are dreptate cînd spune că tînărul liberal nu mai are nici o legătură cu firma, însă nu ne-a spus de ce Candrea a fost actionar majoritar la societatea respectivă o perioadă de timp. Este vorba de 5 luni, pentru că pe 27 martie Candrea îl cooptează ca asociat în firmă pe Andrei Ursărescu. Cîteva zile mai tîrziu, profesorul de sport cesionează toate actiunile fiului lui Ursărescu, acesta devenind actionar majoritar si administrator la firma de care se lepădase anterior.

Articol afisat de 2341 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective