Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
URSÃRESCU, POLITICÃ SI AFACERI

URSÃRESCU, POLITICÃ SI AFACERI

• Dorinel Ursãrescu a scãpat de o firmã cu datorii • politicianul si fiul sãu au cesionat actiunile firmei Civica Construct unui... tînãr liberal • Claudiu Candrea a acceptat sã devinã actionar majoritar la firma familiei Ursãrescu, dupã care si-a cesionat toate actiunile fiului liderului PNL • întîmplãtor sau nu, Candrea este liberalul nominalizat pentru sefia la Directia Tineret si Sport •

Ultimii ani de opozitie ai lui Dorinel Ursãrescu, liderul PNL Neamt, au fost devastatori în ceea ce priveste afacerile familiei ex-deputatului liberal. Majoritatea societãtilor la care Dorinel, sotia acestuia, sau fiul Andrei au avut de pãtimit. Contractele cu statul au fost din ce în ce mai putine pînã au dispãrut de tot. Numãrul angajatilor a scãzut, iar datoriile au crescut mai ceva ca în povesti. Peste toate acestea au apãrut si acuzatiile de emitere a unor cecuri si bilete la ordin fãrã acoperire. Dar aceastã poveste va fi tratatã mai pe larg în numerele noastre viitoare. Cum unui politician care îsi doreste un mandat în Parlamentul României, Ursãrescu fiind candidat USL în Colegiul 6, nu-i stã deloc bine în mijlocul unor firme cu datorii si probleme pe mãsurã, liberalul a cãutat solutii sã scape de probleme. Un exemplu de cum a încercat liderul PNL Neamt sã scape de o parte din necazuri îl reprezintã „mãritisul“ unei firme cu datorii. Este vorba de societatea Civica Construct, cu sediul pe strada Tirului, din Roman. Firma a fost înfiintatã în anul 2004 si are ca principal obiect de activitate „lucrãri de constructii a clãdirilor rezidentiale si nerezidentiale“. Conform datelor oficiale de pe site-ul Ministerului de Finante, Civica Construct are 51 de angajati, iar anul trecut a înregistrat datorii de 2.938.251 lei, adicã aproape 30 de miliarde de lei vechi. Interesant este cã 2010 a fost un an mai mult decît pãcãtos în ceea ce priveste afacerile pentru societatea în cauzã: un angajat si datorii de 57.381 de lei.

„Sunt de acord cu cesiunile ce mi se fac“

Spre sfîrsitul anului 2011, mai exact în noiembrie, Dorinel Ursãrescu si fiul sãu, ambii actionari la Civica Construct scapã de actiuni. Cel care intrã în joc si preia toatã responsabilitatea asupra sa este Claudiu Candrea. ÃŽn ziua de 11 noiembrie 2011, în Monitorul Oficial a apãrut urmãtoare notificare a Oficiul Registrului Comertului: „(...) Subsemnatii Ursãrescu Dorinel, Ursãrescu Andrei George, Candrea Claudiu, asociati ai S.C. CIVICA CONSTRUCT - SRL cu sediul în Roman, Str. Tirului nr. 3, jud. Neamt, am hotãrît modificarea actelor constitutive ale societãtii astfel: Subsemnatul Ursãrescu Dorinel cesionez lui Candrea Claudiu un numãr de 10 pãrti sociale la valoarea nominalã de 100 lei. Subsemnatul Ursãrescu Andrei George cesionez lui Candrea Claudiu un numãr de 10 pãrti sociale la valoarea nominalã de 100 lei.(...) Subsemnatul Candrea Claudiu declar ca sunt de acord cu cesiunile ce mi se fac la valoarea nominalã de 100 lei fiecare. Subsemnatii Ursãrescu Dorinel si Candrea Claudiu declarãm cã ne retragem din societate si nu avem nici un fel de pretentii de la asociati sau societate. ÃŽn urma cesiunii, structura capitalului social si pãrtilor sociale va fi urmãtoarea: Candrea Claudiu, în calitate de asociat unic, detine 30 pãrti sociale cu valoare nominalã de 10 lei fiecare, reprezentînd 100% capitalul social. Se revocã din functia de administrator Ursãrescu Dorinel. Se numeste administrator Candrea Claudiu, avînd drepturi si puteri depline“.

În asteptarea sefiei pentru... competentã

Anterior întocmirii acestui act act, adicã cu 4 zile, Candrea fusese cooptat ca si asociat si asa s-a putut face cesionarea integralã a actiunilor. Candrea este un nume necunoscut multora, dar stiut foarte bine în interiorul organizatiei romascane a PNL. Este profesor de sport, iar pînã la sfîrsitul anului scolar trecut a fost suplinitor la Scoala Icusesti. Am încercat sã-l gãsim pe tînãrul profesor pentru a ne spune de ce a acceptat sã preia o firmã cu datorii de la seful PNL Neamt. Nu am reusit, persoana care ne-a rãspuns la telefonul scolii din Icusesti comunicîndu-ne cã Claudiu Candrea nu mai este profesor acolo. Aceeasi persoanã ne-a mai spus cã ar fi renuntat la învãtãmînt, urmînd sã se dedice politicii. Am întrebat în dreapta în stînga, iar mai multi liberali ne-au declarat cã tînãrul Candrea asteaptã sã fie numit sef la Directia Judeteanã de Tineret si Sport. „A fost nominalizat sã prea conducerea DJTS-ului si asteaptã sã-i vinã numirea de la Bucuresti“, ne-a declarat un liberal. Deci, liberalul care a preluat societatea plinã de datorii a sefului sãu ar urma sã fie sef peste sportul nemtean. Asa au apãrut si cîrcotelile în partid, mai multi liberali considerînd cã nominalizarea lui Candrea reprezintã o recompensã din partea sefului. Oare pentru preluarea Civica Construct? Sau pentru cã ar avea merite deosebite în sport, lucru ce-l recomandã la sefia directiei nemtene? Sigur pentru merite în activitate, nu conteazã care, pentru cã sefiile la USL se dau doar pentru cã oamenii sînt competenti.

„N-are nici o legãturã“

Contactat telefonic, Dorinel Ursãrescu a recunoscut cã-l cunoaste pe Claudiu Candrea, precizînd cã acesta nu are nici o legãturã cu Civica Construct. Politicianul are dreptate, însã partial. Are dreptate cînd spune cã tînãrul liberal nu mai are nici o legãturã cu firma, însã nu ne-a spus de ce Candrea a fost actionar majoritar la societatea respectivã o perioadã de timp. Este vorba de 5 luni, pentru cã pe 27 martie Candrea îl coopteazã ca asociat în firmã pe Andrei Ursãrescu. Cîteva zile mai tîrziu, profesorul de sport cesioneazã toate actiunile fiului lui Ursãrescu, acesta devenind actionar majoritar si administrator la firma de care se lepãdase anterior.

Articol afisat de 2541 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective