Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Patru dializati scosi de Drupo din nãmeti

Zãpada care a blocat ieri multe dintre drumurile judetului a atras probleme unele mai grave decît altele. Dacã nedesfãsurarea cursurilor scolare n-a fost o tragedie, pentru cã de luni au început sã aparã unitãti închise si aceastã stare de fapt nu mai reprezintã o noutate deosebitã, la problemele care ar fi pus în pericol sãnãtatea oamenilor autoritãtile judetene s-au implicat serios. Utilajele de deszãpezire au intervenit pentru ca patru dializati sã ajungã la spital pentru tratament. Dupã cum a declarat Emilia Arcan, vicepresedinte al Consiliului Judetean, foarte multi primari au cerut ajutorul utilajelor societãtii Drupo, sperînd cã astfel vor scoate lumea din impas. Prioritate au avut cazurile în care erau oameni în suferintã sau masinile prinse între nãmeti. „Din pãcate, oamenii nu au tinut cont de avertizarea de cod galben de ninsoare si vînt si au plecat la drum, chiar dacã nu au avut tot timpul urgente care sã îi scoatã din case! Cred cã 30% dintre primarii din judet au cerut ajutor pentru deszãpezire, reclamînd fie cã sînt masini blocate pe drumuri, fie cã vor oamenii sã circule! Fiecare cere cîte un utilaj de la Drupo, dar nu pot fi onorate toate solicitãrile. Plus cã a bãtut vîntul si unele drumuri pe care le eliberaserã utilajele, marti dimineatã, spre prînz erau iarãsi acoperite de nãmeti. Dar important este cã s-a putut interveni în situatiile grave, precum cei patru dializati din Tolici, Tibucani, Valea Ursului si Mãrgineni. Dar pînã la urmã s-a reusit sã se facã loc masinilor care îi aducã la spital, înaintea acestora mergînd utilajele de deszãpezire!“, a declarat vicele Emilia Arcan.

Trafic restrictionat

Ieri, în prima parte a zilei fusese închis drumul dintre Tîrgu Neamt si Totoiesti - Rãzboieni, circulatia reluîndu-se spre dupã-amiazã. Se intervenea, dar fãrã mare succes, pe la Grumãzesti, Urecheni si Tibucani. Ieri dupã amiazã, la ora 15,30, pe DN 15D Piatra Neamt - Roman, pe sectorul Girov - Horia, traficul era restrictionat pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone. „Se actioneazã cu mai multe utilaje, însã din cauza viscolului se lucreazã destul de greu. Autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone sînt directionate pe cãi ocolitoare, respectiv pe DN 15 Piatra Neamt-Bacãu si pe DN 2. Trafic îngreunat din cauza ninsorii a fost si pe DJ 208 G, Girov-Hanul Ancutei; pe DJ 207C, Ion Creangã, în zona Valea Ursului si pe DJ 157A Dulcesti-Vãleni. ÃŽn toate zonele se actioneazã cu freze, autogredere si utilaje cu lamã pentru înlãturarea stratului de zãpadã de pe carosabil. Pentru timp scurt, în zona comunei Tupilati au fost oprite cîteva autovehicule din cauza viscolului. Politistii monitorizeazã traficul si sprijinã activitatea de deszãpezire“, a declarat comisarul sef Cezar Asandei, seful Politiei Rutiere Neamt.

Patru scoli, troienite în continuare

650 de elevi din judet se bucurã de zile libere cauzate de nãmeti. Patru scoli au fost ieri închise pentru copii si dascãli, explicatia acestei situatii fiind aceeasi în toate cazurile - lipsa mijloacelor de transport care sã aducã profesorii la ore. Nu s-au tinut ore, ieri, la Scoala Gimnazialã Vãleni, unde sînt înscrisi 179 de elevi, la Scoala Gimnazialã Bîrgãoani - structura Talpa, unde sînt înscrisi 40 de copii la clasele primare, la Liceul Tehnologic Valea Ursului - cei 373 de elevi n-au participat la nici o orã sãptãmîna aceasta si la Scoala Gimnazialã Fãurei - Grãdinita Climesti - unde sînt înscrisi 58 de prescolari. Cursurile netinute zilele acestea si cele care nu se vor tine nici în perioada urmãtoare vor fi recuperate sîmbãta, în functie de cum vor decide directorii.

Articol afisat de 1303 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Nichita
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective