Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 12 Februarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
URSÃRESCU-I TARE SÃTUL DE FIRIMITURI

URSÃRESCU-I TARE SÃTUL DE FIRIMITURI

• presedintele PNL Neamt nu mai vrea sã stea pe sub masã si sã primeascã firimituri, drept pentru care a decis sã ia mãsuri • prima: PP-DD nu mai este atît de rãu ca în campania electoralã si merge la fix o aliantã cu el pentru a-si atinge scopurile • este vorba de alegerea unui nou viceprimar la Piatra Neamt • senatorul Tapu a venit si cu explicatia: „PP-DD era condus atunci de alt presedinte“ •

Bãtãlia politicienilor pentru „ciolan“ a devenit mai vizibilã ca niciodatã, iar în cazul unora disperarea este atît de evidentã încît spun acest lucru fãrã perdea. Dorinel Ursãrescu, presedintele PNL Neamt s-a plîns în fata jurnalistilor, la ultima conferintã de presã, cã el si colegii sãi s-au cam sãturat sã stea sub masã si sã primeascã firimituri de la cel care se aflã pe scaun. El, liderul liberal, vrea la masã ca sã-i lase pe altii sã strîngã firimiturile. Termenul nu a fost explicat, însã se întelege cã la mijloc este vorba de functii dorite peste tot, în Adunãri Generale ale Actionarilor, Consilii de Administratie si la institutiile deconcentrate. Pentru a-si atinge scopul, liberalii sînt dispusi sã facã orice fel de concesii, inclusiv aliante cu parteneri pe care nu cu mult timp în urmã nu îi agreau. ÃŽn aceastã categorie intrã PP-DD, partid catalogat de Dorinel Ursãrescu în recentele campanii electorale drept un aliat de-al PDL-ului. Acum, Ursãrescu spune cã a gãsit în colegii de la PP-DD o atitudine constructivã. Cît priveste atacurile din campanie, senatorul Tapu a gãsit explicatia amintind cã atunci era un alt presedinte la PP-DD. Buna colaborare cu cei din partidul lui Dan Diaconescu se va vedea în cel mai scurt timp, liberalii Tapu si Ursãrescu anuntînd o reconfigurare a majoritãtii în Consiliul Local Piatra Neamt, unde ar urma sã functioneze o aliantã USL-PP-DD.
„Este problema PP-DD dacã va vrea sã o mentinã pe doamna Monica Anton în functia de viceprimar, noi nu avem nimic împotrivã“, a declarat Ursãrescu, confirmînd viitoarea aliantã din CL Piatra Neamt. Si pozitia celor doi liberali fatã de situatia societãtii Apa Serv SA se înscrie pe linia „interesul poartã fesul“. ÃŽn opinia lui Dorinel Ursãrescu mare lucru nu s-a descoperit la Apa Serv, societatea care ne furnizeazã cea mai scumpã apã din Moldova. „ÃŽn legãturã cu proiectul Apa Serv nu am descoperit absolut nimic în afarã de acel aspect cu un domn care ar fi plecat într-o delegatie. Nu se stie pe ce bani... pe banii francezilor? Sînt institutii ale statului care trebuie sã vadã dacã este jaf acolo“, a spus Dorinel Ursãrescu. Senatorul Tapu spune cã a auzit din presã de auditul de la Apa Serv si cã „lucrurile sînt destul de subtiri“. Parlamentarul este de pãrere cã un audit serios ar fi fost cel al unei firme de specialitate nu cel realizat de persoane din interiorul Consiliului Judetean. Culmea este cã nici unul dintre cei doi alesi nu si-au mai arãtat nemultumirea fatã de pretul mai mult decît piperat al apei furnizte de societatea Consiliului Judetean, desi în campania electoralã tunau si fulgerau.

Dulcei-i banuã\' public

Se pare cã Dorinel Ursãrescu are o mare dorintã, si anume ca din pozitia sa de politician aflat la putere, sã controleze prin oamenii sãi cît mai mult din ce „miscã“ la nivel de judet. A si fãcut declaratii în acest sens, bine toate au fost îmbrãcate frumos si prezentate sub umbrela „binele cetãteanului, interesul cetãteanului etc“. Nu se îndoieste nimeni de bunele intentii ale liderului liberal, asa cum nimeni nu poate sã nege cã afacerile pe bani publici i-au mers de minune în perioada în care partidul sãu s-a aflat la putere. De altfel, recentele tensiuni create în jurul reconfigurãrii majoritãtii în Consiliul Judetean Neamt au în spate interese majore. E vorba de acele persoane care urmãresc sã preia controlul asupra institutiei, a firmelor sale, a finantãrilor etc. Unul dintre cei interesati ca lucrurile sã se schimbe la Consiliul Judetean este chiar Dorinel Ursãrescu. Acesta a reusit sã-si impunã omul, Gabriel Visan, în functia de vicepresedinte în locul lui Gabriel Farcas. Ce va mai urma, vom vedea în perioada urmãtoare. Trebuie sã amintim si faptul cã firmele actualului deputat Ursãrescu au derulat afaceri pe bani publici cu Consiliul Judetean Neamt. Au fost ani buni din punct de vedere financiar, însã norii negri s-au adunat asupra firmelor deputatului Ursãrescu imediat dupã intrarea sa în opozitie. Atunci au apãrut si problemele cu niste cecuri si bilete la ordin fãrã acoperire. ÃŽn anul 2011, spun cei de la financiarul.ro, E 85 Impex SRL a avut interdictie bancarã de a emite cecuri, altele decît numerar. Motivul ar fi fost „înregistrarea în Centrala Incidentelor de Plãti a unui numãr de 6 incidente de platã majore cu cecuri, cu o sumã totalã refuzatã la platã de 833.629,25 lei. ÃŽn acelasi an, E 85 Impex SRL a figurat în Centrala Incidentelor de Plãti cu 57 incidente de platã cu bilete la ordin, suma totalã refuzatã la platã fiind de 257.282.363,94 lei vechi si 1.426.569,58 ron. Informatia a fost furnizatã de aceeasi publicatie on-line. Revenind la anii „buni“, acestia ar fi 2006-2007, atunci cînd era deputat PNL, au fost cei mai buni din istoria firmei familiei Ursãrescu, E 85 Impex SRL. ÃŽn perioada amintitã, E 85 Impex a încasat sume exorbitante de la Consiliul Judetean Neamt, respectiv peste 330 de miliarde de lei vechi, bani obtinuti pe contracte pentru executia unor lucrãri de modernizare si întretinere drumuri judetene. Partener i-a fost Consiliul Judetean care, pentru a plãti lucrãrile firmei a contractat un credit de 32.932.646 lei, adicã peste 320 de miliarde de lei vechi. E normal cã în atari conditii îti doresti sã iesi de sub masã de la firimituri si sã treci la „halcã“.

Ursãrescu, cînd cu Crin cînd cu Cãlin

La sfîrsitul acestei luni, 19 liberali nemteni se vor deplasa la Bucuresti unde vor participa la Congresul PNL. Liderul Ursãrescu a declarat oficial cã delegatia de la Neamt va merge pe mînã lui Crin Antonescu, care va fi sustinut pentru un nou mandat în fruntea partidului. Duminicã, în cadrul Delegatiei Permanente a PNL Neamt s-a întocmit si lista cu cei 19 delegati care vor merge la congres. Printre delegati nu se afla si numele lui Serban Strãtilã, vicepresedinte la nivel judetean si liberal cu state vechi în partid. Acest lucru i s-a pãrut ciudat deputatului sucevean Radu Surugiu, care a participat la sedintã. Profitînd de faptul cã s-a eliberat un loc pe lista delegatilor, parlamentarul sucevean a cerut ca Serban Strãtilã sã meargã la congres. În toatã aceastã micã poveste, un aspect trebuie mentionat, si anume cã Serban Strãtilã l-a sustinut oficial, la congresul din 2009, pe Crin Antonescu la sefia PNLîn timp ce Ursãrescu, la fel de oficial, a fost alãturi de Cãlin Popescu Tãriceanu.

Articol afisat de 2330 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective