Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Aprilie 2013
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
PRIMARUL STEFAN,   R├ZBOI TOTAL CU   VICELE ANTON

PRIMARUL STEFAN, R´┐ŻZBOI TOTAL CU VICELE ANTON

• primarul Gheorghe Stefan a iesit la ramp´┐Ż si a lansat acuze dure la adresa viceprimarului Monica Anton, dar si a colegului acesteia de partid, Ciprian Serban • edilul afirm´┐Ż c´┐Ż vicele a semnat contracte ´┐Żn numele lui • ar fi vorba de unul, ´┐Żn valoare de peste 60.000 de lei • viceprim´┐Żrita mai este acuzat´┐Ż c´┐Ż a ´┐Żncheiat contracte de avocatur´┐Ż cu o societate a CL Piatra Neamt si c´┐Ż a mers, ´┐Żmpreun´┐Ż cu fiica, ´┐Żn Turcia pe banii prim´┐Żriei • Monica Anton afirm´┐Ż c´┐Ż 90% din acuzatii s´┐Żnt inventii • seful PPDD, Ciprian Serban, afirm´┐Ż c´┐Ż firma sotiei sale se afl´┐Ż ´┐Żn litigiu cu societatea Perla Invest •

Lupta din Consiliul Local Piatra Neamt este acerb´┐Ż, iar principalele personaje din acest r´┐Żzboi au ´┐Żnceput s´┐Ż lanseze acuzatii grave. Primarul Gheorghe Stefan nu a acceptat ideea c´┐Ż l-a pierdut pe viceprimarul Dragos Chitic si a hot´┐Żr´┐Żt c´┐Ż este momentul s´┐Ż dea ´┐Żn vileag adev´┐Żratele motive pentru care vicele Chitic a fost schimbat din functie. ´┐Żn acest sens, edilul a prezentat, ´┐Żntr-o conferint´┐Ż de pres´┐Ż, o serie de documente care, ´┐Żn opinia sa, confirm´┐Ż c´┐Ż la baza schimb´┐Żrii viceprimarului PDL se afl´┐Ż interese personale si de grup. Tinta principal´┐Ż a atacului a fost viceprimarul Monica Anton, ´┐Żns´┐Ż a fost luat ´┐Żn c´┐Żtare si Ciprian Serban, presedintele PPDD Neamt.
„S-a schimbat majoritatea politic´┐Ż, desi nu are rost s´┐Ż v´┐Ż ar´┐Żt c´┐Ż avem un protocol de colaborare ´┐Żncheiat cu PPDD pe care, bine´┐Żnteles, nu noi l-am rupt. L-a rupt PPDD, ´┐Żmpreun´┐Ż cu cei de la USL, pentru c´┐Ż avem aici trei persoane importante care se dau Alb´┐Ż ca Z´┐Żpada, dar cred c´┐Ż s´┐Żnt „alba-neagra“. Deocamdat´┐Ż m´┐Ż ocup de PPDD si o s´┐Ż v´┐Ż ar´┐Żt cine s´┐Żnt acei oameni care conduc acest partid si ce interse au. Vorbim pe documente. La ei e mai greu cu documentele“, si-a ´┐Żnceput tirul Gheorghe Stefan. Prima acuzatie adus´┐Ż Monic´┐Żi Anton a fost de implicare la Politia Local´┐Ż, unde atributii avea fostul viceprimar Chitic. „Doamna Anton si-a dorit foarte mult si si-a permis s´┐Ż cheme la ordine Politia Local´┐Ż si s´┐Ż le dea dispozitii. S-au f´┐Żcut niste lucruri, dep´┐Żsire de competent´┐Ż sau abuz ´┐Żn serviciu, dar asta o s´┐Ż stabileasc´┐Ż juristii si avocatii. Si-a permis s´┐Ż semneze ´┐Żn numele primarului, desi nu avea aceast´┐Ż calitate, un contract de prest´┐Żri servicii cu un domn Nenciu Vasile, cu domiciliul ´┐Żn Oradea. Curios, mai apare un contract de 15.000 de euro cu o firm´┐Ż ce-si are sediul la aceeasi adres´┐Ż din Oradea. O simpl´┐Ż coincident´┐Ż! De ce or fi asa valorosi si competenti cei de la Oradea? Obiectul contractului cu firma respectiv´┐Ż a fost strategii locale de dezvoltare a serviciilor locale, dar noi avem directori si angajati si un contract cu doamna Ana Suteu, care cunoaste foarte bine problemele. Valoarea contractului a fost de 677 milioane de lei vechi. Haideti s´┐Ż vedem unde s´┐Żnt interesele de a avea deleg´┐Żri de competent´┐Ż?“, a declarat Gheorghe Stefan.

Plimbarea ´┐Żn Turcia

O alt´┐Ż acuzatie adus´┐Ż la adresa viceprim´┐Żritei Anton are leg´┐Żtur´┐Ż cu o deplasare ´┐Żn Turcia a unui grup de copii, dar si a unei delegatii din partea prim´┐Żriei. „Este un grup de copii care trebuie s´┐Ż mearg´┐Ż la Bergama, ´┐Żn Turcia, unde se organizeaz´┐Ż un festival. S´┐Żnt 20 de copii pe aceast´┐Ż list´┐Ż, iar la prima pozitie se afl´┐Ż Aida, fiica doamnei Anton. Prima de pe list´┐Ż cu delegati-´┐Żnsotitori este Monica Anton. Bun, p´┐Żn´┐Ż aici poate nu ar fi nimic, ´┐Żns´┐Ż toti ceilalti merg cu autocarul, iar doamna Anton si-a luat bilete de avion din banii prim´┐Żriei pentru a merge cu fiica. S´┐Żnt documente care atest´┐Ż acest lucru. Eu nu mi-am luat copiii s´┐Ż le pl´┐Żtesc avioanele cu bani de la prim´┐Żrie“, a mai spus primarul, care a continuat s´┐Ż prezinte o serie de contracte ´┐Żncheiate de cabinetul de avocatur´┐Ż al vicelui.
A mentionat c´┐Ż o adres´┐Ż emis´┐Ż de cabinet a ajuns la Negelschi & Asociatii c´┐Żreia i se aduce la cunostint´┐Ż rezilierea contractului cu Drupo. „´┐Żn adresa respectiv´┐Ż se solicita rezilierea contractului pentru lips´┐Ż de profesionalism si diligent´┐Ż. Deci, doamana Anton spune altui avocat „iesi afar´┐Ż c´┐Ż nu esti profesionist, c´┐Ż vin eu c´┐Ż s´┐Żnt profesionist´┐Ż“. Am contracte si de la Urban, societate a Consiliului Local prin care dumneaei vine si face contracte. Si mai vine si prin interpusi. O doamn´┐Ż David are contract cu prim´┐Żria, a f´┐Żcut facturile si le-a retras. Probabil si-au dat seama c´┐Ż s-a f´┐Żcut o eroare. P´┐Żrerea mea si nu numai a mea, dar si a unor organisme autorizate, este c´┐Ż doamna Anton se afl´┐Ż ´┐Żn incompatibilitate. Agentia National´┐Ż de Integritate a emis o adres´┐Ż ´┐Żn care se spune asa: „´┐Żn conformitate cu prevederile legale, opin´┐Żm c´┐Ż detinerea calit´┐Żtii de avocat, concomitent cu cea de viceprimar e de natur´┐Ż s´┐Ż genereze o situatie de incompatibilitate. Eu discut pe acte si am alte multe informatii, dar nu vreau s´┐Ż fac afirmatii gratuite. Interesul este unul major la noi, la Piatra Neamt, si lucrurile s´┐Żnt mai complicate“, a mai sustinut Gheorghe Stefan.

Firma sotiei sefului PPDD

De tirul primarului Stefan nu a sc´┐Żpat nici Ciprian Serban, presedintele PPDD Neamt. A ar´┐Żtat c´┐Ż firma sotiei lui Ciprian Serban are o datorie de 277.000 de lei c´┐Żtre Perla Invest, societate a CL Piatra Neamt. „´┐Żn urma unui control al Curtii de Conturi la Perla Invest s-a descoperit c´┐Ż firma la care actionar si administrator s´┐Żnt sotia si cumnatul domnului Serban are un debit de 217.000, la care se adaug´┐Ż penalit´┐Żti. ´┐Żn total, aceast´┐Ż societate datoreaz´┐Ż 276.348 lei, iar cei de la Perla Invest au f´┐Żcut o notificare si acum s´┐Żnt ´┐Żn instant´┐Ż pentru recuperarea debitului. Vorbim politic despre niste oameni, interese economice si de grup. La Consiliul Judetean este un contract de refacere a zonelor de p´┐Żdure cu firma Garden Center Grup, de reconstructie ecologic´┐Ż forestier´┐Ż pe terenuri degradate din Neamt. Lucr´┐Żrile au fost executate ´┐Żn subantrepriz´┐Ż de o alt´┐Ż firm´┐Ż ´┐Żn care actionarul principal ar fi Ciprian Serban“.
Seful PPDD a recunoscut existenta contractului dintre Perla Invest si societatea sotiei, preciz´┐Żnd c´┐Ż exist´┐Ż un proces pe rol. A mai sustinut c´┐Ż a preluat spatiul de la Perla Invest „la rosu“: „Am investit acolo si urma s´┐Ż compens´┐Żm cu chiria. ´┐Żn acel spatiu, pe investita noastr´┐Ż ´┐Żsi desf´┐Żsoar´┐Ż acum activitatea o alt´┐Ż firm´┐Ż. Ne judec´┐Żm, iar ´┐Żn prim´┐Ż instant´┐Ż am c´┐Żstigat. C´┐Żt priveste acuzatia cu acel contract ´┐Żncheiat cu CJ, eu nu am nici o leg´┐Żtur´┐Ż cu nici una dintre firmele mentionate“.

„Dragos Chitic a fost unul din cei mai buni viceprimari care i-a avut orasul“

Gheorghe Stefan a mai precizat c´┐Ż a fost nevoit s´┐Ż clarifice anumite aspecte dup´┐Ż schimb´┐Żrile politice care au avut loc s´┐Żpt´┐Żm´┐Żna trecut´┐Ż, c´┐Żnd a promis c´┐Ż va ar´┐Żta c´┐Ż exist´┐Ż interese personale si de grup. „Cred c´┐Ż ´┐Żnlocuirea vicelui Dragos Chitic din functia de viceprimar nu a fost o solutie benefic´┐Ż pentru pietreni. Eu cred c´┐Ż Dragos Chitic a fost unul din cei mai buni viceprimari care i-a avut orasul“. Acesta a mai spus c´┐Ż s-a consultat cu juristi si ´┐Żi transmite viceprim´┐Żritei Anton c´┐Ż delegarea atributiilor city managerului nu este o ´┐Żnc´┐Żlcare a legii. „Organigrama este un stat de functiuni si dac´┐Ż se schimb´┐Ż ´┐Żntr-un ciclu 10 viceprimari, primarul poate s´┐Ż delege sau nu atributii. Primarul deleag´┐Ż unui viceprimar anumite atributii, altuia altele sau nimic. Nu e o ´┐Żnc´┐Żlcare a legii cum a spus doamna Anton. E dreptul meu s´┐Ż aplic legea si asta fac“, a conchis Stefan, preciz´┐Żnd c´┐Ż acceptat s´┐Ż delege din atributii viceprimarului Aurelia Simionic´┐Ż, plec´┐Żnd de la considerentul c´┐Ż nu a avut nici o ´┐Żntelegere cu USL asa cum a avut cu PPDD una, dar nu a fost respectat´┐Ż.

S´┐Żnt inventii si nu au leg´┐Żtur´┐Ż cu realitatea

• viceprimarul Monica Anton sustine c´┐Ż mare parte din acuzele primarului Stefan s´┐Żnt nefondate

Viceprimarul Monica Anton se ap´┐Żr´┐Ż si afirm´┐Ż c´┐Ż este siderat´┐Ż de situatia redat´┐Ż de primarul Stefan care, ´┐Żn proportie de 90% reprezint´┐Ż inventii. „De la investirea mea ´┐Żn functia de viceprimar, nu am avut si nu am nici un fel de contracte de asistent´┐Ż juridic´┐Ż cu prim´┐Żria, sau cu societ´┐Żti din subordine si nu am nici un fel de legatur´┐Ż cu contractele de asistent´┐Ż juridic´┐Ż ale altor colegi, ´┐Żncheiate cu societ´┐Żti din subordinea prim´┐Żriei. Documentul prezentat, emis de cabinetul meu de avocatur´┐Ż, are leg´┐Żtur´┐Ż cu o consultant´┐Ż juridic´┐Ż anterioar´┐Ż investirii mele si care a fost emis ca si consecint´┐Ż a acelui contract. Nu am f´┐Żcut nici un fel de demersuri legale pentru desfiintarea contractului ´┐Żncheiat de cabinetul de avocatur´┐Ż Negelschi&Trifescu, nu cunosc continutul acestui contract si nici termenul pentru care a fost ´┐Żncheiat, dar pot preciza c´┐Ż primarul Stefan a contractat un ´┐Żmprumut de la stat pentru a pl´┐Żti acest contract cu o sum´┐Ż colosal´┐Ż, contract ce a fost inclus pe lista de arierate a prim´┐Żriei votate ´┐Żn Consiliul Local si asta ´┐Żn conditiile ´┐Żn care noi, consilierii, nu puteam exclude de pe lista de arierate ´┐Żntocmit´┐Ż de directorul economic al prim´┐Żriei. ´┐Żn privinta delegatiei pentru Bergama, fetita mea face parte din clubul de copii care urmeaz´┐Ż s´┐Ż mearg´┐Ż ´┐Żn Turcia, si primarul Gheorghe Stefan este cel care a stabilit cine s´┐Ż fac´┐Ż parte din delegatia Consiliului Local, respectiv eu, ´┐Żn calitate de viceprimar, doamna Monda Alina, consilier PDL si domnul Timaru Neculai, consilier local PSD. Tot primarul a stabilit ca delegatia consiliului s´┐Ż se deplaseze la Bergama cu avionul, iar restul grupului s´┐Ż se deplaseze cu autocarul. ´┐Żn ceea ce priveste incompatibilitatea si conflictul de interese invocat de primarul Stefan precizez c´┐Ż aceast´┐Ż situatie a fost analizat´┐Ż de Agentia National´┐Ż de Integritate, care mi-a comunicat oficial c´┐Ż functia de viceprimar nu este incompatibil´┐Ż cu profesia de avocat. Adresa prezentat´┐Ż de primar este anterioar´┐Ż celei comunicate mie, aspect pe care Gheorghe Stefan ´┐Żl stie, ´┐Żns´┐Ż a prezentat doar o singur´┐Ż adres´┐Ż, f´┐Żr´┐Ż a prezenta si ultimul punct de vedere al ANI. Precizez c´┐Ż singura institutie abilitat´┐Ż ´┐Żn Rom´┐Żnia pentru a analiza cazurile de incompatibilitate si conflicte de interese este ANI, iar primarul nu are competent´┐Ż de a se pronunta ´┐Żn privinta incompatibilit´┐Żtii. Referitor la contractele prezentate precizez urm´┐Żtoarele: prin dispozitia primarului mi-a fost delegat´┐Ż competenta coordon´┐Żrii serviciilor sociale din prim´┐Żrie, ceea ce ´┐Żnseamn´┐Ż c´┐Ż am avut o delegare legal´┐Ż pentru a semna acele contracte. ´┐Żn anul 2012 a expirat strategia social´┐Ż a prim´┐Żriei si conform legii aveam obligatia de a contracta o firm´┐Ż specializat´┐Ż, pentru a o elabora pe cea aferent´┐Ż anilor 2013-2016. ´┐Żn caz contrar, prim´┐Żria ar fi fost sanctionat´┐Ż, iar serviciile sociale nu ar fi putut s´┐Ż functioneze. ´┐Żn aceast´┐Ż idee, am f´┐Żcut o selectie a ofertelor si cea mai avantajoas´┐Ż ca pret a fost a societ´┐Żtii Sursum Corda”. Aceast´┐Ż selectie am f´┐Żcut-o on-line, iar pe doamna Mavrichi Teodora nu o cunosc personal, contractul fiind semnat de domnul Nenciu Vasile Constantin, de directorul economic al prim´┐Żriei si avizat pentru legalitate de secretarul municipiului Visan Vasile, ´┐Żn functie la acea dat´┐Ż. Primarul Stefan a uitat s´┐Ż mentioneze c´┐Ż ´┐Żn 2008 a contractat cu o societate din Piatra Neamt ´┐Żntocmirea strategiei sociale, pentru care a pl´┐Żtit 10.000 euro. Cel de-al doilea contract, ´┐Żncheiat cu domnul Nenciu Vasile Constantin ´┐Żn calitate de consilier al meu pe probleme sociale, l-am ´┐Żncheiat ´┐Żntruc´┐Żt avea experient´┐Ż si autorizarea de a face documentatii ´┐Żn vederea atragerii de fonduri europene pentru servicii sociale - copii cu dizabilit´┐Żti, persoane v´┐Żrstnice ´┐Żn nevoie si programe scolare si precizez c´┐Ż primarul Gheorghe Stefan are 5 consilieri personali, printre care si Vasile Visan, fostul secretar de municipiu. Ca si concluzie, este evident c´┐Ż primarul Gheorghe Stefan nu are argumente si nici dovezi, ´┐Żncerc´┐Żnd ´┐Żn continuare s´┐Ż m´┐Ż denigreze, asa cum, de altfel am si anuntat la o conferint´┐Ż de pres´┐Ż si tinde s´┐Ż cad´┐Ż ´┐Żn ridicol. ´┐Żi ´┐Żnteleg omeneste sup´┐Żrarea, dar nu ´┐Żi ´┐Żnteleg reactiile. O persoan´┐Ż ca el, cu greutatea politic´┐Ż pe care o are, trebuie s´┐Ż adopte o atitudine conform´┐Ż cu statutul si s´┐Ż nu se comporte ca un copil bosumflat. Pentru a dovedi ridicolul, ´┐Żl rog insistent pe domnul Gheorghe Stefan s´┐Ż sesizeze organele competente care s´┐Ż cerceteze cele spuse de d´┐Żnsul ´┐Żn conferint´┐Ż de pres´┐Ż si ´┐Żl rog tot insistent s´┐Ż fac´┐Ż publice solutiile pronuntate ´┐Żn aceste cazuri“, se arat´┐Ż ´┐Żntr-un comunicat semnat de viceprimarul Monica Anton.

Articol afisat de 2838 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective