Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Aprilie 2013
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
PRIMARUL STEFAN,   RĂZBOI TOTAL CU   VICELE ANTON

PRIMARUL STEFAN, RĂZBOI TOTAL CU VICELE ANTON

• primarul Gheorghe Stefan a iesit la rampă si a lansat acuze dure la adresa viceprimarului Monica Anton, dar si a colegului acesteia de partid, Ciprian Serban • edilul afirmă că vicele a semnat contracte în numele lui • ar fi vorba de unul, în valoare de peste 60.000 de lei • viceprimărita mai este acuzată că a încheiat contracte de avocatură cu o societate a CL Piatra Neamt si că a mers, împreună cu fiica, în Turcia pe banii primăriei • Monica Anton afirmă că 90% din acuzatii sînt inventii • seful PPDD, Ciprian Serban, afirmă că firma sotiei sale se află în litigiu cu societatea Perla Invest •

Lupta din Consiliul Local Piatra Neamt este acerbă, iar principalele personaje din acest război au început să lanseze acuzatii grave. Primarul Gheorghe Stefan nu a acceptat ideea că l-a pierdut pe viceprimarul Dragos Chitic si a hotărît că este momentul să dea în vileag adevăratele motive pentru care vicele Chitic a fost schimbat din functie. În acest sens, edilul a prezentat, într-o conferintă de presă, o serie de documente care, în opinia sa, confirmă că la baza schimbării viceprimarului PDL se află interese personale si de grup. Tinta principală a atacului a fost viceprimarul Monica Anton, însă a fost luat în cătare si Ciprian Serban, presedintele PPDD Neamt.
„S-a schimbat majoritatea politică, desi nu are rost să vă arăt că avem un protocol de colaborare încheiat cu PPDD pe care, bineînteles, nu noi l-am rupt. L-a rupt PPDD, împreună cu cei de la USL, pentru că avem aici trei persoane importante care se dau Albă ca Zăpada, dar cred că sînt „alba-neagra“. Deocamdată mă ocup de PPDD si o să vă arăt cine sînt acei oameni care conduc acest partid si ce interse au. Vorbim pe documente. La ei e mai greu cu documentele“, si-a început tirul Gheorghe Stefan. Prima acuzatie adusă Monicăi Anton a fost de implicare la Politia Locală, unde atributii avea fostul viceprimar Chitic. „Doamna Anton si-a dorit foarte mult si si-a permis să cheme la ordine Politia Locală si să le dea dispozitii. S-au făcut niste lucruri, depăsire de competentă sau abuz în serviciu, dar asta o să stabilească juristii si avocatii. Si-a permis să semneze în numele primarului, desi nu avea această calitate, un contract de prestări servicii cu un domn Nenciu Vasile, cu domiciliul în Oradea. Curios, mai apare un contract de 15.000 de euro cu o firmă ce-si are sediul la aceeasi adresă din Oradea. O simplă coincidentă! De ce or fi asa valorosi si competenti cei de la Oradea? Obiectul contractului cu firma respectivă a fost strategii locale de dezvoltare a serviciilor locale, dar noi avem directori si angajati si un contract cu doamna Ana Suteu, care cunoaste foarte bine problemele. Valoarea contractului a fost de 677 milioane de lei vechi. Haideti să vedem unde sînt interesele de a avea delegări de competentă?“, a declarat Gheorghe Stefan.

Plimbarea în Turcia

O altă acuzatie adusă la adresa viceprimăritei Anton are legătură cu o deplasare în Turcia a unui grup de copii, dar si a unei delegatii din partea primăriei. „Este un grup de copii care trebuie să meargă la Bergama, în Turcia, unde se organizează un festival. Sînt 20 de copii pe această listă, iar la prima pozitie se află Aida, fiica doamnei Anton. Prima de pe listă cu delegati-însotitori este Monica Anton. Bun, pînă aici poate nu ar fi nimic, însă toti ceilalti merg cu autocarul, iar doamna Anton si-a luat bilete de avion din banii primăriei pentru a merge cu fiica. Sînt documente care atestă acest lucru. Eu nu mi-am luat copiii să le plătesc avioanele cu bani de la primărie“, a mai spus primarul, care a continuat să prezinte o serie de contracte încheiate de cabinetul de avocatură al vicelui.
A mentionat că o adresă emisă de cabinet a ajuns la Negelschi & Asociatii căreia i se aduce la cunostintă rezilierea contractului cu Drupo. „În adresa respectivă se solicita rezilierea contractului pentru lipsă de profesionalism si diligentă. Deci, doamana Anton spune altui avocat „iesi afară că nu esti profesionist, că vin eu că sînt profesionistă“. Am contracte si de la Urban, societate a Consiliului Local prin care dumneaei vine si face contracte. Si mai vine si prin interpusi. O doamnă David are contract cu primăria, a făcut facturile si le-a retras. Probabil si-au dat seama că s-a făcut o eroare. Părerea mea si nu numai a mea, dar si a unor organisme autorizate, este că doamna Anton se află în incompatibilitate. Agentia Natională de Integritate a emis o adresă în care se spune asa: „în conformitate cu prevederile legale, opinăm că detinerea calitătii de avocat, concomitent cu cea de viceprimar e de natură să genereze o situatie de incompatibilitate. Eu discut pe acte si am alte multe informatii, dar nu vreau să fac afirmatii gratuite. Interesul este unul major la noi, la Piatra Neamt, si lucrurile sînt mai complicate“, a mai sustinut Gheorghe Stefan.

Firma sotiei sefului PPDD

De tirul primarului Stefan nu a scăpat nici Ciprian Serban, presedintele PPDD Neamt. A arătat că firma sotiei lui Ciprian Serban are o datorie de 277.000 de lei către Perla Invest, societate a CL Piatra Neamt. „În urma unui control al Curtii de Conturi la Perla Invest s-a descoperit că firma la care actionar si administrator sînt sotia si cumnatul domnului Serban are un debit de 217.000, la care se adaugă penalităti. În total, această societate datorează 276.348 lei, iar cei de la Perla Invest au făcut o notificare si acum sînt în instantă pentru recuperarea debitului. Vorbim politic despre niste oameni, interese economice si de grup. La Consiliul Judetean este un contract de refacere a zonelor de pădure cu firma Garden Center Grup, de reconstructie ecologică forestieră pe terenuri degradate din Neamt. Lucrările au fost executate în subantrepriză de o altă firmă în care actionarul principal ar fi Ciprian Serban“.
Seful PPDD a recunoscut existenta contractului dintre Perla Invest si societatea sotiei, precizînd că există un proces pe rol. A mai sustinut că a preluat spatiul de la Perla Invest „la rosu“: „Am investit acolo si urma să compensăm cu chiria. În acel spatiu, pe investita noastră îsi desfăsoară acum activitatea o altă firmă. Ne judecăm, iar în primă instantă am cîstigat. Cît priveste acuzatia cu acel contract încheiat cu CJ, eu nu am nici o legătură cu nici una dintre firmele mentionate“.

„Dragos Chitic a fost unul din cei mai buni viceprimari care i-a avut orasul“

Gheorghe Stefan a mai precizat că a fost nevoit să clarifice anumite aspecte după schimbările politice care au avut loc săptămîna trecută, cînd a promis că va arăta că există interese personale si de grup. „Cred că înlocuirea vicelui Dragos Chitic din functia de viceprimar nu a fost o solutie benefică pentru pietreni. Eu cred că Dragos Chitic a fost unul din cei mai buni viceprimari care i-a avut orasul“. Acesta a mai spus că s-a consultat cu juristi si îi transmite viceprimăritei Anton că delegarea atributiilor city managerului nu este o încălcare a legii. „Organigrama este un stat de functiuni si dacă se schimbă într-un ciclu 10 viceprimari, primarul poate să delege sau nu atributii. Primarul deleagă unui viceprimar anumite atributii, altuia altele sau nimic. Nu e o încălcare a legii cum a spus doamna Anton. E dreptul meu să aplic legea si asta fac“, a conchis Stefan, precizînd că acceptat să delege din atributii viceprimarului Aurelia Simionică, plecînd de la considerentul că nu a avut nici o întelegere cu USL asa cum a avut cu PPDD una, dar nu a fost respectată.

Sînt inventii si nu au legătură cu realitatea

• viceprimarul Monica Anton sustine că mare parte din acuzele primarului Stefan sînt nefondate

Viceprimarul Monica Anton se apără si afirmă că este siderată de situatia redată de primarul Stefan care, în proportie de 90% reprezintă inventii. „De la investirea mea în functia de viceprimar, nu am avut si nu am nici un fel de contracte de asistentă juridică cu primăria, sau cu societăti din subordine si nu am nici un fel de legatură cu contractele de asistentă juridică ale altor colegi, încheiate cu societăti din subordinea primăriei. Documentul prezentat, emis de cabinetul meu de avocatură, are legătură cu o consultantă juridică anterioară investirii mele si care a fost emis ca si consecintă a acelui contract. Nu am făcut nici un fel de demersuri legale pentru desfiintarea contractului încheiat de cabinetul de avocatură Negelschi&Trifescu, nu cunosc continutul acestui contract si nici termenul pentru care a fost încheiat, dar pot preciza că primarul Stefan a contractat un împrumut de la stat pentru a plăti acest contract cu o sumă colosală, contract ce a fost inclus pe lista de arierate a primăriei votate în Consiliul Local si asta în conditiile în care noi, consilierii, nu puteam exclude de pe lista de arierate întocmită de directorul economic al primăriei. În privinta delegatiei pentru Bergama, fetita mea face parte din clubul de copii care urmează să meargă în Turcia, si primarul Gheorghe Stefan este cel care a stabilit cine să facă parte din delegatia Consiliului Local, respectiv eu, în calitate de viceprimar, doamna Monda Alina, consilier PDL si domnul Timaru Neculai, consilier local PSD. Tot primarul a stabilit ca delegatia consiliului să se deplaseze la Bergama cu avionul, iar restul grupului să se deplaseze cu autocarul. În ceea ce priveste incompatibilitatea si conflictul de interese invocat de primarul Stefan precizez că această situatie a fost analizată de Agentia Natională de Integritate, care mi-a comunicat oficial că functia de viceprimar nu este incompatibilă cu profesia de avocat. Adresa prezentată de primar este anterioară celei comunicate mie, aspect pe care Gheorghe Stefan îl stie, însă a prezentat doar o singură adresă, fără a prezenta si ultimul punct de vedere al ANI. Precizez că singura institutie abilitată în România pentru a analiza cazurile de incompatibilitate si conflicte de interese este ANI, iar primarul nu are competentă de a se pronunta în privinta incompatibilitătii. Referitor la contractele prezentate precizez următoarele: prin dispozitia primarului mi-a fost delegată competenta coordonării serviciilor sociale din primărie, ceea ce înseamnă că am avut o delegare legală pentru a semna acele contracte. În anul 2012 a expirat strategia socială a primăriei si conform legii aveam obligatia de a contracta o firmă specializată, pentru a o elabora pe cea aferentă anilor 2013-2016. În caz contrar, primăria ar fi fost sanctionată, iar serviciile sociale nu ar fi putut să functioneze. În această idee, am făcut o selectie a ofertelor si cea mai avantajoasă ca pret a fost a societătii Sursum Corda”. Această selectie am făcut-o on-line, iar pe doamna Mavrichi Teodora nu o cunosc personal, contractul fiind semnat de domnul Nenciu Vasile Constantin, de directorul economic al primăriei si avizat pentru legalitate de secretarul municipiului Visan Vasile, în functie la acea dată. Primarul Stefan a uitat să mentioneze că în 2008 a contractat cu o societate din Piatra Neamt întocmirea strategiei sociale, pentru care a plătit 10.000 euro. Cel de-al doilea contract, încheiat cu domnul Nenciu Vasile Constantin în calitate de consilier al meu pe probleme sociale, l-am încheiat întrucît avea experientă si autorizarea de a face documentatii în vederea atragerii de fonduri europene pentru servicii sociale - copii cu dizabilităti, persoane vîrstnice în nevoie si programe scolare si precizez că primarul Gheorghe Stefan are 5 consilieri personali, printre care si Vasile Visan, fostul secretar de municipiu. Ca si concluzie, este evident că primarul Gheorghe Stefan nu are argumente si nici dovezi, încercînd în continuare să mă denigreze, asa cum, de altfel am si anuntat la o conferintă de presă si tinde să cadă în ridicol. Îi înteleg omeneste supărarea, dar nu îi înteleg reactiile. O persoană ca el, cu greutatea politică pe care o are, trebuie să adopte o atitudine conformă cu statutul si să nu se comporte ca un copil bosumflat. Pentru a dovedi ridicolul, îl rog insistent pe domnul Gheorghe Stefan să sesizeze organele competente care să cerceteze cele spuse de dînsul în conferintă de presă si îl rog tot insistent să facă publice solutiile pronuntate în aceste cazuri“, se arată într-un comunicat semnat de viceprimarul Monica Anton.

Articol afisat de 2731 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective