Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Aprilie 2013
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

UN POLITIST SANCTIONAT RUPE T´┐ŻCEREA

• comisarul Constantin Nechita, fostul sef al Politiei Roznov, a fost cel mai sanctionat politist ´┐Żn perioada ´┐Żn care IJP-ul s-a aflat sub comanda comisarului sef Aurelian Soric • ofiterul afirm´┐Ż c´┐Ż si acum este victima unui sef de politie care ar actiona la comanda destituitului Soric • politistul a acceptat s´┐Ż vorbeasc´┐Ż despre aceste aspecte, dar si altele la fel de interesante •

Reporter: Domnule comisar, recent ati revenit ´┐Żn atentia presei locale, fiind zugr´┐Żvit ´┐Żn imagini deloc bune...
Constantin Nechita: Asa este si pot s´┐Ż spun c´┐Ż la mijloc este vorba de o actiune de manipulare a opiniei publice ce se ´┐Żnscrie ´┐Żntr-un lung sir de abuzuri comise de un sef din Politia Neamt, cel care afirm´┐Ż ´┐Żn diverse cercuri c´┐Ż este protejat si sustinut ´┐Żn functia pe care o detine de un lider politic. Vreau s´┐Ż precizez c´┐Ż s´┐Żnt absolvent al Academiei de Politie, promotia 1995 si ´┐Żn prezent am gradul de comisar ´┐Żn cadrul IPJ Neamt - Politia municipiului Piatra Neamt unde activez din luna Iunie 2010, c´┐Żnd am fost destituit de pe functia de sef al Politiei Roznov de c´┐Żtre c´┐Żtre fostul politist - celebrul Aurelian Vasea Soric.
Rep.: Tot timpul ati acuzat c´┐Ż ati fost victima abuzurilor fostului sef al IJP Neamt care a fost dat afar´┐Ż din sistem ´┐Żn urma asasinatului de la Cafe Latino...
C.N.: Am spus si sustin ´┐Żn continuare acest lucru. Abuzul comis de c´┐Żtre Aurelian Soric este confirmat si de c´┐Żtre Curtea de Apel Bac´┐Żu, care, ´┐Żn data 5 aprilie 2012, prin sentinta civil´┐Ż 82/2012, ce cuprinde 104 file, a anulat dispozitiile de sanctionare emise de IPJ Neamt si IGPR, iar litigiul, cu termen la data de 9 mai 2013 se rejudec´┐Ż la Curtea de Apel Bac´┐Żu conform prevederilor Legii.nr.2/2013, art.XXIII, pct.(2) si (4) privind „unele m´┐Żsuri pentru degrevarea instantelor judec´┐Żtoresti”. Pe rolul acestei instante de judecat´┐Ż se mai afl´┐Ż, pentru termenul din data de 22 aprilie, si recursul declarat de IPJ Neamt la solutia pronuntat´┐Ż de Tribunalul Neamt prin care s-a dispus anularea calificativului acordat pentru perioada 1 decembrie 2009-30 iunie 2010 si reluarea procedurii de evaluare.

„Soric a dispus 15 cercet´┐Żri prealabile ´┐Żmpotriva mea“

Rep.: Pe ce baz´┐Ż v´┐Ż sustineti afirmatia conform c´┐Żreia fostul comisar Soric v-ar fi purtat s´┐Żmbetele?
C.N.: ´┐Żn scopul satisfacerii dorintei de r´┐Żzbunare a unei persoane dubioase, ´┐Żn perioada 2008-2010, mi-au fost dispuse un num´┐Żr record de 15 cercet´┐Żri prealabile. Cel care a dispus acest lucru l-a implicat si determinat pe apropiatul s´┐Ż, un actual politist cu functie de conducere important´┐Ż, pentru a efectua un num´┐Żr de patru cercet´┐Żri prealabile, timp ´┐Żn care acest ofiter a formulat ´┐Żmpotriva mea si o pl´┐Żngere viz´┐Żnd anumite aspecte nereale. Urmare a cercet´┐Żrilor temeinic efectuate de acest ofiter, c´┐Żruia nu o s´┐Ż-i fac public numele, ´┐Żns´┐Ż colegii mei stiu foarte bine despre cine este vorba, au fost dispuse retineri salariale si destituirea de dou´┐Ż ori de pe functia detinut´┐Ż, dar aceste sanctiuni au fost anulate de c´┐Żtre instantele de judecat´┐Ż si IGPR. Mentionez c´┐Ż ´┐Żn demersul meu am fost sprijinit doar de c´┐Żtre conducerea Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI.
Rep.: Multi colegi v´┐Ż antipatizeaz´┐Ż, dar la fel de multi s´┐Żnt al´┐Żturi de dumneavostr´┐Ż consider´┐Żnd c´┐Ż s´┐Żnteti o victim´┐Ż a sistemului...
C.N.: Cred c´┐Ż este prea mult spus o victim´┐Ż a sistemului. Mai degrab´┐Ż pot spune c´┐Ż s´┐Żnt o victim´┐Ż a abuzurilor comise de acel ofiter de care v´┐Ż vorbeam. Cu toate acestea, pentru activitatea desf´┐Żsurat´┐Ż ´┐Żn destructurarea unor grup´┐Żri infractionale, dar si pentru calit´┐Żtile profesionale am fost avizat ca unic ofiter ´┐Żn cadrul Politiei Piatra Neamt pentru a desf´┐Żsura activit´┐Żti sub supravegherea procurorilor din cadrul Directiei de Investigatii a Infractiunilor de Crim´┐Ż Organizat´┐Ż si Terorism. C´┐Żt priveste simpatia sau antipatia unora, amintesc c´┐Ż eu am adoptat o atitudine critic´┐Ż ´┐Żn interiorul institutiei, fat´┐Ż de modul de acordare a unor calificative inferioare si sanctiunile abuziv aplicate de acel ofiter sef, ´┐Żn raportare la un management defectuos, lipsa de comunicare si viziune ´┐Żn combaterea fenomenului infractional, ´┐Żn acest sens fiind adresat´┐Ż, de c´┐Żtre colegii mei, o informare c´┐Żtre Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI.

Perchezitie ilegal´┐Ż?

Rep.: V-a afectat acest comportament al dumneavoastr´┐Ż de a ridica vocea ´┐Żn fata sefilor si de a spune lucrurilor pe nume?
C.N.: Este suficient s´┐Ż spun c´┐Ż activit´┐Żtile de intimidare si r´┐Żzbunare din partea acestui ofiter au continuat pe parcursul anului 2012, culmin´┐Żnd cu incidentul din data de 7 februarie, c´┐Żnd a adresat conducerii IPJ Neamt un mail cu un continut mincinos si a dispus s´┐Ż fie efectuat´┐Ż o perchezitie care a vizat documentele din fisetul personal, interes´┐Żnd ´┐Żn special activit´┐Żtile pe care la desf´┐Żsor pentru DIICOT Bac´┐Żu si pentru destructurarea unei grup´┐Żri infractionale din Piatra Neamt, dar si mediul informatic proprietate al IGPR, la care am acces. Urmare a acestei activit´┐Żti au fost identificate doar nereguli minore, care nu-mi s´┐Żnt imputabile. Abuzul ´┐Żns´┐Ż a fost comis, ´┐Żntruc´┐Żt perchezitia nu putea fi f´┐Żcut´┐Ż ´┐Żnainte de ´┐Żnceperea urm´┐Żririi penale si este dispus´┐Ż numai de c´┐Żtre judec´┐Żtor.
Rep.: Ce m´┐Żsuri au fost luate ´┐Żn urma acestei actiuni?
C.N.: Mi-am precizat pozitia vizavi de acest ofiter at´┐Żt fat´┐Ż de conducerea IJP Neamt, c´┐Żt si fat´┐Ż de conducerea IGPR si, pentru detensionarea unei st´┐Żri conflictuale am solicitat ´┐Żnc´┐Ż din cursul lunii februarie 2013, s´┐Ż desf´┐Żsor activit´┐Żti ´┐Żn cadrul Sectiei de Politie G´┐Żrcina, ´┐Żn paralel cu delegarea pe care o am la DIICOT Bac´┐Żu.
Le-am comunicat sefilor suspiciunile pe care le am cu privire la posibile scurgeri de informatii ´┐Żntr-un important caz aflat ´┐Żn lucru si au fost solicitate m´┐Żsuri specifice pentru conservarea si administrarea unor mijloace de prob´┐Ż cu privire la furturile comise ´┐Żn perimetrul unei societ´┐Żti comerciale. Prezenta mea ´┐Żn perimetrul acestei firme s-a impus ca urmare a unor pl´┐Żngeri penale privind furturile comise zilnic aici. Din p´┐Żcate cineva a fost interesat s´┐Ż ´┐Żnsceneze un scandal mediatic ´┐Żn care au fost atrasi infractori recidivisti.

Articol afisat de 3157 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective