Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Aprilie 2013
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Adeplast” a deschis la Roman o investiție de amploare

■ investiția are o valoare totală de 16.000.000 lei ■ Fabrica „Adeplast” de la Cordun va produce mortare uscate și, pe viitor, polistiren ■ noile locuri de muncă oferite de „Adeplast”, precum și colaborările cu agenții economici din apropiere, vor contribui la dezvoltarea zonei ■

Societatea „Adeplast” a deschis sîmbătă, 27 aprilie, cea de-a treia fabrică din România, la Cordun. Investiția de 16 milioane de euro realizată de omul de afaceri Marcel Bărbuț a condus la deschiderea unei fabrici de mortare uscate, iar luna viitoare și a unei fabrici de polistiren, ambele fiind dotate cu utilaje de ultimă generație. Cea mai modernă capacitate de producție din țară, care a generat 50 de noi locuri de muncă are o capacitate de 450.000 tone. La inaugurare, alături de investitor și conducerea fabricii, s-au aflat: parteneri de afaceri, constructori și primarii Comunei Cordun și ai Municipiului Roman. „Chiar dacă traversăm în continuare o perioadă de criză, nu ne-a fost frică să investim. Anul acesta vom finaliza patru fabrici în trei locații strategice: o fabrică la Oradea, una la Ploiești și două în vecinătatea Romanului: de adezivi și polistiren. Prin crearea capacității de producție de la Cordun, unica din Moldova, nu va mai fi necesar transportul produselor în zonă de la celelalte fabrici. Locația construirii noii fabrici a fost selectată datorită poziției geo-strategice deosebite, avînd deschidere către drumul european E-85. Este vorba despre o investiție de 16 milioane de euro într-o fabrică de polistiren și o fabrică de mortare uscate, ambele capacități de producție fiind dotate cu utilaje de ultimă generație, produse în Austria. Practic, lîngă Roman s-a construit cea mai modernă fabrică de acest tip din țară. De acest lucru se pot convinge toți localnicii deoarece peste câteva zile lansăm acțiunea «Săptămâna porților deschise», prin care vrem să arătăm că nu avem nimic de ascuns“, a precizat Marcel Bărbuț, proprietar al companiei „Adeplast”.
Autoritățile locale prezente au apreciat investiția ca avînd un impact social și economic deosebit. „În 1953 se deschidea cea mai mare unitate industrială din zonă, Combinatul Petrotub, și iată că după 60 de ani asistăm la deschiderea unei alte mari unități industriale, fabrica «Adeplast». Nu este singura investiție din zonă dar n-am văzut om de afaceri precum domnul Marcel Bărbuț, să se miște așa de repede și să dea drumul la producție. Colaborarea pe care am avut-o cu acest om de afaceri aș dori să o am și cu alți investitori. Putem spune că am creat în acest areal o adevărată zonă industrială. În vecinătatea fabricii Adeplast, societatea «Soceram» dorește să construiască o fabrică și o uzină electrică, însă, criza o ține pe loc. Mai avem alte două fabrici, una de asfalt și alta de betoane iar pe viitor și-au anunțat prezența alți doi mari investitori. Cu toate că statul român nu prea le-a oferit ajutor acestor investitori noi am încercat să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i sprijini”, a spus primarul comunei Cordun, Adrian Diaconu.
Edilul municipiului Roman, Dan Laurențiu Leoreanu, a felicitat conducerea „Adeplast” pentru faptul că a deschis noile unități de producție în zona Romanului. „Ne bucurăm de o investiție în apropierea Romanului, capitala zonei de Est a județului Neamț. O investiție de o asemenea anvergură, în perioadă de criză, este lăudabilă prin faptul că 100 de oameni își vor găsi de muncă aici. Este o provocare chiar dacă nu este atribuția primarului să creeze locuri de muncă, pentru acest lucru existînd instituții ale statului. Îl felicit și pe domnul primar Diaconu pentru realizarea acestei investiții la Cordun. În această perioadă, primarul Romanului și primarii celor 26 de comune din zonă, colaborează foarte bine, indiferent de culoarea politică, iar ceea ce s-a realizat la Cordun este un exemplu de bună practică”, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
Fabrica construită de „Adeplast” la Cordun este a treia din țară și unica din Moldova. Aici se vor produce mortare uscate. Producția se va realiza pe verticală, într-un turn de producție cu înălțimea de 47 de metri. Fabrica mai cuprinde o hală de depozitare și sediul administrativ. Capacitatea de producție a fabricii de mortare uscate este estimată la 350.000 de tone pe an.

Articol afisat de 900 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective