Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Adeplast” a deschis la Roman o investiþie de amploare

■ investiþia are o valoare totalã de 16.000.000 lei ■ Fabrica „Adeplast” de la Cordun va produce mortare uscate ºi, pe viitor, polistiren ■ noile locuri de muncã oferite de „Adeplast”, precum ºi colaborãrile cu agenþii economici din apropiere, vor contribui la dezvoltarea zonei ■

Societatea „Adeplast” a deschis sîmbãtã, 27 aprilie, cea de-a treia fabricã din România, la Cordun. Investiþia de 16 milioane de euro realizatã de omul de afaceri Marcel Bãrbuþ a condus la deschiderea unei fabrici de mortare uscate, iar luna viitoare ºi a unei fabrici de polistiren, ambele fiind dotate cu utilaje de ultimã generaþie. Cea mai modernã capacitate de producþie din þarã, care a generat 50 de noi locuri de muncã are o capacitate de 450.000 tone. La inaugurare, alãturi de investitor ºi conducerea fabricii, s-au aflat: parteneri de afaceri, constructori ºi primarii Comunei Cordun ºi ai Municipiului Roman. „Chiar dacã traversãm în continuare o perioadã de crizã, nu ne-a fost fricã sã investim. Anul acesta vom finaliza patru fabrici în trei locaþii strategice: o fabricã la Oradea, una la Ploieºti ºi douã în vecinãtatea Romanului: de adezivi ºi polistiren. Prin crearea capacitãþii de producþie de la Cordun, unica din Moldova, nu va mai fi necesar transportul produselor în zonã de la celelalte fabrici. Locaþia construirii noii fabrici a fost selectatã datoritã poziþiei geo-strategice deosebite, avînd deschidere cãtre drumul european E-85. Este vorba despre o investiþie de 16 milioane de euro într-o fabricã de polistiren ºi o fabricã de mortare uscate, ambele capacitãþi de producþie fiind dotate cu utilaje de ultimã generaþie, produse în Austria. Practic, lîngã Roman s-a construit cea mai modernã fabricã de acest tip din þarã. De acest lucru se pot convinge toþi localnicii deoarece peste câteva zile lansãm acþiunea «Sãptãmâna porþilor deschise», prin care vrem sã arãtãm cã nu avem nimic de ascuns“, a precizat Marcel Bãrbuþ, proprietar al companiei „Adeplast”.
Autoritãþile locale prezente au apreciat investiþia ca avînd un impact social ºi economic deosebit. „ÃŽn 1953 se deschidea cea mai mare unitate industrialã din zonã, Combinatul Petrotub, ºi iatã cã dupã 60 de ani asistãm la deschiderea unei alte mari unitãþi industriale, fabrica «Adeplast». Nu este singura investiþie din zonã dar n-am vãzut om de afaceri precum domnul Marcel Bãrbuþ, sã se miºte aºa de repede ºi sã dea drumul la producþie. Colaborarea pe care am avut-o cu acest om de afaceri aº dori sã o am ºi cu alþi investitori. Putem spune cã am creat în acest areal o adevãratã zonã industrialã. ÃŽn vecinãtatea fabricii Adeplast, societatea «Soceram» doreºte sã construiascã o fabricã ºi o uzinã electricã, însã, criza o þine pe loc. Mai avem alte douã fabrici, una de asfalt ºi alta de betoane iar pe viitor ºi-au anunþat prezenþa alþi doi mari investitori. Cu toate cã statul român nu prea le-a oferit ajutor acestor investitori noi am încercat sã facem tot ce ne stã în putinþã pentru a-i sprijini”, a spus primarul comunei Cordun, Adrian Diaconu.
Edilul municipiului Roman, Dan Laurenþiu Leoreanu, a felicitat conducerea „Adeplast” pentru faptul cã a deschis noile unitãþi de producþie în zona Romanului. „Ne bucurãm de o investiþie în apropierea Romanului, capitala zonei de Est a judeþului Neamþ. O investiþie de o asemenea anvergurã, în perioadã de crizã, este lãudabilã prin faptul cã 100 de oameni îºi vor gãsi de muncã aici. Este o provocare chiar dacã nu este atribuþia primarului sã creeze locuri de muncã, pentru acest lucru existînd instituþii ale statului. ÃŽl felicit ºi pe domnul primar Diaconu pentru realizarea acestei investiþii la Cordun. ÃŽn aceastã perioadã, primarul Romanului ºi primarii celor 26 de comune din zonã, colaboreazã foarte bine, indiferent de culoarea politicã, iar ceea ce s-a realizat la Cordun este un exemplu de bunã practicã”, a spus primarul Laurenþiu Dan Leoreanu.
Fabrica construitã de „Adeplast” la Cordun este a treia din þarã ºi unica din Moldova. Aici se vor produce mortare uscate. Producþia se va realiza pe verticalã, într-un turn de producþie cu înãlþimea de 47 de metri. Fabrica mai cuprinde o halã de depozitare ºi sediul administrativ. Capacitatea de producþie a fabricii de mortare uscate este estimatã la 350.000 de tone pe an.

Articol afisat de 1062 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective