Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2013
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Apa Serv e surdã la problemele cetãtenilor

• au trecut 49 de zile de cînd Monitorul a solicitat, în baza unei adrese scrise, operatorului judetean Apa Serv sã rãspundã unor întrebãri punctuale • nepãsãtori, reprezentantii companiei judetene nu au catadicsit sã ofere rãspunsurile solicitate • acestea ar fi avut rolul de a clarifica situatia absurdã cu care se confruntã cetãtenii de pe strãzile Muresului si Jiului care nu pot folosi reteaua de canalizare •

Situatia de-a dreptul absurdã cu care se confruntã locuitorii de pe strãzile Jiului si Muresului din Piatra Neamt, ce nu pot folosi reteaua de canalizare pe motiv cã aceasta se aflã la un nivel peste casele oamenilor, a fost prezentatã pe larg de cotidianul Monitorul în cursul lunii iulie. Tot atunci, respectiv în data de 11 iulie, companiei Apa Serv i s-a solicitat, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, sã rãspundã unor întrebãri a cãror rãspunsuri ar fi trebuit sã lãmureascã situatia. Desi au trecut 49 de zile de la înaintarea adresei, reprezentantii companiei Apa Serv SA nu au catadicsit sã rãspundã, de parcã societatea ar fi una cu rãspundere limitatã (SRL). Fiind vorba de o companie la care actionar majoritar este Consiliul Judetean, credem cã Apa Serv SA este obligatã sã dea curs solicitãrilor la Legea 544/2001. La articolul 7 al legii amintite se stipuleazã clar cã este obligatoriu sã se rãspundã în scris la „solicitarea informatiilor de interes public în termen de 10 zile sau, dupa caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitãrii, în functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrãrilor documentare si de urgenta solicitãrii. ÃŽn cazul în care durata necesarã pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depãseste 10 zile, rãspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu conditia înstiintãrii acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile. Refuzul comunicãrii informatiilor solicitate se motiveazã si se comunicã în termen de 5 zile de la primirea petitiilor“. Asadar, cei de la Apa Serv nu numai cã nu au oferit rãspunsurile la întrebãrile adresate, dar nici nu au comunicat în termen legal motivul pentru care au adoptat acest comportament. ÃŽn cazul în care au uitat, le reamintim sefilor de la Apa Serv cã încã mai asteptãm rãspunsul la adresa pe care le-am înaintat-o prin e-mail în data de 11 iulie. „ÃŽn conformitate cu prevederile Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, vã rugãm sã precizati care este pozitia companiei Apa Serv fatã de o serie de probleme ridicate de mai multi cetãteni care locuiesc pe strãzile Jiului si Muresului din Piatra Neamt. Oamenii se plîng de faptul cã nu pot sã foloseascã reteaua de canalizare din cauzã ca locuintele se aflã la un nivel mai jos fatã de conductã. Multora li s-ar fi sugerat de cãtre reprezentantii Apa Serv sã-si cumpere pompe submersibile (4.000 lei/buc) pentru a putea folosi reteaua de canalizare. Datã fiind aceastã situatie, vã rugãm sã ne rãspundeti la urmãtoarele întrebãri:
1. Cînd a fost realizatã reteaua de canalizare de pe strãzile mai sus mentionate, cine a fost executantul si care au fost costurile?
2. Cine sînt membrii Comisiei de receptie care si-au dat avizul pentru aceastã lucrare?
3. Stiati cã, de exemplu, pe strada Jiului existã o singurã casã racordatã la sistemul de canalizare?
4. Cetãtenii afirmã cã au reclamat aceste aspecte conducerii Apa Serv. Ati gãsit solutii pentru rezolvarea lor? Si dacã da, care sînt acestea?
5. La ce adîncime trebuia sã fie introdusã în pãmînt (conform proiectului) conducta de canalizare?
6. Datã fiind aceastã situatie, credeti cã este normal ca cetãtenii care locuiesc în zonã sã fie obligati sã-si achizitioneze pompe submersibile pentru a putea sã se racordeze la sistemul de canalizare?
7. ÃŽn cazul în care ati sesizat cã la mijloc a fost vorba de o eroare de executie, ati sesizat autoritãtile?“

Articol afisat de 1268 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective