Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2014
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iulie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Baza Hipicã, o felie a fost datã

• societatea Grup Est Security a cumpãrat, prin licitatie publicã, putin peste 1.000 de metri pãtrati de teren situati la intrarea în Baza Hipicã • pretul cu care s-a fãcut tranzactia este aproape 1,7 miliarde de lei vechi cu TVA • asta înseamnã cã 1 metru pãtrat din cei 1094 scosi la mezat a costat 1,5 milioane de lei vechi • presedintele Clubului Sportiv Ecvestru, Costache Lupu, sustine cã GES nu va putea intra în posesia terenului • asta pentru cã pe rolurile instantelor existã procese în care se dezbat aspecte legate de soarta Bazei Hipice •

Baza Hipicã din Piatra Neamt a rãmas fãrã intrare, dupã licitatia organizatã, ieri, de cãtre ANAF, ocazie cu care s-au vîndut putin peste o mie de metri pãtrati. Noul proprietar este Grup Est Security, care si-a adjudecat terenul contra sumei de aproape 1,7 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA. Licitatia s-a organizat în ciuda opozitiei manifestate de cãtre reprezentantii Asociatiei Clubul Sportiv Ecvestru si ai societãtii Alcoradu, care a proprietar al activelor din bazã. Cu o zi înainte de licitatia de ieri, Costache Lupu, presedinte al Clubului Ecvestru, a dus la ANAF Neamt documente care atestau cã a depus plîngeri penale împotriva membrilor Consiliului Local Piatra Neamt din mandatul 2008-2012, care au permis „plimbarea“ terenului de sub Baza Hipicã pînã cînd s-a ajuns în situatia de a fi executat silit.

Cu presã, fãrã presã...

ÃŽn ciuda demersurilor lui Costache Lupu, cei de la Finante au organizat licitatia, ieri, sustinînd cã nu existã nici un impediment în derularea ei. Asa se face cã a doua strigare la licitatia de la Baza Hipicã, programatã a avea loc pe 17 iulie 2014, la ora 12, a avut loc. Cu o zi înainte de aceastã procedurã ne-am interesat la Finante dacã este permis accesul reprezentantilor mass-media si am primit asigurãri, prin intermediul purtãtorului de cuvînt, Cristina Ionescu, cã licitatiile prin natura lor sînt publice, deci oricine poate veni sã asiste. Cu toate acestea, cu cîteva ore înainte de desfãsurarea licitatiei am fost înstiintati de acelasi purtãtor de cuvînt cã nu mai avem acces în salã. Interdictia s-a bazat pe faptul cã sînt informatii confidentiale în procedura de licitatie, cum ar fi, de exemplu, natura obligatiei debitorului si cuantumul acesteia, motiv pentru care la licitatie nu vor participa decît cei care s-au înscris pentru adjudecarea terenurilor scoase la mezat - Grup Est Security si Gessica SRL Piatra Neamt. La ora stabilitã cei doi agenti economici interesati de terenurile de la Baza Hipicã au venit la sediul Finantelor, iar la cîteva minute de la ora începerii licitatiei s-a prezentat si directorul de la Perla Invest, Cãtãlin Goldan. Totul s-a desfãsurat în incinta unui birou de la etajul V al institutiei si nu în sala de sedinte de la parter, cum fusese anuntat initial. Au licitat una împotriva celeilalte cele douã firme pietrene mentionate, Gessica Com SRL si Grup Est Security. ÃŽn cele din urmã, ANAF a fost vîndut numai un lot din cele trei oferite doritorilor, iar acesta a fost adjudecat la un pret dublu fatã de pretul de pornire a licitatiei. „Au licitat douã firme, Gessica Com si Grup Est Security si a fost adjudecatã o suprafatã de teren de 1.094 de metri pãtrati. Pretul de pornire la aceastã a doua strigare a fost de 78.000 de lei si terenul a fost adjudecat la un pret de 136.000 de lei net, adicã 168.640 de lei cu tot cu TVA. Au fost 14 pasi la licitatie. Banii trebuie achitati în termen de cinci zile lucrãtoare“, a declarat purtãtorul de cuvînt al Fiscului nemtean, Cristina Ionescu. De mentionat este faptul cã o nouã strigare pentru cele douã terenuri care încã nu si-au gãsit cumpãrãtor va avea loc în termen de 30 de zile. Atunci pretul de pornire a bunurilor va mai fi redus încã o datã cu 25%, adicã valoarea va fi diminuatã cu 50% fatã de cel initial.

Clubul Ecvestru sperã ca baza sã rãmînã întreagã

Dupã ultima bãtaie de ciocan la licitatie, GES a fost declarat cîstigãtor, ceea ce înseamnã cã îsi poate pune numele pe zona de la intrarea în Baza Hipicã, de la aleea principalã, unde sînt cãsutele si un spatiu comercial, si pînã spre poarta de iesire. „A fost licitatia la ANAF, dar sper cã lucrurile nu vor rãmîne asa si cã legea e lege în tara asta si nu se va tine cont de ce s-a întîmplat joi, 17 iulie. Terenul care a fost vîndut este luat în discutie în instantã, el a ajuns la Perla Invest si apoi executat pe seama unor hotãrîri de consiliu local ilegale si au fost catalogate asa de cãtre instanta de la Curtea de Apel Bacãu. Avem pe rol plîngeri penale la adresa consilierilor locali din mandatul trecut, la adresa conducerii Primãriei Piatra Neamt si a unor functionari publici care si-au depãsit atributiile de serviciu. Eu sper cã avînd în vedere toate aceste aspecte, GES nu va putea intra în posesia terenului licitat“, a declarat Costache Lupu, presedintele Clubului Ecvestru.
Licitatia de ieri de la Finante viza cãutarea de stãpîn pentru trei suprafete, cu un total de 34.718 metri pãtrati de teren situat sub Baza Hipicã. Cea mai mare parcelã are aproape 29.000 de metri pãtrati. Contravaloarea acestor suprafete este de 3.382.000 de lei.

Articol afisat de 1333 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective