Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2015
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Februarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bortele din asfalt ar putea deveni amintire

• asta ar fi posibil dupã 2018, dacã autoritãtile vor reusi sã atragã fonduri UE pentru asfaltãri în Piatra Neamt • în caz contrar, toate strãzile din municipiu vor fi asfaltate pînã în 2020 • la Roman, pentru reparatia si întretinerea strãzilor se vor aloca 55 de miliarde de lei vechi • reprezentantii CJ Neamt sînt multumiti de alocarea financiarã pentru 2015 •

Pietrenii ar putea ajunge la un confort greu de imaginat la ora actualã: în patru sau sase ani sã aibã toate strãzile asfaltate si sã nu se mai poatã plînge de starea proastã a drumurilor. Conducerea Primãriei Piatra Neamt îsi pune mari sperante în prestatia societãtii Publiserv, care realizeazã cel mai mare volum de activitãti dintre toate firmele Consiliului Local si pentru care în bugetul local se prevãd fonduri speciale, pe care sã le consume în ideea reparãrii dumurilor din oras. „Avem prevedere în bugetul local de fonduri la nivelul anului 2014 pentru reparat strãzi, întretinere canalizare pluvialã, realizare locuri de joacã, marcaje si indicatoare rutiere si nu în ultimul rînd pentru asfaltat strãzi. Avem o listã cu traseele pe care se va turna asfalt în acest an si toate, puse cap la cap, înseamnã o lungime totalã de circa cinci kilometri. Avem în plan sã turnãm asfalt pe Humãriei, pe Stamatin, pe Constantin Brîncoveanu, Soarelui, Cîrlomanu, Plopului, Retezat, Caraiman, Gheorghe Asachi, Ape Minerale si pe Pîrîul Sarata. Desigur, lista poate fi extinsã. Acestea sînt strãzi principale din cartiere, pe care circulã cam toate lumea. Strãzile adiacente sînt prinse pentru modernizare într-un proiect european si se va interveni pe ele în anii urmãtori. Am fãcut niste calcule si, dacã nu obtinem fonduri europene, va trebui sã asfaltãm cu bani de la bugetul local circa 30 de kilometri de strãzi din oras. La cît ne putem permite din fondurile proprii, am termina cu asfaltatul în sase ani, ceea ce înseamnã cã în 2020 nu vor mai exista în Piatra Neamt strãzi neasfaltate. Dacã prindem fonduri europene pe proiectele noastre, înseamnã cã am avea de asfaltat cu fonduri locale doar 15 kilometri“, a declarat primarul Dragos Chitic.

Primãria Roman sperã sã facã ceva economii

Pentru reparatia si întretinerea strãzilor din Roman se vor aloca în acest an 55 de miliarde de lei vechi, conform unui program alcãtuit de cãtre administratia localã. Conducerea primãriei sperã sã obtinã si o reducere a preturilor pentru lucrãri, astfel încît sã facã economii de aproximativ 10 miliarde vechi. „Am stabilit care strãzi vor intra în programul de plombare si care vor fi trecute în programul de covoare asfaltice. Noi sperãm ca prin licitatie sa coborîm la 45 de miliarde de lei vechi. Am prins în acest program foarte multe strãzi si le vom anunta dupã aprobarea din Consiliul Local Roman“, a mentionat primarul Laurentiu Leoreanu. Un alt program care este prins în programul de investitii pe 2015 vizeazã si o parte a parcãrilor sau aleilor din oras. Pentru realizarea lui, în urmãtoarele sãptãmîni, functionarii vor face un sumar al solicitãrilor venite si de la asociatiile de proprietari, pentru prioritizarea lucrãrilor. „Tot pentru acest an, din punctul de vedere al infrastructurii rutiere, o altã licitatie importantã pe care o pregãtim este Poarta Nord a Romanului - Giratoriul Dedeman. Imediat cum avem aprobãrile pe documentatie si acest lucru se va întîmpla foarte repede, vom intra în Consiliul Local si vom organiza licitatia“, a mai declarat edilul sef al municipiului. Referitor la proiectele care vor fi finantate în acest an, conducerea administratiei din Roman a avut mai multe întîlniri cu tehnicienii din primãrie, urmînd ca cea mai mare parte a initiativelor sã primeascã finantare pînã la finele lunii în curs. ÃŽn ultima joi a lunii, pe data de 26 februarie, cel mai probabil, va avea loc o sedintã extraordinarã de consiliu local, în care vor fi trecute si alocãrile bugetare pentru investitiile amintite.

86 de miliarde pentru drumurile judetene

La nivel de judet, autoritãtile din CJ sustin cã pentru acest an prioritate au lucrãrile începute pînã acum si care trebuie musai finalizate, dar sînt avute în vedere si lucrãri care se cer fãcute de acum. De asemenea, sefii CJ Neamt asteaptã rãspuns de la Guvern pentru fondurile alocate prin Ordonanta 28. Lista cu propunerile primarilor pentru investitii în comunitãtile lor a fost trimisã la Guvern, pentru aprobare si alocarea de finantare. „S-au alocat sume mai mari acolo unde lucrãrile la drumurile judetene sînt finalizate în proportie de 73% si se doreste terminarea acestora, în 2015. Vorbim în principal de patru contracte de lucrãri, între Ruginoasa-Bozienii de Sus, Boghicea- Bîra, Tazlãu si Casa de Copii. Suma totalã alocatã pentru investitii la drumuri este de 8,1 milioane de lei, la care se adaugã alte 550.000 de lei pentru actualizarea documentatiilor si a studiilor de fezabilitate, pentru alte proiecte, tot la capitolul drumuri judetene, care se vor concretiza, sperãm noi, cu fonduri europene. Situatia este multumitoare fatã de bugetul alocat pentru investitiile la drumuri, tinînd cont cã s-a dat ceva în plus fatã de anul trecut. Mai mult, la rectificarea bugetarã din iunie, sperãm sã încheiem alte contracte de investitii, pentru lucrãri demarate în 2009-2010 si care nu au fost finalizate“, a declarat Dan Manoliu, vicepresedintele CJ Neamt.

Articol afisat de 2011 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective