Pulpele de pui, suspecte �n toxiinfectia de la nunt�
• inspectorii DSP ar putea stabili ast�zi cauzele �mboln�virii celor peste 50 de persoane care au petrecut duminic� la o nunt� la Roman
Principalele produse suspecte ale toxiinfectiei alimentare din satul Corhana, comuna Dulcesti, par a fi pulpele de pui, dar �n cursul zilei de ast�zi, sau cel mai t�rziu luni, 10 august, Directia de S�n�tate Public� va afla rezultatele oficiale. „Noi am prelevat probe din toate produsele consumate, dar se pare c� au fost cu probleme pulpele de pui. Bine c� s-a potolit treaba si a fost dep�sit punctul culminant. Dup� ziua de marti, c�nd au fost f�cute aproape 40 de intern�ri, miercuri a mai ap�rut un singur caz care a necesitat internare, dar au fost externati deja doi pacienti. Ceilalti au r�mas sub supraveghere medical�, dar faza critic� a fost dep�sit�. Nu cred c� de acum vor mai ap�rea intern�ri sau alte cazuri“, a declarat doctorul Dan Morenciu, directorul DSP Neamt. P�n� s� ajung� pe paturile de spital, nuntasii au petrecut, duminic� seara, �ntr-un restaurant din Roman. De marti au ap�rut primele cazuri de toxiinfectie alimentar�, catalogat� de specialisti ca fiind de nivel mediu. Pentru c� nu au �nc�put toti pacientii �n spitalul din Roman, unii au fost directionati c�tre Piatra Neamt. Cei care s-au tinut mai bine pe picioare au fost l�sati la domiciliu, dac� nu au acuzat dureri abdominale, great�, v�rs�tori, febr� si frisoane.
V�rsta celor loviti de toxiinfectie a fost cuprins� �ntre 15 si 72 de ani, cei mai tineri fiind dou� domnisoare care au vrut s� se distreze la nunt�. Unii dintre ei si-au acutizat starea pentru c� au petrecut si a doua zi la unul dintre socri, �n satul Corhana, comuna Dulcesti. Din p�cate, temperaturile foarte ridicate au „ajutat“ alimentele s� se altereze mult mai usor dec�t �n alte conditii. Pacientilor li s-au administrat perfuzii ca prim� m�sur� de tratament. �n cursul zilei de azi se vor mai face si alte extern�ri, poate chiar toti cei care si-au petrecut ultimele zile pe patul de spital.
|