Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2016
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Februarie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Oamenii sînt pe primul loc, partidele sã mai astepte...“

„Oamenii sînt pe primul loc, partidele sã mai astepte...“

Andrei Ignat se îndreaptã usor, dar sigur, spre o candidaturã din pozitia de independent, la Primãria Piatra Neamt. Desi încã nu o spune clar, fostul liberal vorbeste, într-un scurt interviu acordat cotidianului Monitorul, despre avantajele pe care le-ar avea un candidat independent la alegerile locale

Reporter: La ultima conferintã de presã ati declarat cã nu ati luat nici o decizie în ceea ce priveste candidatura dumneavoastrã la Primãria Piatra Neamt si cã ati avut mai multe oferte în acest sens de la diverse partide politice. Care este situatia în acest moment? Ati decis dacã veti candida independent sau din partea unei formatiuni politice?
Andrei Ignat: Voi decide asupra candidaturii numai împreunã cu oamenii care mã sustin, nu de unul singur. Important este sprijinul pe care simtim cã îl primim de la pietreni. Ne consultãm în permanentã cu oamenii, în cadrul campaniei „ÃŽmpreunã, construim viitorul Pietrei“. Noi le prezentãm solutiile noastre si îi invitãm sã ne spunã si dînsii viziunea lor, problemele lor, nevoile lor. Pietrenii sînt pe primul loc, patidele sã astepte...
Rep.: Credeti cã un primar independent ar putea sã-si facã treaba si sã punã în aplicare promisiunile fãcute cetãtenilor în campania electoralã? Nu existã riscul ca activitatea unui astfel de primar sã fie blocatã de consilierii locali, în marea lor majoritate înregimentati politic?
A.I.: Un primar independent are toate sansele sã rãmînã în slujba cetãtenilor, si sã nu devinã argatul unei mafii politice sau al unei grupãri transpartinice. Depinde numai de el acest lucru. Dacã e un om cinstit, atunci nu-l poate îndoi nimeni. Riscul ca derbedeii politici sã încerce blocaje existã, dar nu uitati cã un primar independent îi are aliati pe pietreni! Dacã primarul este apropiat de oameni, dacã se aflã în permanentã legãturã cu ei, atunci partidele politice se vor gîndi de douã ori atunci cînd le trece prin cap sã blocheze activitatea primãriei. Pentru cã ar intra în rãzboi cu pietrenii. Un rãzboi pe care, cu sigurantã, orice partid îl pierde.
R.: În trecut, au mai fost candidaturi independente, atît la Consiliul Local, cît si la Primãria Piatra Neamt, însã cetãtenii nu au mizat pe ele. Fostii dumneavoastrã colegi din PNL, Liviu Negelschi si Viorel Chirilã, sînt cele mai elocvente exemple în acest sens. Ce va face independentul Ignat pentru a-i convinge pe pietreni cã el este cea mai bunã alegere pentru Primãria Piatra Neamt?
A.I.: Nu mai sîntem nici în 2008, si nici în 2012. Atunci o mafie politicã transpartinicã detinea controlul absolut al orasului, manipulîndu-i pe pietreni. În plus, pietrenii, românii, în general, încã mai sperau cîte ceva de la politicieni si partide politice. Astãzi, oamenii s-au sãturat de escrocheriile politice, de incompetenta si hotia care s-a distribuit în mod echitabil pe la toate partidele. Ce va face Ignat? Ce fac si acum. Le vorbesc oamenilor deschis si sincer, le propun solutii concrete la probleme concrete, si spun lucrurilor pe nume. Îi ascult pe oameni si încerc sã-i ajut.
R.: Ce le transmiteti celor care declarã, în diverse cercuri, cã Andrei Ignat nu are nici o sansã sã cîstige Primãria Piatra Neamt?
A.I.: Le transmit sã nu mai piardã vremea în „diversele cercuri“ ale combinatoricii politice din Piatra Neamt. Bine ar fi ca acesti analisti de cîrciumã sã meargã si ei pe stradã, ori pe la usile pietrenilor, sã îi asculte si sã priceapã o datã cã pe oameni nu îi intereseazã sansele lui Ignat sau Chitic. Pe oameni îi preocupã sansa pe care o au copiii lor sã rãmânã în oras, pentru a-si putea construi un viitor lîngã noi, acasã.

Articol afisat de 1612 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective