Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2016
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 12 Aprilie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD s-a pricopsit cu un nou lider, Codrin Stefãnescu

Am mai spus-o si o repet, sunt un om de stânga. Urmãresc cu interes evolutia PSD-ului, singurul partid existent pe acest sens în România, apreciindu-i reusitele, dar si criticându-i derapajele. Dezavuez oportunistii care au ajuns în PSD, dupã slalomul fãcut de la un partid la altul, în scopul parvenirii spre putere. Nu sunt de acord ca acest partid sã fie condus prin interpusi, dar nici cu faptul cã unii lideri au comportamente de vechil cu cravasã, pe mosie. Aroganta si dispretul nu pot face parte din arsenalul elitelor de stânga. Aceste comportamente se potrivesc mai curând elitelor de dreapta. ÃŽntr-un partid socialist nu se poate statua cã, odatã ajuns lider în afaceri, este obligatoriu sã fii recunoscut si ca lider politic. Succesul în afaceri nu creeazã lideri de partid. Dacã traiectoria omului de succes în afaceri, spre pozitia de lider de partid, este fireascã într-un partid liberal (vezi istoria Brãtienilor), o astfel de traiectorie într-un partid de stânga este caricaturalã, cel putin. Nu mai este un secret cã falia dintre „poporul PSD“ si liderii sãi s-a adâncit îngrijorãtor de mult, despãrtindu-i în lumi paralele. De când prãsitoarea DNA a rãrit rândurile liderilor PSD, trimitându-i pe haturi, multi s-au vãzut seniori de drept pe locurile rãmase vacante. Un Liviu Dragnea ca presedinte, Valeriu Zgonea ca presedinte executiv, Marian Neacsu ca secretar general, nu mai reprezintã un reper si o voce în partid, ceea ce pentru unii din esalonul inferior a fost semnalul cã se cuvine sã facã un pas în fatã, cu de la sine putere. Astãzi trâmbita de serviciu a PSD a ajuns un Codrin Stefãnescu, cocotat nu se stie cum si de ce pe scaunul de secretar general adjunct al partidului. Mi-aduc aminte, cu ceva ani în urmã, când se preumbla pe holurile Parlamentului ca deputat PSD, Codrin Stefãnescu a fost întrebat cu ce treabã se învârte prin PSD, în care tocmai intrase. Socat si perplex, cu o furie dusã pânã la muscãturã, i-a rãcnit curiosului în fatã: „eu, eu sunt cel mai hiperactiv membru PSD pe aici!“. ÃŽntr-un fel i-am înteles indignarea. Era tot timpul prezent pe ecranele TV, de dimineatã pânã seara, alergând în alaiul din urma lui Adrian Nãstase, pentru a fi vãzut cã este în vecinãtatea liderului.
ÃŽn perioada proceselor lui Nãstase, tipul era surprins de camerele TV, urcând si coborând scãrile DNA sau ale Tribunalului în spatele liderului, pentru a se vedea cã este tot acolo. Era prezent, în rol de cabotin, pe la diverse suete televizate, se bãga important în vorbã, având tot timpul ceva de spus, indiferent de subiect. Dacã avea loc vreo pomenire crestineascã televizatã, se împingea printre preosi, sã apuce de tava cu colivã, sinând isonul la „vesnica pomenire“. Când s-a sãturat de PSD a trecut în 2006 la conservatori, apoi la România Mare, unde i-a dus tava lui Vadim Tudor pânã în 2011, dupã care, mazilit, a revenit în PSD. Periplul politic nu l-a sãrãcit, din contra, a prosperat, situându-se printre înstãritii de top, cu ambitii de lider.
Acum, insul ne socheazã cu prezenta în spatiul public, bãgându-se în fatã, ca suprem guru al PSD si decide cã „partidul va demara modificarea Codului Penal si a Codului de procedurã penalã“, anuntând totodatã si declansarea unei campanii vaste de epurãri în PSD. Spun cã decide, pentru cã nu am auzit ca „poporul PSD“ sã fi decis asa ceva. Dupã capul „superactivului“, în PSD se va declansa „jihadul civililor contra ofiterilor acoperiti“, dublat de boicotarea alegerilor locale, acolo pe unde DNA a fãcut oarece curãtenie. De când militantismul liderilor PSD s-a tocit, proportional cu drumurile lor pe la DNA, Codrin Stefãnescu s-a grãbit sã ocupe, cu tot cu trâmbitã, nisa rãmasã liberã. Se vede, de la o postã cã este dispus sã ofere protectie întregului partid si, la nevoie, chiar sã preia frâiele. Tipul pozeazã, cu ifos de primadonã, cãreia i s-a aprobat amânarea iesirii la pensie, în grijuliul de serviciu al partidului, preocupat de soarta vitregã a unor parlamentari si lideri PSD, care „sunt vânati programatic de binomul DNA - SRI“. Liviu Dragnea nu realizeazã cã, oricât de generos ar fi un proiect al PSD, dacã este lansat de Codrin Stefãnescu în spatiul public, este perceput ca derizoriu. Nu este exclus ca Dragnea, aflat în evidentã fazã de non-combat sã-si transmitã unele mesaje prin portavocea Codrin Stefãnescu, chiar dacã aceasta îl va costa. Este mai mult decât nimic, pentru el.

Cutremur în PSD

Radio Erevan, întrebat care este diferenta dintre PSD si zona Vrancea, acesta a rãspuns cã niciuna, deoarece în fiecare zi ambele au parte de câte un cutremur. Recentul cutremur din PSD, provocat de retinerea la DNA a vicepresedintei Olguta Vasilescu - primarul Craiovei, a demonstrat subrezenia conducerii la vârf a acestui mare partid. Singurele reactii la cutremur au venit din partea celor din esalonul doi, sub bagheta lui Codrin Stefãnescu violent si grobian. Un Liviu Dragnea depãsit, dar si complexat de subiect, nu a putut decât sã declare cã pentru el imaginile cu Olguta Vasilescu în cãtuse au avut „un puternic impact emotional“. Klaus Iohannis a declarat sibilic cã „schimbarea a început, PSD tremurã“. Non-combatul a devenit politica de subzistentã a PSD-ului. Conducerea actualã, cu Liviu Dragnea în frunte, îsi închipuie cã dacã, în atare conjuncturã, un Codrin Stefãnescu preia initiativa de a reprezenta PSD-ul, partidul va fi perceput ca fiind mai puternic si mai motivat, în alegerile ce urmeazã.
Nu pot sã-mi închipui PSD, ca partid puternic si serios, atâta timp cât un Codrin Stefãnescu o face pe liderul. S-au umplut partidele cu mercenari de strânsurã, pentru care intrarea în partid nu este un scop, ci un mijloc de parvenire cât mai rapid cu putintã. PSD nu face nici o exceptie de la acest mod de a face politicã la vârf. Doar masa membrilor de partid rãmâne onestã si naivã, inclusiv în ziua de alegeri.

Articol afisat de 1801 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective