Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2016
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 August 2016
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectii pe drumuri si la scoli

• presedintele CJ a umblat, vineri si sîmbătă, prin comune, în căutare de probleme • desi scolile nu sînt subordonate consiliului judetean, seful CJ sustine că va ajuta administratiile locale să le pregătească pentru noul an •

Drumuri, scoli si lucrări care din motive mai mult sau mai putin subiective trenează de ani au fost luate la ochi de către seful Consiliului Judetean la finele săptămînii trecute, analizate la fata locului si, după cum s-a declarat, pentru fiecare caz în parte se vor găsi solutii pentru ca problemele identificate să fie duse la bun sfîrsit. A început cu zonele Tîrgu Neamt si Roman, dar presedintele CJ a anuntat că va continua periplul prin judet.
Astfel, sîmbătă, 13 august, Ionel Arsene cînd s-a deplasat să inspecteze stadiul lucrărilor la DJ 155, Humulesti - Totoiesti. Proiectul vizează lucrări de îmbrăcare a drumului cu tratamente bituminoase pe tronsonul Humulesti - Petricani, urmînd ca în perioada următoare să se execute lucrări similare si pe tronsonul Davideni - Totoiesti. Prin îmbrăcarea drumului cu tratamente bituminoase se contribuie la mărirea duratei de viată a drumului cu cel putin trei ani. În functie de starea drumurilor din judet, se va hotărî unde se mai pretează această solutie, în asa fel încît drumurile judetului să nu fie doar modernizate, ci si rezistente în timp.
�Pentru a putea creste atractivitatea judetului nostru este important să dezvoltăm accesibilitatea în localitătile nemtene, la principalele puncte turistice. Acest lucru nu îl putem face decît prin continuarea extinderii si modernizării infrastructurii. Obiectivul în domeniul transporturilor este dezvoltarea infrastructurii de transport la standarde europene. Mă bucur să văd că proiectele de modernizare avansează, însă vreau să insist ca firmele de constructii să lucreze conform standardelor si să respecte termenele din contract. Nemtenii au dreptul la drumuri modernizate, la drumuri sigure�, a declarat presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene.
O altă plimbare în interes de serviciu a s?efului CJ a fost în comunele Bîra si Boghicea, acolo unde a urmărit faza în care se află unitătile de învătămînt - scoli si grădinite, în privinta pregătirii lor pentru noul an scolar si problemele pe care le întîmpină autoritătile locale în privinta administrării lor. �Sîntem aproape de începerea noului an scolar si trebuie să ne mobilizăm să pregătim scolile pentru elevii si profesorii din Neamt asa cum se cuvine. Am găsit în teren cîteva probleme, dar pînă în septembrie le vom rezolva pe toate, astfel încît anul scolar să se desfăsoare în bune conditii în cele două localităti�, a mai spus presedintele CJ.
În cadrul vizitei, Ionel Arsene s-a întîlnit si cu o parte a primarilor din zona Roman pentru a discuta despre situatia scolilor din localitătile pe care le administrează, dar si pentru a inventaria alte probleme cu care se confruntă comunitătile din care fac parte, urmînd ca legislativul nemtean să acorde sprijin în limitele legale si ale posibilitătilor financiare.

Drumurile noastre toate�

Cealaltă deplasare a zilei de vineri a fost la lucrările de la două obiective de infrastructură: DJ 280 limita cu judetul Iasi si lucrările de modernizare a DJ 207A (Roman - Bîra - Nistria). Cele două investitii au o valoare totală de peste 3,5 milioane de lei.
Pe DJ 280, s-au executat în perioada care a trecut de la demararea proiectului - aprilie 2016 - lucrări de modernizare pe o portiune de 830 de metri, care au constat în realizarea fundatiei drumului, printr-un strat de bază din balast stabilizat cu ciment. Urmează ca în perioada următoare să fie realizate santurile, acostamentele si semnalizarea rutieră. Lucrările sînt executate din bugetul Consiliului Judetean Neamt.
Lucrările la DJ 207A (Roman - Bîra - Nistria), începute în 2008, au constat în modernizarea unui tronson de 2,6 km. Proiectul a fost realizat, de asemenea, din fonduri proprii ale Consiliului Judetean Neamt. În urma celor constatate la fata locului urmează a fi realizată si receptia tehnică a lucrării.
�Infrastructura este un element important în calculul pe care potentialii investitori si-l fac atunci cînd analizează oportunitatea de a dezvolta proiecte viitoare. O infrastructură rutieră adecvată nu face decît să aducă beneficii judetului nostru, facilitînd atragerea de investitori în localitătile nemtene. Judetul Neamt are nevoie de o viziune pe termen mediu si lung în ceea ce priveste infrastructura si dezvoltarea comunitătilor locale. Cele două proiecte pe care le-am verificat vineri, 12 august, sînt esentiale pentru asigurarea transportului în judet si în privinta conexiunilor cu judetele vecine. Îmi doresc ca judetul Neamt, prin proiectele de modernizare a infrastructurii, să fie un obiectiv pentru potentialii investitori. De asemenea, nemtenii au dreptul să beneficieze de o infrastructură adecvată, nu de drumuri care să le produc mai multe pagube financiare. Voi continua verificările la proiectele pe care consiliul judetean le are în lucru, deoarece vreau să stiu exact în ce stadiu ne aflăm cu ele. În acelasi timp, alături de specialistii din institutie voi încerca să identificăm noi proiecte prin care să modernizăm infrastructura de la noi din judet�, a mai afirmat presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene.

Articol afisat de 864 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective