Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 2 Noiembrie 2016
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un om, Dacian Ciolos, un partid, PNL - O sansă pentru noi!

Un om, Dacian Ciolos, un partid, PNL - O sansă pentru noi!

Una dintre surprizele de pe scena politică centrală, care a reusit să se strecoare printre multe fumigene aruncate pentru a deturna atentia publicului si pentru a face agenda publică, a fost anuntul Partidului National Liberal că îl sustine pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. La scurt timp, actualul premier, care se bucură de o cotă mare de încredere în rândul românilor, a anuntat că este de acord cu propunerea liberalilor, dar nu se va înscrie în partid si îsi va tine promisiunea de a nu candida la alegerile parlamentare. Obisnuiti cu clasicele amnezii temporare ale politicienilor, faptul că actualul premier îsi tine promisiunea si nu candidează, dar totusi îsi doreste continuarea reformelor începute în acest mandat limitat de premier, este ca o gură de aer proaspăt, o sperantă la care poate multi dintre noi nu mai visau. Decizia PNL de a-l sustine pentru un nou mandat este una bună, atât pentru partid, dar si pentru noi cetătenii. Dacian Ciolos întruchipează portretul liderului de care are tara noastră nevoie în acest moment, dar care a dovedit si prin fapte că vorbele se pot transforma si în realitate. Un ardelean calm, serios, vrednic, harnic si onest care declara recent, în cadrul unui interviu, următoarele: „Oricum, lucrurile nu le putem schimba decât împreună si asta vreau să fie foarte clar. Un om sau doar câtiva oameni nu pot schimba lucrurile împotriva vointei celorlalti care vor rezistentă si care vor mentinerea lucrurilor asa cum sunt. Sigur, nu înseamnă că trebuie schimbat totul. Trebuie schimbate doar lucrurile care sunt gripate, care, din diferite motive, nu functionează si, în primul rând, trebuie să ne schimbăm pe noi însine. Cred că asta e cea mai importantă schimbare care trebuie să aibă loc în România, în perioada următoare“. De aceea Dacian Ciolos are nevoie de sustinerea PNL, pentru că solutia unui Guvern Tehnocrat nu este una de durată într-o democratie. Este nevoie de asumare politică, care să fie luată prin intermediul reprezentantilor pe care îi desemnează cetătenii să le reprezinte vocea în Parlament. Pe de altă parte, faptul că Partidul National Liberal armonizează programul de guvernare cu plaforma lansată de actualul premier, România100, este o altă veste bună. Prin contopirea „fortelor“, proiectele demarate de Dacian Ciolos vor putea fi duse mai departe. Vorbim aici de debirocratizare, lupta anticoruptie, o economie prosperă, infrastructură europeană, clasă politică responsabilă, plată corectă pentru munca fiecăruia dintre noi. La ce putem spera cu Dacian Ciolos premier sustinut de PNL? La o Românie fără sărăcie, sănătoasă, educată, care contează pe plan international, o Românie condusă cu bun simt si decentă, o Românie Reclădită, o tară a tuturor românilor. Vă regăsiti în ceea ce ne propune tandemul Dacian Ciolos - PNL? Judecând la rece, pare varianta cea mai bună, varianta corectă pentru viitorul nostru, al tuturor, nu doar al unora.

Tu decizi cine conduce România de mâine! Ce propune Guvernul PNL - Dacian Ciolos?

Echipa PNL Neamt si-a desemnat săptămâna trecută candidatii pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie: lista la Camera Deputatilor este deschisă de Mugur Cozmanciuc, urmat de Laurentiu Leoreanu, Cătălin Drăgusanu, Gabriela Antipa si Vlad Marcoci, iar la Senat de Eugen Tapu - Nazare. Pentru că timpul trece repede si azi - mâine ne trezim în ziua votului, am vrut să aflăm mai multe despre programul de guvernare al PNL, ca să stiti pentru ce anume îi veti vota. „Dacă veti acorda votul echipei PNL în următorii patru ani, asa cum ati făcut-o deja, vom actiona pentru reclădirea natională a României, pentru respect si sprijin pentru cetăteni, pentru nevoile voastre si diversitate. Din calitatea de parlamentar voi sustine si mă voi implica în punerea în practică a programului Partidului National Liberal, care porneste de la următorul principiu de bază: Statul trebuie să servească cetăteanul. PNL îsi doreste un stat-prieten pentru cetătean, nu un stat-dusman. Ca parlamentar din zona Moldovei voi milita în continuarea pentru urgentarea începerii autostrăzii Unirii, care să lege Moldova de Transilvania, dar si pentru construirea spitalului regional cu specific de urgentă la Iasi. Pe de altă parte, din calitatea de parlamentar, prin atributiile pe care le am, voi pleda pentru asigurarea anuală, prin bugetul de stat, a 2% din PIB pentru sistemul national de apărare“, ne-a declarat presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc. Si senatorul Eugen Tapu Nazare, care a intrat în cursă pentru a obtine un nou mandat, ne-a oferit câteva directii: „Programul de guvernare al PNL este unul pentru cetăteni, sprijin pentru capitalul românesc, axat pe dezvoltare si predictibilitate. Avem nevoie de un proiect care să vorbească despre o Românie a viitorului, nu doar despre o Românie de peste un an sau doi. Investitorii vor aduce bani în tara noastră dacă le vom oferi predictibilitate, infrastructură si debirocratizare. Aceste principii se regăsesc în programul de guvernare al PNL. Totodată, faptul că PNL îl sustine pe Dacian Ciolos pentru a fi premier si după alegerile din decembrie este o garantie în plus“, a declarat Eugen Tapu Nazare. Primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu, face următorul pas în politică: vrea să ajungă deputat în Parlamentul României din partea PNL. „Am acceptat această provocare din dorinta de a reclădi judetul Neamt asa cum am făcut-o cu municipiul Roman. Îmi doresc să contribui la rentabilizarea activitătii de legiferare si de a corecta si îmbunătăti legislatia în vigoare“, ne-a declarat Laurentiu Leoreanu. Si deputatul Vlad Marcoci, parte din echipa liberală, în urma experientei pe care o are ca parlamentar îsi propune următoarele:
„Doresc implementarea unor politici în domeniul mediului, cu impact major local si national, legate de ariile protejate, exploatări forestiere, de infrastructura de mediu, dar si pentru dezvoltarea mediului de afaceri“.

Măsuri incluse în programul de guvernare al PNL

În următorii 4 ani Guvernul PNL - Dacian Ciolos va înfiinta:
- Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR), care va utiliza investitii strategice pentru a acoperi deficite de finantare în zone critice si va ajunge la active de peste 11 miliarde de euro în 4 ani.
- Banca de Dezvoltare si Investitii a României (BDIR), care este un instrument complementar Fondului Român de Dezvoltare Urban Rural.
- Dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017 si reasezarea profesiei de medic în sistemul de salarizare românesc pe o grilă ratională.
- Cresterea salariilor asistentilor medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017 până la dublarea acestora.
- Programul „Casa Medicului“: construirea a circa 900 imobile adecvate pentru asistentă sanitară primară, de ambulatoriu, minilaborator de analize, alte investigatii, farmacie si locuintă pentru medicii comunitătii rurale si mici urbane.
- Dezvoltarea si generalizarea unor programe nationale de preventie si educatie pentru sănătate, gratuite pentru toti cetătenii indiferent că sunt sau nu asigurati.
- Investitia în profesor - cresterea anuală a salariilor în medie cu 20% începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora, însotită de evaluarea corpului didactic.
- Generalizarea programelor de alimentatie sănătoasă în scoală si din centrele „Scoală după scoală“ pe baza tichetelor valorice.
- Alocatii decente pentru toti copiii. Se propune cresterea acestora la valoarea de 200 lei / lună.
- Salarizarea administratiei publice la nivel european si egalizarea salariilor în sistem: pentru aceeasi muncă - acelasi salariu, indiferent de localitate.
- Cadastrarea si comasarea terenurilor agricole în scopul cresterii competitivitătii.
- Coordonarea unitară si eficientă a fondurilor pentru mediul rural, indiferent de unde provin, prin intermediul unui „Minister al satului românesc“.
- Interzicerea defrisării pădurilor prin înăsprirea legislatiei si eficientizarea controlului în domeniu.
- Conectarea Moldovei cu Transilvania prin demararea constructiei autostrăzii Unirii: Tg. Mures - Iasi - Ungheni prin constituirea Fondului Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR). PNL a găsit fondurile pentru constructia autostrăzii Iasi - Târgu Mures.
- Alocarea resurselor financiare suplimentare necesare echilibrării si reducerii decalajalor dintre regiunile istorice ale tării, respectiv Transilvania în comparatie cu Moldova.

Fosti adversari, acum coechipieri. Chitic si Drăgusanu în echipa PNL pentru Neamt 2020 si viitorul tău!

Politica la nivel local, mai ales în perioada apropiată alegerilor, devine uneori mai palpitantă comparativ cu cea natională. Liderii locali se întrec în a ne surprinde exact atunci când ne spunem că nu mai are ce să ne surprindă, că doar îi stim pe toti, că sunt de-ai locului. Dar uite că nu este chiar asa. Desi în campania pentru alegerile locale deputatul Cătălin Drăgusanu a obtinut un rezultat bun, zbaterile altor lideri din ALDE pentru a prinde un scaun de parlamentar au sters cu buretele totul. Încercând să lupte din interior pentru integritate, asa cum ar trebui să facă si alti politicieni, Cătălin Drăgusanu a decis că nu mai este locul lui în ALDE. Decizie bună dacă e să luăm în calcul că va candida pe listele PNL. Însă partea cu adevărat interesantă pentru cei din Piatra Neamt este faptul că deputatul va colabora cu primarul Dragos Chitic pentru a face din municipiu un oras de care să ne putem mândri. Si uite asa un actual edil cu un fost contracandidat vor colabora pentru a-si pune în aplicare proiectele pentru cetăteni. Dacă-i adăugăm la această listă a PNL Neamt si pe Vlad Marcoci sau Aurelia Simionică, putem spune că toată „spuma“ politică din Piatra Neamt si-a ales tabăra pentru aceste alegeri: PNL. „Mă consider un politician din generatia tânără, dedicat activitătii publice, interesat ca zona din care provin si în general ca românii si nemteni să o ducă mai bine. Societatea cere o primenire a clasei politice românesti si singurul partid care a auzit acest lucru si care a dat curs acestei solicitări este Partidul National Liberal. De aceea m-am alăturat echipei liberale din Neamt pentru că am încredere că programul de guvernare, care va fi pus în practică cu Dacian Ciolos premier, este ceea ce are nevoie judetul Neamt si România la ora actuală. Totodată, vreau ca pietrenii să stie că îmi voi pune în slujba lor toată experienta, voi colabora cu primarul Dragos Chitic pentru ca programul Piatra Neamt 2020 să fie transpus în realitate. Pentru că voi ati decis pe 5 iunie că este proiectul în care credeti. Eu am înteles decizia electoratului, o respect, de aceea am decis că nu are rost să fiu ranchiunos, ci să îmi unesc fortele ca să implementăm proiectul Piatra Neamt 2020. Cu totii ne dorim un municipiu cu conditii mai bune de viată, cu oportunităti economice multiple atât pentru marii investitori, cât si pentru micii antreprenori sau pentru tinerii absolventi“, a declarat deputatul PNL Cătălin Drăgusanu.

Articol afisat de 1156 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(PNL)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective