Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Noiembrie 2016
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dana Ursache, primarul de la Tasca, îndemn la solidaritate

La poalele Masivului Ceahlău sălăsluieste, de ani buni, o localitate care duce o luptă asiduuă pentru a-si ocroti valorile si a asigura o viată decentă localnicilor. Comuna Tatca supravietuiette spiritual si prin zîmbetul copiilor ei, dar, uneori, acesta este înduiosător de trist, mai ales atunci cînd primesc răspunsul „Nu avem!“. Toti ne amintim cu drag de un bătrînel darnic, ce umplea ghetutele cu dulciuri si inimile de încîntare. Teama noastră este că, în acest an, Mos Nicolae va avea sacul gol pentru unii copii, ghetutele scîlciate vor rămîne goale si ochisorii în lacrimi. Nimic nu se compară cu bucuria unui copil de a zări sub brad cadoul preferat, dar, din nefericire, la Tasca uneori lipseste însusi bradul. De aceea, cu îndrăzneala pe care ti-o dă nevoia, apelăm la mărinimia dumneavoastră si credem cu tărie că doriti ca acesti copii să crească fericiti. Pentru a transforma tristetea în bucurie, noi, o parte dintre cei cărora le pasă de semenii lor, am luat initiativa organizării unei actiuni de întrajutorare a celor nevoiasi, care se va derula pe tot parcursul lunii decembrie 2016. Această actiune va consta în strîngerea de bunuri (alimente, jucării, dulciuri, încăltăminte, îmbrăcăminte). Cum speranta moare ultima, avem încredintarea că veti oferi un strop de bucurie unor suflete cu aripile frînte si care, drept multumire, vă vor binecuvînta si în visele lor. Vă asteptăm pe meleagurile noastre, unde veti fi întîmpinati cu recunostintă! Totodată, vă rugăm să răspundeti solicitării noastre, chiar dacă, din diferite motive, vă va fi imposibil să ne ajutati! Asa sună mesajul emis de administratia locală tăscană si distribuit tuturor celor cu inima largă în cultivarea unor gesturi caritabile acum în prag de sărbători. Si cum am dorit să descifrăm sensul acest mesaj, cu cine puteam s-o facem mai bine decît cu Dana Ursache, primarul comunei Tasca?

„Prioritar a fost si este de a comunica si a fi alături de consătenii mei“

Reporter: Care a fost motivul conceperii acestui frumos mesaj adresat comunitătii si unor unităti economice legate de Tasca?

Dana Ursache: Este vorba despre o initiativă de a ajuta copiii care provin din familii modeste, dar si de a oferi, de oriunde, daruri pentru întreaga comunitate, indiferent de natura produselor. Evident, vom face un efort si din bugetul local, pentru că eu cred că si bătrînii din comună, nu numai copiii, pot primi cîte o atentie de sărbători. Cazuistica socială este diversă, iar în anumite locuri este de-a dreptul fără iesire. Cît priveste noua mea responsabilitate, cea de primar, desi n-a trecut decît jumătate de an de cînd păstoresc comuna, consider că prioritar a fost si este de a comunica si a fi alături de consătenii mei. Îmi face o deosebită plăcere de a sti si a vedea că oamenii din Tasca sînt alături de mine, răspund pozitiv la orice idee plecată din primărie si se alătură nouă în punerea lor în practică. Cînd spun oameni, mă refer la populatia noastră, la consilierii locali, la salariatii din primărie, care muncesc enorm de mult si la agentii economici cu care colaborăm. Această relationare mă face să fiu tare fericită. De asta si gîndul meu este permanent la oamenii comunitătii, în cazul de fată la modul în care am putea să le îndulcim un pic Sărbătorile de Iarnă. Totul bazat pe un altfel de armonie si cei care trec prin Tasca pot observa deja acest aspect. De altfel, actiuni de acest gen trebuiesc făcute tot timpul, dar acum ele ies în evidentă prin amploarea lor.

Rep.: Credeti că oamenii se schimbă asa de-odată?

D.U.: Nu, oamenii din Tasca sînt asa dintotdeauna, dar acum ei mă văd ca pe un lider si asteptările lor mă fac să dau tot ce e mai bun din mine, să mă dăruiesc lor cu credintă si responsabilitate, ei văzîndu-mă în acelasi timp si ca pe un tată, si ca pe o mamă a lor. Si uite asa, relationările noastre au căpătat o turnură favorabilă ambelor părti. Vă dau un exemplu: dacă ies la cumpărături sîmbăta sau duminica, nu ajung acasă mai devreme de trei ore. Discutăm si rezolvăm probleme, dacă se poate pe loc, fără vreo amînare nejustificată. Eu am cîstigat alegerile avînd în spate asa-zisul „Partid al Locuitorilor Comunei Tasca“, si-n slujba lui îmi voi desfăsura activitatea.

Rep.: Revenind la apropiatele Sărbători de Iarnă, cum vor putea cei doritori să răspundă pozitiv prin actiuni caritabile?

D.U.: Să ne anunte printr-un telefon, sau să aducă produsele la Primăria Tasca. Acestea se vor înregistra si de aici vor ajunge la cei cărora le sînt de folos, de Mos Nicolae sau prin intermediul lui Mos Crăciun. Sînt si eu mamă si stiu ce implică bucuria pe fata unui copil. Mai cred că, desi ne este greu tuturor, o mînă de ajutor nu strică. Dumnezeu vede si sporette totul. Important este să ne unim fortele si să facem ce trebuie. Copiii de astăzi sînt cei care mîine vor conduce si vor clădi această tară. Sînt cuvinte mari, dar acesta este adevărul. Au nevoie de conditii bune de educatie si de toate celelalte necesare educării lor. Iar darul de sărbători trebuie să aducă bucurie, atît celui care îl primeste, cît si celui care îl oferă. Asa să ne ajute Dumnezeu! Pentru fiecare din cele două sărbători avem programe special pregătite, cuprinzînd actiuni pe care le vom oferi locuitorilor nostri în dar, odată cu cadourile si urările noastre de La Multi Ani!. Sperăm să aducem fericirea în casele tuturor tăscanilor si o dată cu aceasta intrarea optimistă în Noul An!

Articol afisat de 849 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective