Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2016
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 8 Decembrie 2016
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Moldova trebuie sã redevinã cãminul nostru“

• interviu realizat cu Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt

Reporter: Am vãzut în programul PNL cã se acordã o atentie deosebitã reducerii de taxe. Puteti sã detaliati si sã ne explicati de ce tocmai aceastã propunere este importantã pentru dumneavoastrã?
Mugur Cozmanciuc: Noi, liberalii, am fost si vom fi întotdeauna adepti ai dezvoltãrii economice rapide. Credem cã asa ceva nu este posibil dacã statul nu le lasã cetãtenilor si companiilor bani de cheltuit, investit si economisit. Guvernul PNL care se va instala dupã 11 decembrie va lua imediat decizia de generalizare a cotei unice. Sã ne amintim cã tot liberalii au introdus cota unicã acum mai bine de 10 ani si rezultatul a fost cea mai spectaculoasã crestere economicã din istoria recentã a României. Acum propunem ca ea sã se extindã si la TVA si contributii sociale. Vã asigur cã efectul va fi acelasi. Ne propunem, de asemenea, ca în urmãtorii patru ani sã eliminãm 50 la sutã dintre taxele actuale pentru cã ele nu fac decît sã îngreuneze activitãtile economice. Unele dintre aceste taxe au costuri de administrare aproape la fel de mari ca suma colectatã cu ajutorul lor. Si atunci ce rost are sã le tinem? Este esential ca numãrul de locuri de muncã plãtite decent sã creascã. Iar pentru asta e nevoie de investitii. Ale statului si ale companiilor. Altfel nu putem vorbi despre dezvoltare economicã.
Rep.: Veti fi deputat de Neamt. Veti reprezenta în Bucuresti judetul, dar si întreaga Moldovã. Aveti un plan personal pentru urmãtorii patru ani?
M.C.: Da. Cred sincer cã, desi ne-am nãscut si am crescut în cea mai frumoasã si bogatã parte a României, dãruitã de Dumnezeu cu oameni buni si resurse multe, Moldova a fost abandonatã de guvernele României. E timpul ca aceastã situatie sã înceteze, iar eforturile mele vor viza stergerea acestui nefericit decalaj de dezvoltare între Moldova si Ardeal sau Bucuresti. Îmi voi îndrepta atentia si spre punerea în practicã a proiectului Neamt 2020 si pe proiectele prin care municipiul Piatra Neamt sã fie unul dintre cele dezvoltate din tarã.
Rep.: Cum veti face asta?
M.C.: În primul rînd, vreau sã organizez o actiune concertatã a parlamentarilor liberali din Moldova. Va fi, dacã vreti, un grup parlamentar informal care va pune presiune pe guvern pentru a face investitiile necesare în judetele si zona noastrã. Avem în programul liberal mai multe mãsuri care vizeazã eliberarea economiei de birocratie si încurajarea investitiilor. Vreau sã mã asigur cã acestea se vor aplica prioritar în Moldova. Am de asemenea un plan în zece puncte, foarte concrete, pe care am sã îl propun colegilor mei parlamentari din regiune. E vorba de investitii în infrastructurã, crearea unei autoritãti regionale de turism, crearea unei autoritãti regionale care sã urmãreascã exclusiv atragerea de fonduri pentru proiecte de interes local si altele. Vom urmãri împreunã acest plan pentru ca, dupã patru ani, sã avem cu ce sã ne prezentãm în fata oamenilor care ne-au ales. Apoi sînt mãsurile privind eradicarea sãrãciei, pentru relansarea educatiei si a serviciilor publice de sãnãtate. Despre ele am tot vorbit de-a lungul campaniei si voi continua sã vorbesc si zilele urmãtoare.
Sã nu uitãm cã în zona noastrã avem printre cele mai mici salarii medii din tarã si foarte multi dintre concetãtenii, prietenii si membrii de familie din jurul nostru aleg sã plece în altã parte pentru a-si construi o viatã decentã. E timpul ca Moldova sã redevinã cãminul nostru. De asta merg în Parlament si de asta fac politicã. Avem un trecut mare, trebuie sã avem si un viitor pe mãsurã. De asemenea, vreau sã continui alãturi de echipa PNL Neamt, care are oameni bine pregãtiti si tineri de valoare, Laurentiu Leoreanu, Cãtãlin Drãgusanu, Eugen Tapu Nazare, Vlad Marcoci, Gabriela Antipa, Andrei Aciocârlãnoae, Bogdan Tifui, George Lazãr, sã punem în practicã proiectul Neamt 2020, care este sansa ca judetul Neamt sã meargã înainte. De aceea duminicã vã rog sã participati la vot, nu îi lãsati pe altii sã decidã în locul vostru traiectoria judetului Neamt, a României.

Articol afisat de 2835 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective