Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Martie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Contre pe bani în CJ Neamt

• liberalii au fost nemultumiti de repartizarea sumelor defalcate din TVA si impozit pe venit • „Repartizarea s-a fãcut respectînd legile statului român“, a replicat presedintele CJ • discutii au fost si la validarea mandatului lui Iulian Luca • Constantin Iacoban va contesta excluderea din ALDE si faptul cã a rãmas fãrã locul de consilier •

Cînd vine vorba despre cum se împart banii în judet, în mod obligatoriu apar si contrele între reprezentantii principalelor forte politice. Asa s-a întîmplat si în sedinta ordinarã de consiliu judetean, de marti 28 februarie. Ordinea de zi a fost suplimentatã cu un proiect de hotãrîre ce prevedea repartizarea pe primãrii a sumelor defalcate din TVA si impozitul pe venit. Liberalii s-au declarat din start deranjati de faptul cã proiectul a apãrut pe ultima sutã de metri si au comentat prin vocea consilierului Florin Hopsa cã „nici n-am apucat sã-l citim“. Motiv pentru care au votat împotrivã, însã cele 13 voturi ale liberalilor nu aveau cum sã opreascã proiectul, dat fiind cã a functionat majoritatea PSD-ALDE-PMP, chiar în lipsa vicepresedintelui Laurentiu Dulamã. Cu 18 voturi pentru, proiectul a trecut, însã liberalii nu au renuntat si au cerut explicatii suplimentare la finalul sedintei, prin acelasi Florin Hopsa. Acesta a dorit sã i se comunice care a fost criteriul dupã care au fost împãrtiti banii, în conditiile în care, a afirmat el, majoritatea primãriilor liberale au primit cîte aproximativ 10.000 de lei, iar primãriile PSD s-au procopsit cu 400 - 600 de mii. „Respectînd legile statului român“, a fost replica seacã a presedintelui CJ Neamt, Ionel Arsene. Consilierul liberal a insistat, a primit aproximativ acelasi rãspuns, urmat de o replicã, probabil glumeatã, a presedintelui: „Altã întrebare, dacã aveti“. Aceasta a stîrnit hohote de rîs, ironice din partea liberalilor, apreciative din partea majoritarilor, toti amintindu-si celebra conferintã de presã a fostului ministru al Justitiei, Florin Iordache. Si aici s-a încheiat episodul, rãmînînd totusi gustul amar cã, de fiecare datã cînd sînt împãrtiti banii, apar suspiciuni de favoritisme sau rãzbunãri politice, în ciuda faptului cã toti politicienii au promis cã vor distribui sumele dupã nevoile localitãtilor, si nu dupã culoarea politicã. Si majoritatea si-au uitat promisiunea dupã ce au ajuns la putere.

Validare cu discutii

Un alt punct mai discutat al ordinii de zi a fost cel al validãrii mandatului de consilier judetean al lui Iulian Luca. Cel care trebuia sã îi ia locul lui Mihai Alexandru, rãmas fãrã sprijinul politic al ALDE Neamt. Discutiile au vizat tocmai faptul cã pe lista de supleanti era „mai sus“ Constantin Iacoban, cel care declarase cu ceva timp în urmã cã, din punctul lui de vedere, încã mai este membru ALDE Neamt. Punctul de vedere al formatiunii politice a fost altul, si anume cã Iacoban ar fi fost exclus din partid cu mult timp în urmã. Cert este cã a fost cerutã hîrtia cu excluderea, ea a ajuns la CJ, dar liberalii, prin vocea Monicãi Anton, au propus un amendament. Ce ar fi trebuit sã ducã la amînarea proiectului de hotãrîre pînã cînd la secretariatul CJ ar fi ajuns si dovada cã excluderea i-a fost comunicatã lui Iacoban. Mai ales cã de pe hîrtia de excludere lipsea semnãtura lui Cãtãlin Drãgusanu, pe vremea aceea co-presedinte ALDE Neamt, ulterior plecat si el din partid. Adrian Bourceanu, din partea PSD, a emis opinia cã nu e nevoie de dovada comunicãrii, si, dupã o serie de replici cu „pronuntat“ caracter juridic între cei doi avocati, s-a trecut la vot. Si majoritatea a functionat din nou. Liberalii au votat pentru la amendamentul de amînare, dar acesta a picat în conditiile în care cei de la PSD-ALDE-PMP s-au abtinut. Iar la proiectul de hotãrîre a fost „vitãvercea“. Liberalii s-au abtinut, însã proiectul a trecut cu 16 voturi pentru de la majoritari. Dar va fi contestat de Iacoban. „Nu mi s-a comunicat decizia de excludere. E o inventie recentã aceasta cu excluderea, la momentul respectiv nu au luat în calcul cã se vor face asemenea jocuri odatã cu excluderea domnului Mihai Alexandru. E sigur deranjant, puteau sã mã cheme, sã discute cu mine. Voi contesta în justitie excluderea pentru cã nu a fost respectat statutul, pentru cã nu au fost respectati pasii statutari, pentru cã nu am avut posibilitatea de a mã apãra. Mã gîndesc sã fac o scrisoare cãtre Prefecturã sã contest si hotãrîrea de CJ, pentru cã eu eram urmãtorul pe listã. Vreau sã mai fac o serie de precizãri. Nu am nimic personal cu domnul Iulian Luca, nu e vorba aici de persoane. Dar regret tonul bãscãlios pe care încearcã sã-l promoveze unii lideri ALDE, insinuînd cã persoanele care au fost înlãturate din partid n-ar fi atît de importante. Cã au fost si sînt importante s-a vãzut la alegerile generale, cînd practic s-au pierdut aceste alegeri în Neamt. Nu se realizeazã cã partidul e în picaj dupã alegerile locale si din cauza modului în care este condus“, a declarat Constantin Iacoban.
Rãmîne de vãzut ce va stabili instanta, odatã ce va fi sesizatã, dar, ca observatie, dacã PSD si ALDE nu se „linistesc“, existã pericolul ca în viitorul apropiat sã ajungã la coada listei cu supleanti. ÃŽn conditiile în care, de la alegeri, cele douã formatiuni au tot fãcut înlocuiri de consilieri. Cum a fost cea de ieri de la ALDE, în acelasi timp cu una de la PSD, unde locul lui Viorel Marian a fost luat de Adrian Diaconu. ÃŽnsã în cazul social-democratului n-au mai fost discutii în contradictoriu.

Articol afisat de 1420 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective