Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectorii sanitar-veterinari, cu ochii pe comercian�ii de miei

Calitatea c�rnii de miel puse la v�nzare �n perioada s�rb�torilor de prim�var� se afl� sub monitorizarea inspectorilor Direc�iei Sanitar Veterinare (DSV) Neam�. Controalele au fost �ncepute cu o s�pt�m�n� �nainte de Pa�tele catolic �i se vor finaliza cu o zi �nainte de cel ortodox. Doctor Constantin Lipan, directorul adjunct al DSV a declarat c�, pe parcursul verific�rilor de s�pt�m�na trecut�, nu au fost descoperite nereguli. Inspectorii, care au fost �nso�i�i de medicii din pie�e, au constatat c� mieii au fost pu�i �n v�nzare �n locuri special amenajate. Pentru a nu fi prin�i descoperi�i, comercian�ii trebuie poarte asupra lor carnetele de s�n�tate ale animalelor, semnate �i parafate de medicii veterinari din comunele din care provin. De asemenea, carnea trebuie s� fie marcat� de medicii veterinari din pie�e, cu �tampila „verificat sanitar-veterinar“.
Pe teritoriul jude�ului Neam�, func�ioneaz� numai dou� abatoare autorizate �n sacrificarea ovinelor, motiv pentru care cet��enilor din mediul rural nu li se poate impune s� aduc� la v�nzare miei t�ia�i �n unul dintre acestea. �n acest context, se merge, �n continuare, pe obligativitatea de�inerii de c�tre comercian�i a certificatele sanitar-veterinare ob�inute de la medicii din comunele �n care domiciliaz�, la care se adaug� avizele sanitar-veterinare ob�inute de la medicii din pie�e. At�t comercian�ii, c�t �i cump�r�torii trebuie s� �in� seama de faptul c� mieii sacrifica�i trebuie s� aib� v�rste de minim 21 de zile �i greut��i de cel pu�in 4 kilograme, altfel carnea lor este toxic� pentru organismul uman.
Tot �n aceast� perioad�, foarte crescut� este �i cererea de ou�. Consumatorilor li se recomand� s� �i ia m�suri de precau�ie - exist�nd pericolul de a cump�ra marf� veche - �i s� se aprovizioneze numai din locuri autorizate sanitar-veterinar, unde se v�nd ou� marcate.

Articol afisat de 1453 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ��RN�)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective