Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tezele cu subiect unic, emotii pentru mii de elevi si pŃrinti

Tezele cu subiect unic, emotii pentru mii de elevi si p´┐Żrinti

• prima tez´┐Ż va fi sustinut´┐Ż ast´┐Żzi • ´┐Żn clasele a VII-a si a VIII-a din scolile nemtene, s´┐Żnt 12.236 de elevi •

Peste 12.000 de elevi din ultimele dou´┐Ż clase de gimnaziu intr´┐Ż, de ast´┐Żzi, ´┐Żn perioada de sustinere a tezelor care le vor dicta, pe jum´┐Żtate, viitorul studiilor pe care le vor urma dup´┐Ż scoala general´┐Ż. Dup´┐Ż cum a declarat profesorul Mihai L´┐Żc´┐Żtusu, inspector scolar general, ´┐Żn judetul Neamt, tezele cu subiect unic pentru elevii claselor a VII-a si a VIII-a se vor desf´┐Żsura conform metodologiei, av´┐Żnd ´┐Żn vedere c´┐Ż toate cele patru simul´┐Żri derulate s-au desf´┐Żsurat corespunz´┐Żtor, directorii si cadrele didactice fiind formate si informate despre toate nout´┐Żtile legate de acest subiect.
„Simul´┐Żrile organizate de MECT au vizat modul ´┐Żn care este aplicat´┐Ż procedura de comunicare ´┐Żntre Centrul National pentru Curriculum si Evaluare ´┐Żn ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żntul Preuniversitar din cadrul MECT si Centrele de comunicare pentru tezele cu subiect unic din judet, modul ´┐Żn care resursele umane implicate r´┐Żspund solicit´┐Żrilor procedurilor, ´┐Żncadrarea ´┐Żn intervalul de timp stabilit, precum si verificarea timpului ´┐Żn care plicurile cu subiecte ajung din centrele de comunicare ´┐Żn scolile arondate, mai ´┐Żndep´┐Żrtate .
´┐Żn judetul Neamt organizarea tezei pentru cei 6.143 de elevi de clasa a VII-a si 6.093 de elevi de clasa aVIII-a s-a f´┐Żcut ´┐Żn 26 centre de comunicare. Evaluarea tezelor se va face ´┐Żn 9 centre de evaluare si se doreste a fi obiectiv´┐Ż, unitar´┐Ż si efectuat´┐Ż cu aceeasi unitate de m´┐Żsur´┐Ż ´┐Żn toate scolile din judet. Dorim ca supaveghetorii - profesorii asistenti, s´┐Ż asigure ´┐Żn fiecare clas´┐Ż, ´┐Żn timpul tezei, o atmosfer´┐Ż normal´┐Ż de lucru, pentru ca rezultatele s´┐Ż reflecte situatia real´┐Ż a demersului didactic din fiecare scoal´┐Ż.
´┐Żn zilele de 5, 11 si 14 decembrie 2007, scolile vor face un orar special de lucru si, conform descentraliz´┐Żrii, vor g´┐Żsi solutii viabile de recuperare a orelor care nu vor putea fi efectuate din cauza tezelor. Toti inspectorii scolari vor monitoriza ´┐Żn teren at´┐Żt desf´┐Żsurarea tezei, c´┐Żt si programul de recuperare a orelor“, a declarat generalul Mihai L´┐Żc´┐Żtusu.

Tezele unice c´┐Żnt´┐Żresc mult din acest an

Tezele unice vor ´┐Żnlocui de anul acesta testele nationale, ca modalitate de admitere la liceu pentru anul scolar 2008-2009. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, Cercet´┐Żrii si Tineretului, ´┐Żn data de 5 decembrie se va da teza unic´┐Ż la matematic´┐Ż, iar pe 11 decembrie - cea la istorie sau geografie, la alegere, sustinut´┐Ż numai de elevii claselor a VIII-a. Ultima tez´┐Ż cu subiect unic, la limba si literatura rom´┐Żn´┐Ż, se va da pe 14 decembrie. Contestatiile vor putea fi depuse ´┐Żn data de 11 ianuarie 2008. Tezele unice vor fi evaluate ´┐Żn centre desemnate ´┐Żn acest scop. Fiecare lucrare va fi corectat´┐Ż de doi profesori, altii dec´┐Żt cei din unit´┐Żtile de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt de la care provin tezele. Evaluarea se face pe baza unui punctaj de la 1 la 100, acord´┐Żndu-se 90 de puncte pentru r´┐Żspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.
Dup´┐Ż corectare, fiecare evaluator va stabili nota prin ´┐Żmp´┐Żrtirea la 10 a punctajului obtinut de elev, f´┐Żr´┐Ż rotunjire. Nota final´┐Ż va rezulta din media aritmetic´┐Ż a notelor acordate de fiecare profesor evaluator. Fractiunile de punct rezultate din ´┐Żmp´┐Żrtire se rotunjesc la nota imediat superioar´┐Ż dac´┐Ż s´┐Żnt cuprinse ´┐Żn intervalul 0,50-0,99 sau se anuleaz´┐Ż, dac´┐Ż s´┐Żnt cuprinse ´┐Żn intervalul 0,01-0,49.
Absolventii de scoal´┐Ż general´┐Ż se vor ´┐Żnscrie ´┐Żn licee sau scoli de arte si meserii f´┐Żr´┐Ż examen, pe baza mediei dintre media general´┐Ż obtinut´┐Ż la tezele cu subiect unic si cea de absolvire a claselor V-VIII, fiecare av´┐Żnd ponderea de 50%. ´┐Żn semestrul II, teza la limba si literatura matern´┐Ż va fi sustinut´┐Ż pe 6 mai, iar pe 9 mai se va da teza unic´┐Ż la istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a).
Teza unic´┐Ż la limba si literatura rom´┐Żn´┐Ż va fi pe 13 mai 2008, iar pe 16 mai - cea la matematic´┐Ż. ´┐Żn data de 29 mai 2008, vor putea fi depuse contestatii.

Articol afisat de 23598 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective