Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gest caritabil unic ţn Neamt

Gest caritabil unic ´┐Żn Neamt

• ´┐Żn campania electoral´┐Ż de anul trecut, ´┐Żnainte de a ajunge parlamentar, Culit´┐Ż T´┐Żr´┐Żt´┐Ż, a promis sprijin localnicilor din comuna Rom´┐Żni • TCE 3 Brazi a cultivat 65 de hectare cu porumb iar banii obtinuti din v´┐Żnzarea recoltei vor merge la oamenii s´┐Żraci din localitate • se vrea si electrificarea unor gospod´┐Żrii ´┐Żn care nu se stie ce e becul • „Ajutorul oferit de domnul T´┐Żr´┐Żt´┐Ż este man´┐Ż cereasc´┐Ż pentru noi“, a declarat primarul comunei Rom´┐Żni, Manole Ciobanu • „C´┐Żnd am preluat acele suprafete de teren, erau ´┐Żntr-o stare jalnic´┐Ż. Luni, pe 23 noiembrie, am ´┐Żnceput recoltarea porumbului si am obtinut o productie medie la hectar de 6.500 de kilograme. Toate profiturile vor ajunge la familiile nec´┐Żjite din Rom´┐Żni, noi f´┐Żc´┐Żnd lucr´┐Żrile absolut gratuit“, a declarat inginerul Vasile Iacob, de la TCE 3 Brazi •

Promisiunile electorale s´┐Żnt ´┐Żndeplinite mai mult sau mai putin (de regul´┐Ż r´┐Żm´┐Żn la stadiu de intentie) de politicieni care, odat´┐Ż ce si-au atins scopul, cam uit´┐Ż de uit´┐Ż de cele spuse. Exist´┐Ż totusi si oameni care nu arunc´┐Ż vorbe ´┐Żn v´┐Żnt, unul dintre ei fiind deputatul PSD de Neamt, Culit´┐Ż T´┐Żr´┐Żt´┐Ż. Acesta a dovedit ´┐Żn numeroase r´┐Żnduri c´┐Ż este un om de cuv´┐Żnt iar lucrurile promise de acesta, indiferent c´┐Ż au fost ´┐Żn campanie electoral´┐Ż sau nu, s-au concretizat c´┐Żt de rapid s-a putut. O astfel de promisiune ´┐Żndeplinit´┐Ż este cea referitoare la sprijinul acordat locuitorilor s´┐Żraci din comuna Rom´┐Żni. Aflat anul trecut ´┐Żn campanie pentru alegerile parlamentare, Culit´┐Ż T´┐Żr´┐Żt´┐Ż a ajuns si ´┐Żn aceast´┐Ż localitate. Primarul Manole Ciobanu i s-a pl´┐Żns de problemele pe care le ´┐Żnt´┐Żmpin´┐Ż si de faptul c´┐Ż foarte multi locuitori din zon´┐Ż nu-si mai cultiv´┐Ż terenurile din cauza s´┐Żr´┐Żciei. ´┐Żn aceste conditii si auzind si faptul c´┐Ż aproximativ 200 de familii din localitate tr´┐Żiesc sub pragul de subzistent´┐Ż, Culit´┐Ż T´┐Żr´┐Żt´┐Ż a c´┐Żutat o cale de a veni ´┐Żn sprijinul acestor oameni nec´┐Żjiti. ´┐Żn scurt timp, ´┐Żntre firma TCE 3 Brazi si Consiliul Local s-au pus bazale unui parteneriat caritabil. „Domnul T´┐Żr´┐Żt´┐Ż ne-a propus s´┐Ż g´┐Żsim o suprafat´┐Ż mare de teren agricol, dac´┐Ż se poate ´┐Żntr-o singur´┐Ż parcel´┐Ż sau ´┐Żn parcele al´┐Żturate iar dumnealui s-a ar´┐Żtat dispus s´┐Ż lucreze aceste p´┐Żm´┐Żnturi pe banii lui. Banii obtinuti din v´┐Żnzarea recoltei urmeaz´┐Ż s´┐Ż fie dati familiilor nevoiase din localitate si s´┐Ż fie folositi pentru binele comunit´┐Żtii. Noi am g´┐Żsit o suprafat´┐Ż de teren de circa 65 de hectare care fusese l´┐Żsat´┐Ż p´┐Żrloag´┐Ż de c´┐Żtre s´┐Żteni. ´┐Żnc´┐Ż din toamna trecut´┐Ż, cei de la TCE 3 Brazi au ´┐Żnceput s´┐Ż lucreze acest teren, pe banii lor iar ´┐Żn prim´┐Żvar´┐Ż l-au cultivat cu porumb. Iat´┐Ż c´┐Ż acum, la ´┐Żnceputul acestei s´┐Żpt´┐Żm´┐Żni am ajuns s´┐Ż recolt´┐Żm productia de pe aceste terenuri si estim´┐Żm noi c´┐Ż vom avea o recolt´┐Ż bun´┐Ż chiar dac´┐Ż anul acesta ne-a afectat si seceta dar ne-a b´┐Żtut si grindina, si nu o dat´┐Ż ci doar de dou´┐Ż ori“, a declarat primarul comunei Rom´┐Żni, Manole Ciobanu.

Cultivarea celor 65 de hectare a costat TCE 1,6 miliarde de lei

Terenurile cultivate de TCE 3 Brazi la Rom´┐Żni au costat aceast´┐Ż firm´┐Ż peste 1,6 miliarde de lei vechi, bani care nu vor fi recuperati. „C´┐Żnd am preluat acele suprafete de teren erau ´┐Żntr-o stare jalnic´┐Ż. Erau ´┐Żmburuienate si nu mai fuseser´┐Ż cultivate de mult timp. Am f´┐Żcut anul trecut, ´┐Żn toamn´┐Ż ar´┐Żturile si fertilizarea iar ´┐Żn prim´┐Żvara acestui an am f´┐Żcut din nou lucr´┐Żrile agricole necesare. Apoi am ´┐Żns´┐Żm´┐Żntat terenul cu hibrizi de calitate Pioneer. La ´┐Żnceputul acestei s´┐Żpt´┐Żm´┐Żni, mai exact luni, pe 23 noiembrie, am ´┐Żnceput recoltarea porumbului si am obtinut o productie medie la hectar de 6.500 de kilograme. Este o recolt´┐Ż bun´┐Ż chiar dac´┐Ż anul acesta nu a fost tocmai propice agriculturii, fiind secet´┐Ż iar grindina a b´┐Żtut de dou´┐Ż ori la Rom´┐Żni. Cu toate acestea, am obtinut o cantitate mare de porumb iar toate profiturile vor ajunge la familiile nec´┐Żjite din localitate, noi f´┐Żc´┐Żnd lucr´┐Żrile absolut gratuit“, a declarat inginerul Vasile Iacob de la TCE 3 Brazi. Porumbul de pe ´┐Żntreaga suprafat´┐Ż de teren va ajunge ´┐Żntr-o baz´┐Ż de receptie unde va fi cump´┐Żrat la pretul pietii. Banii care vor fi obtinuti din v´┐Żnzarea recoltei vor intra la bugetul local al comunei Rom´┐Żni care, potrivit parteneriatului ´┐Żncheiat cu Culit´┐Ż T´┐Żr´┐Żt´┐Ż, va trebui s´┐Ż-i dea familiilor nec´┐Żjite iar ce va mai r´┐Żm´┐Żne va fi folosit pentru acte caritabile sau pentru realizarea unor investitii ´┐Żn localitate. „´┐Żn comun´┐Ż avem circa 200 de familii care tr´┐Żiesc doar din ajutoare sociale sau chiar nu au nici un fel de venituri. Banii obtinuti din v´┐Żnzarea recoltei de porumb vor merge cu prioritate c´┐Żtre acestia. De asemenea, as mai vrea ca din banii obtinuti s´┐Ż finaliz´┐Żm extinderea retelei de energie electric´┐Ż din comun´┐Ż. Mai avem cam 25 de case care nici acum nu s´┐Żnt racordate la curent electric iar bani pentru realizarea acestei investitii nu am avut niciodat´┐Ż. S´┐Żntem o comun´┐Ż mic´┐Ż, cu foarte putini agenti economici asa c´┐Ż ´┐Żncas´┐Żrile la bugetul local s´┐Żnt foarte mici si de aceea nu ne-au ajuns niciodat´┐Ż banii pentru aceast´┐Ż investitie. Banii pe care ´┐Żi vom primi acum de la initiativa domnului T´┐Żr´┐Żt´┐Ż s´┐Żnt man´┐Ż cereasc´┐Ż pentru noi si ne vor prinde tare bine. Conform protocolului ´┐Żncheiat cu dumnealui, dup´┐Ż ce vom veni ´┐Żn sprijinul familiilor s´┐Żrace si vom racorda toate gospod´┐Żriile la reteaua de energie electric´┐Ż, banii care ne vor prisosi vor merge la biserici. Iat´┐Ż c´┐Ż exist´┐Ż si oameni care se tin de cuv´┐Żnt si ´┐Żsi respect´┐Ż promisiunile electorale iar pentru asta noi nu putem dec´┐Żt s´┐Ż-i multumim domnului deputat T´┐Żr´┐Żt´┐Ż“, a mai ad´┐Żugat primarul Manole Ciobanu. Se estimeaz´┐Ż c´┐Ż din v´┐Żnzarea recoltei de porumb realizat´┐Ż pe cele 65 de hectare vor fi ´┐Żncasate peste 1,5 miliarde de lei vechi, bani care vor fi alocati doar unor scopuri caritabile.

Articol afisat de 1579 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de dispeceru la data 25.11.2009 23:24
asta da articol!
nicaieri in lumea asta nu intalnesti atata mizerie ca in presa romaneasca. ce vezi cand te uiti in oglinda ziaristo? oare crezi tu ca ma poti manipula?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective