Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2010
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Salarii mai mari pentru capii Pietrei

Salarii mai mari pentru capii Pietrei

• potrivit legii salariz´┐Żrii unice, primarului Gheorghe Stefan i se m´┐Żreste leafa anul viitor, de la 5.100 la 5.908 lei • viceprimarii Dragos Chitic si Ana Monda vor ´┐Żncasa si ei un plus de 733 de lei, impozabili • city-managerul Bogdan Puscasu va ajunge la vreo 5.000 de lei pe fluturas •

Legea salariz´┐Żrii unice, ce va intra ´┐Żn vigoare de la 1 ianuarie 2011, va aduce mai multi bani pe fluturasul lunar al sefilor Pietrei. Nici acum nu se pot pl´┐Żnge, ´┐Żns´┐Ż noile prevederi parc´┐Ż le mai dau v´┐Żnt ´┐Żn pupa. Pentru primarul Gheorghe Stefan (´┐Żn imagine), 1 ianuarie 2011 aduce mai bine de 800 de lei ´┐Żn plus la leaf´┐Ż. Cu un salariu actual de vreo 5.100 de lei brut, din care mai ia vreo 3.640 de lei acas´┐Ż, Gheorghe Stefan va c´┐Żstiga de anul viitor 5.908 lei lunar. Suma reiese din sporirea coeficientului de ierarhizare cu salariul minim, adic´┐Ż 9,23 cu 640 de lei (c´┐Żt zice legea c´┐Ż e baza de calcul). Gheorghe Stefan e ´┐Żncadrat la clasa de salarizare 91, ca primar de municipiu resedint´┐Ż de judet cu o populatie mai mic´┐Ż de 150.000 de oameni.
Viceprimarii Ana Monda si Dragos Chitic intr´┐Ż la clasa 86. Care le aduce 733 de lei ´┐Żn plus la leafa actual´┐Ż, pentru c´┐Ż se calculeaz´┐Ż cu 8,16 coeficient de ierarhizare. Astfel, de la 4.490 de lei c´┐Żt au acum lunar pe statele de plat´┐Ż, cei doi viceprimari ai Pietrei vor avea de la ´┐Żnceputul lui 2011 un salariu de 5.223 de lei. Din care s´┐Ż tot r´┐Żm´┐Żn´┐Ż cu vreo trei - patru mii de lei ´┐Żn m´┐Żn´┐Ż, la finalul achit´┐Żrii d´┐Żrilor c´┐Żtre stat. City-managerul Bogdan Puscasu nu e ales, dar e al doilea om ´┐Żn municipiu dup´┐Ż primar, asa c´┐Ż banii s´┐Żnt pe m´┐Żsur´┐Ż. Acum. C´┐Ż dup´┐Ż legea salariz´┐Żrii unice nu se stie. ´┐Żn prezent, administratorul public pleac´┐Ż acas´┐Ż cu aproximativ 5.000 de lei lunar, bani curati, r´┐Żmasi dup´┐Ż achitarea contributiilor la bugetul de stat. Dup´┐Ż noua salarizare unic´┐Ż, Bogdan Puscasu ar trebui s´┐Ż aib´┐Ż vreo 4.700 - 4.800 de lei salariu de baz´┐Ż, la care s´┐Ż se adauge un spor de manager public. Coeficientul de ierarhizare valabil ´┐Żn cazul s´┐Żu este de 7,39, iar clasa 82, mai mic´┐Ż dec´┐Żt a viceprimarilor, desi ca atributii si r´┐Żspundere ´┐Żi dep´┐Żseste pe acestia. Oficial, Prim´┐Żria Pietrei nu comenteaz´┐Ż valorile. Pentru c´┐Ż, zice purt´┐Żtorul de cuv´┐Żnt, nu e sigur c´┐Ż vor r´┐Żm´┐Żne asa. „Ministerul Muncii a elaborat aceast´┐Ż lege, dar proiectul se afl´┐Ż ´┐Żn dezbatere public´┐Ż p´┐Żn´┐Ż pe 3 septembrie si abia apoi vom putea dezvolta subiectul. Stim c´┐Ż salariul fiec´┐Żrui bugetar va fi calculat ierarhic, dar nu a venit nimic oficial pe care s´┐Ż ne baz´┐Żm. Vom vedea cum se aprob´┐Ż legea ´┐Żn final si cum se va aplica si la noi“, a declarat Radu Tudor.
Potrivit legii elaborate de Ministerul Muncii, ´┐Żn administratia public´┐Ż local´┐Ż, cea mai mare clas´┐Ż de salarizare si cu coeficientul de ierarhizare aferent revine presedintelui de Consiliu Judetean, care, la clasa 98, se ´┐Żncadreaz´┐Ż la o leaf´┐Ż de peste 7.000 de lei lunar. Vicepresedintii CJ au opt clase sub seful lor si 9 coeficient. Adic´┐Ż o leaf´┐Ż de aproape 6.000 de lei. Cele mai mici valori se ´┐Żnregistreaz´┐Ż la primarii si viceprimarii comunelor cu mai putin de 3.000 de locuitori: primarii vor avea cam 3.700 de lei, iar viceprimarii cam 3.500 de lei ´┐Żn fiecare lun´┐Ż. Conducerea Pietrei se afl´┐Ż, asadar, ´┐Żn partea superioar´┐Ż a clasamentului. La salariile de mai sus, care s´┐Żnt de baz´┐Ż, se pot ad´┐Żuga sporuri. Personalul care munceste noaptea, de la 22 la 6, primeste 25% spor de munc´┐Ż prestat´┐Ż ´┐Żn timpul noptii. Dar numai dac´┐Ż a muncit mai mult de 3 ore. Orele suplimentare din timpul zilei se r´┐Żspl´┐Żtesc cu timp liber, iar dac´┐Ż nu se poate, se d´┐Ż 75% spor aplicat la salariul de baz´┐Ż. Sau 100%, dac´┐Ż se lucreaz´┐Ż ´┐Żn zi de s´┐Żrb´┐Żtoare ori de repaos s´┐Żpt´┐Żm´┐Żnal. Totusi, legea pune si o stavil´┐Ż: suma sporurilor si compensatiilor primite de un functionar bugetar nu poate dep´┐Żsi 30% din suma salariilor de baz´┐Ż. Asta nu e neap´┐Żrat o problem´┐Ż, pentru c´┐Ż salarizarea unic´┐Ż nu aduce doar sporuri, ci si premii. Lunare. ´┐Żn limita, zice legea, a 2% din cheltuielile cu salariile, aferente personalului din statul de functii. Legea va intra ´┐Żn vigoare la 1 ianuarie 2011, dup´┐Ż un an ´┐Żn care dl. Seitan, ministrul Muncii, a... muncit din greu la ea.

Articol afisat de 2115 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de gyovy la data 30.08.2010 09:48
Incredibil!Si va puteti imagina,ca la ora asta mai exista membri si simpatizanti PDL?
Cat de cretin trebuie sa fii,ca sa mai crezi in asa gunoaie umane?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective