Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Octombrie 2012
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanta se „rupe“ de Casa de Asigur´┐Żri

• de anul viitor, serviciile de urgent´┐Ż vor fi pl´┐Żtite integral de Ministerul S´┐Żn´┐Żt´┐Żtii

Sistemul medical de urgent´┐Ż va cunoaste modific´┐Żri esentiale de la ´┐Żnceputul anului viitor. Practic, Ambulanta se va rupe de Casele de Asigur´┐Żri de S´┐Żn´┐Żtate, depinz´┐Żnd integral doar de minister, care va asigura finantarea acestui serviciu, la fel ca ´┐Żn cazul unit´┐Żtilor de primiri urgente. Aceasta a fost hot´┐Żr´┐Żtea mai marilor S´┐Żn´┐Żt´┐Żtii, anuntat´┐Ż ´┐Żn cadrul videoconferintei ce a avut loc marti, 29 octombrie, pe tema finant´┐Żrii serviciilor medicale de urgent´┐Ż.
„Dup´┐Ż ce au fost discutate problemele fiec´┐Żrui judet ´┐Żn parte, s-a precizat c´┐Ż se va asigura finantarea serviciilor de ambulant´┐Ż p´┐Żn´┐Ż la finele acestui an si, ´┐Żn plus, se vor da si banii necesari pentru acoperirea datoriilor acestor servicii, acolo unde este cazul. Scopul acestor m´┐Żsuri este acela ca de la ´┐Żnceputul anului viitor Ambulanta s´┐Ż fie finantat´┐Ż de minister, si s´┐Ż depind´┐Ż de contractele cu casele de asigur´┐Żri. Tocmai de aceea se doreste lichidarea datoriilor pentru a fi preluate f´┐Żr´┐Ż nici un fel de debite. Scopul acestor m´┐Żsuri este o mai bun´┐Ż coodonare a serviciilor de urgent´┐Ż si un mai bun control asupra sumelor necesare“, a declarat medicul Daniela Marcoci, directorul general adjunct al Directiei de S´┐Żn´┐Żtate Neamt.
Practic, din 2013 bugetul Ambulantei Neamt va fi asigurat de c´┐Żtre minister, iar toate cheltuielile vor fi suportate de asemenea de autoritatea central´┐Ż. Ministrul secretar de stat Raed Arafat a mai spus c´┐Ż de la anul, licitatiile care p´┐Żn´┐Ż acum se f´┐Żceau ´┐Żn judete vor fi realizate la nivel national. Astfel, carburantul sau asigur´┐Żrile auto obligatorii pentru autosanitare vor fi cump´┐Żrate prin licitatii nationale, pentru c´┐Ż astfel preturile vor fi categoric mai mici si nu vor mai exista diferente de tarife asa cum se mai ´┐Żnt´┐Żmpl´┐Ż acum de la un judet la altul. O astfel de propunere a fost f´┐Żcut´┐Ż ´┐Żnc´┐Ż de la jum´┐Żtatea acestui an de c´┐Żtre fostul ministru Cepoi. Ministerul a f´┐Żcut ´┐Żn ultimii ani mai multe controale la serviciile de ambulant´┐Ż si ´┐Żn unele judete au fost constatate nereguli, cele mai dese referindu-se la consumuri foarte mari de combustibil. La fiecare verificare, judetul Neamt a iesit bine, lucrurile function´┐Żnd ´┐Żn parametrii normali. ´┐Żn plus, acest serviciu nu are datorii, fiind unul dintre putinele care si-a gestionat bine bugetul alocat.

Articol afisat de 3252 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective