Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bordelul, cîinele ºi substanþa toxicã a... vecinului

• nemþenii reclamã vrute ºi nevrute la Direcþia de Sãnãtate Publicã • „vecina din peretele meu introduce substanþe toxice care îmi intrã în casã ºi ca urmare îmi vine rãu la stomac, ficat ºi inimã, la nas am ranã“, „proprietarul apartamentului de sub apartamentul meu este plecat în Italia ºi pînã acum acolo a fost bordel“, „în timpul în care este singur cîinele latrã, scheaunã, plînge ca un copil. Este un animal pedepsit ºi chinuit ºi mã pedepseºte ºi pe mine ºi cred cã am mor de boala mea ºi din cauza acestui cîine“, sînt cîteva din problemele cotidiene reclamate la DSP •

Una dintre atribuþiunile de serviciu mai puþin cunoscute ale reprezentanþilor Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ o reprezintã verificarea reclamaþiilor fãcute de cãtre unii nemþeni nemulþumiþi de ceea ce se întîmplã în jurul lor. Numai cã multe dintre ele nu au nimic în comun cu specificul activitãþii instituþiei amintite, fiind fãcute doar ca sã „crape ºi capra vecinului“. Cele mai multe dintre plîngerile care ajung fie la Inspecþia Sanitarã de Stat, fie la Departamentul Medicinã Preventivã din cadrul DSP, îi incrimineazã pe vecinii care, într-un fel sau altul, chiar dacã stau sau nu acasã, deranjeazã. Majoritatea nemulþumirilor celor care-ºi reclamã colocatarii sînt legate de inundaþii accidentale sau repetate, provocate de uitarea robineþilor deschiºi. Astfel „victima“ solicitã reparaþii, efectuarea curãþeniei generale sau despãgubiri. Cu toate cã în primã fazã „inculpatul“ promite sã se revanºeze faþã de cel prejudiciat, în 90% dintre cazuri uitã. ªi astfel, dupã ce pãgubitul se adreseazã asociaþiei de locatari, primãriei sau chiar poliþiei, face o reclamaþie ºi la Sanepid.
Una dintre persoanele care ºi-a pus toate speranþele în ajutorul reprezentanþilor Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ reclamã cã „vecina din peretele meu, introduce substanþe toxice care îmi intrã în casã ºi ca urmare îmi vine rãu la stomac, ficat ºi inimã, la nas am ranã ºi nu mi se mai vindecã ºi am ceva toxic în mine.Vã rog sã veniþi sã vedeþi cu ce substanþe mã paralizeazã“.
ÃŽntr-o altã petiþie ajunsã la Sanepid se aratã: „Vã aduc la cununºtinþã cã proprietarul apartamentului de sub apartamentul meu este plecat în Italia ºi pînã acum acolo a fost bordel. De la un timp, are cheia de acolo ºeful de scarã care intrã ºi dã cu gaze lacrimogene ºi ziua, cînd sînt acasã, ºi noaptea. Vin cu rugãmintea sã mã ajutaþi sã pot sta în casã“.
Una din cele mai hilare petiþii primite la DSP Neamþ are ca principal acuzat un cîine. „Deasupra mea locuieºte o doamnã care are un cîine bãtrîn ºi bolnav pe care îl lasã singur în casã cel puþin 18 ore din 24. ÃŽn timpul în care este singur cîinele latrã, scheaunã, plînge ca un copil, trînteºte tot felul de obiecte prin casã. Nu am liniºte nici zi, nici noapte, adorm ºi mã trezesc în zgomotele cîinelui. Nu mai rezist, sînt bãtrînã ºi bolnavã, nu am unde sã plec de aici. Am apelat la Protecþia Animalelor, la Poliþie, dar nu s-a rezolvat nimic. (...) Cînd s-a întîlnit fata mea cu ea în lift a minþit cu neruºinare cã plãteºte o fatã cu un milion de lei pe lunã, ca sã stea cu cîinele. Minte, cîinele stã singur mereu, iar ea dã rar pe acasã. Este un animal pedepsit ºi chinuit ºi mã pedepseºte ºi pe mine ºi cred cã am mor de boala mea ºi din cauza acestui cîine“.
„Primim lunar sute de reclamaþii din partea multor nemþeni nemulþumiþi de diverse aspecte. Multe dintre ele nu ar trebui sã ajungã la noi ci la alte instituþii, altele sînt de-a dreptul absurde, iar noi sîntem obligaþi sã le dãm curs ºi sã le verificãm, avînd termen 30 de zile sã le rãspundem în scris petiþionarilor. Cei mai mulþi din reclamanþi sînt pensionari, care stau acasã ºi nu prea au ocupaþie, iar din cauza veniturilor mici sînt în general nemulþumiþi de tot ce se întîmplã în jurul lor. Din toate reclamaþiile care ajung la noi, cred cã numai 10% sînt cu adevãrat pertinente ºi þin de specificul activitãþii noastre, iar restul ne fac sã pierdem, inutil, foarte mult timp. Sînt situaþii în care persoanele nemulþumite de rãspunsul pe care îl dãm petiþiilor lor, se adreseazã apoi Ministerului Sãnãtãþii, care bineînþeles redirecþioneazã cãtre noi respectivele reclamaþii. Noi dãm acelaºi rãspuns persoanei care face reclamaþia, iar aceasta, nemulþumitã, începe apoi sã ne bombardeze cu telefoane ºi ameninþãri, ori chiar cu insulte“, a declarat doctor Ceclia Gafencu, director al Departamentului Medicinã Preventivã Neamþ din cadrul Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ.

Articol afisat de 1398 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective