Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Electrocasnice de firmã ºi nu prea

• deºi pe unele produse de uz casnic comercializate sînt înscrise numele unor firme renumite, „made in China“ sau „made in Thailanda“ dovedesc contrariul • în cauzã sînt mixere, roboþi de bucãtãrie, fiare de cãlcat etc. •

Numeroase produse electrocasnice de joasã tensiune comercializate în Neamþ nu au performaþele tehnice ºi funcþionale prezentate în pliantele publicitare ºi nici nu sînt fabricate de firmele de marcã ale cãror însemne le poartã. La aceste concluzii au ajuns inspectorii Oficiului Judeþean pentru Protecþia Consumatorilor Neamþ, care au efectuat recent un control care a avut ca temã securitatea utilizatorilor de echipamente electrocasnice de joasã tensiune. Au fost controlate 825 de astfel de produse în valoare de 1,159 miliarde de lei, puse în vînzare de 24 de agenþi economici din judeþ. Din totalul produselor verificate, 341, în valoare de 363,5 milioane de lei, prezentau abateri. Principalele abateri constatate de angajaþii OJPC veniþi în control s-au referit la lipsa datelor de identificare a producãtorului, respectiv, importatorului, lipsa instrucþiunilor de utilizare sau prezentarea acestora numai în limbi strãine, lipsa declaraþiei de conformitate.
La cîteva firme cu astfel de activitate, au fost identificate obiecte de uz casnic inscripþionate cu siglele unor mãrci cunoscute, dar care nu aveau trecut pe ele numele producãtorului sau importatorului. Singurele informaþii trecute pe ele erau cele legate de faptul cã sînt fabricate în China sau Germania. Foarte multe produse electrocasnice mici, de tipul mixerelor, roboþilor de bucãtãrie sau a fiarelor de cãlcat, poartã marcajul de conformitate al Comunitãþii Europene, deºi sînt fabricate în China ºi Thailanda.
Întrucît în multe cazuri documentele care însoþeau obictele de uz casnic nu erau întocmite în limba românã, nu s-a putut verifica dacã sînt îndeplinite cerinþele esenþiale de securitate, protecþia împotriva rsicurilor ce pot rezulta dupã montarea ºi utilizarea acestora. Mãsurãtorile de naturã tehnicã pentru asigurarea cerinþelor de securitate nu au putut fi efectuate, întrucît acestea se fac numai în laboratoare de specialitate. Urmare a neregulilor constatate au fost oprite temporar de la vînzare 341 produse de uz casnic în valoare de 363,5 milioane de lei, au fost aplicate 12 amenzi ºi douã avertismente în valoare totalã de 28 milioane de lei.

Articol afisat de 1484 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective